12 Октомври, 2016 11:53 21 863 30

Престъпно погазване на конституцията, партиите мълчат

  • слави трифонов-
  • престъпно-
  • погазване-
  • конституцията-
  • партиите-
  • мълчат
Престъпно погазване на конституцията, партиите мълчат - 1

В предаването си Слави Трифонов изрази възмущение от факта, че огромна част български граждани, живеещи в чужбина, няма да могат да упражнят правото си на глас на предстоящите избори и референдум. Ето какво каза шоуменът:

 „Остава по-малко от месец до националния референдум, в който за пръв път ние, българските граждани, ще имаме реален шанс да променим нещо в държавата.
И колкото повече наближава референдумът, толкова повече стават простотиите и абсурдите, с които държавата се опитва да пречи на гражданите и да ограничава конституционните им права.
 

Знаете, че преди няколко месеца парламентът прие една срамна поправка в избирателния закон, според която българите в чужбина имат право на максимум 35 избирателни секции в една държава.
 

 Изтече крайният срок за подаване на заявления за гласуване в чужбина и какво се оказва? Във Великобритания, Съединените щати, Германия, Испания и Турция са подадени заявления за много повече от 35 секции. Това означава, че много наши сънародници в тези страни няма да могат да упражнят правото си на глас.
Държавата им казва – вие не сте важни, вие нямате права, вашият глас не съществува.
Знаете ли как се нарича това? Нарича се дискриминация. Нарича се престъпно погазване на конституцията. Защото в конституцията на република България пише следното:
 

Чл. 26, ал.: „Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.“ И още: чл. 25, ал. 5 гласи: „Българските граждани, пребиваващи в чужбина, са под закрилата на Република България“.

И какво ще стане сега? Кой ще защити нашите сънародници? Конституционните съдии мълчат, за да угодят на тези, които са ги назначили. Партиите мълчат, защото тях ги интересуват само гласовете, които могат да купят с кебапчета. Правителството мълчи, защото се интересува само да запази властта си.
 

Ние обаче няма да мълчим. И вярвам, че и вие няма да мълчите повече.
Излезте и гласувайте срещу тази престъпна система. Не оставяйте друг да решава вместо вас“, призова Трифонов.

В предишно предаване Трифонов заяви, че междувременно от ЦИК продължават да мълчат дали ще дават бюлетината и за референдума и за изборите или ние ще трябва изрично да си я поискаме. Тук в моето студио говорителите публично казаха, че ще се дават и двете бюлетини и за президент и за референдум. Но въпреки това ЦИК все още не са взели решение. Казват, че щели да го решат по-късно. И съм сигурен, че ако решат да направят някоя простотия ще я направят точно в последния момент , типично по български.

А иначе мръсните номера отдавна започнаха, на много хора в страната доброволците, които събираха подписи за референдума са заплашвани от местните власти, тези пък които имат малък бизнес са подложени на постоянни проверки, които блокират работата им, с която хранят семействата си. И постоянно им се намеква да се сетят защо е така. Искам да отбележа, че палачинката е започнала да се обръща и на всяко действие има равно по сила и по посока противодействие. Това е физически и политически закон.

Ако не искате някой друг да решава вместо вас гласувайте на референдума, нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права.

Въпросите за референдума  са три – първият за мажоритарен избор на депутатите, вторият за намаляване субсидията на депутатите на един лев и третия за въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите.

 Трифонов заяви също, че продължават да набират доброволци, които да следят за законността по време на провеждането на референдума. Всеки от вас, който иска да бъде наблюдател на референдума, може да се запише на някой от следните телефони или имейл адреси:
– 02 42 000 57; [email protected]
– 02 843 53 56; [email protected]
Изпратете ни трите си имена, ЕГН, телефон за обратна връзка и населено място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 realist

    0 0 Отговор
    При над 3 /три/ милиона българи в чужбина, дали ще гласуват 3 000 ,30 000 или 300 000 е все едно нищо- 10% максимум,а и това не е реално,мъртви души /мургав електорат/ дал Господ/.....
  • 2 Баш Гост

    2 2 Отговор
    Резултатите от президентските избори са вече предрешени. Цецко Цачев ще е новият президент. Всичко друго е прах в очите на простолюдието. И да плачете и да не плачете - това е!
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Като не ги изметем или избием така ще е .......
  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    Не е важно как гласуват избирателите, а кой брои гласовете.

    Йосиф Сталин
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    „Ако нещо можеше да се промени с избори, щяха да ги забранят“

    Марк Твен

    Хората отдавна са го разбрали.
  • 6 хаха

    1 0 Отговор
    Слави, отдавна всичко е купено в таз държава.Стегната от хватката на комунистите от ГЕРБ начело с вожда Борисов нищо няма да се случи в следващите години. Борисов лъже ще върна децата от чужбина-сега ги отхвърля да не гласуват,ще вкарам Доган Етем и др. в затвора-не го направи. Образованието е сринато циганин с 3 ще учи да лекува животни в Пловдив. Монополите ще преборим, но г-н Борисов как ще се бори с тях като се храни от ръката им - охранява Нефтопреноса Лукоил.Децата ни продължават да бягат,но кой бяга от доброто. Почти всеки българин е обиран,но МВР отчита спад на престъпността. Егати и държавата щом аз съм и министър-председател,президент или депутат. Но за Борисов ние сме нищо не го интересуват българите разберете. Циганите избират кметове Пловдив и.... президент.там нещата са отработени те не купуват директно,а чрез местната власт. Жалко за България с такива ненаситни псета. Граби Е.ати Работата Българска.
  • 7 Бай хой

    1 1 Отговор
    Гологлавият наркоман пласьор отново продава Българските интереси. Този път е ревнал да защитава онези така наречени Българи които гласуват от съседна Турция. Иска да сдпестки парите на доган и местан за "екскурзии" и бъдещето на България да се определя от гласовете пробутани от турските служби.

    Коментиран от #10

  • 8 жнжб

    0 2 Отговор
    тоя дълъг, ако разбираше от конституция, щеше да знае, че въпросите му са малоумни и противоречат на конституцията.
  • 9 Къртев

    2 0 Отговор
    Няма, как. Все така ще е. Докато не излезне някой да гръмне топчето. Овчи народ сме. Може ли да има такова нахалство. Да се избира президент или правителство с 20% от 40% имащите право на глас и това да е законно. Ми те всички са толкова компрометирани, корумпирани и доказано безотговорни към народа си, че, като нищо само те и роднините им ще гласуват.
  • 10 Мисли моля

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    По твойта логига, най-добре и в България да се забрани гласуването, за да не гласуват турците и циганите и тук. Ама си гений ...
  • 11 истината буквално

    0 1 Отговор
    За кой работи народния борец за свобода?
    За БТВ!
    Кой е собственика на БТВ?
    Красимир Гергов, Служител на Държавна Сигурност, 6-то управление, баща му е бил шофьор на Тодор Живков!
    Слави започна кариерата в "Ку-Ку" с режисьор Нидал Алгафари, също Агент на ДС!!!!!
    Дали е просто съвпадение?
    Едва ли!;)
    Какво да коментираме, просто няма смисъл!
  • 12 истината буквално

    0 0 Отговор
    В референдума на Славчо няма нито един въпрос касаещ правосъдната система, която НЕ РАБОТИ въобще, има БУКВАЛНО сливане на властите, а правосъдието е нямо и глухо, когато трябва да се осъди някой бандит под покровителството на властта!!!!!!!
    Веднага и примери:
    Митьо Очите ходи да се лекува по чужбината, предполага се Израел, нищо, че е следствен и т.н.
    Злато Баретата - невинен по всички обвинения.
    Братя Маргини - невинни по всички обвинения.
    Братя Галеви - пуснаха ги да си ходят най демонстративно.
    Обира на банка КТБ - пред очите на цялата нация обраха най голямата банка в България и виновни НЯМА, НЯМА И ДА ИМА.
    Мога да продължавам още много.

    Та ко речи за рИфИрендума?
    Задължителното гласуване и задължителния секс през уикенда е най -важното НЯЩУ.
    Добре, вЕрвам ти.
  • 13 Койчо

    0 1 Отговор
    Дългийо Каунь от кога взе да разбира от Коституцуя!!??
  • 14 охранител

    1 0 Отговор
    Славчо , който иска да гласува - ще гласува . Няма значение къде е избирателната секция. И аз ще пътувам 200 км до моята . Тези „ избрали свободата “ нали са там за пари и все се хвалят , че били най- големия инвеститор в България ??? Нека да отделят някое и друго евро и да си занесът мързеливите задници до съседния град ,където е секцията .....
  • 15 Татяна

    1 0 Отговор
    Този път съм съгласна със Слави. И той да каже нещо смислено
  • 16 рес еоод

    1 0 Отговор
    какво ми правиш референдуми направи революция ама не ти стиска
  • 17 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ГЯУРА СИ Е ГЯУР.
  • 18 Рамбо

    0 0 Отговор
    Славчо
    Много си бил съвестен !
    Обаче паметта нещо ти изневерява !
    Хайде да ти припомня от миналите избори скандала с една наша секция в Полша . От 262 гласоподаватели гласуват 262 -ма и от тях 262 гласа за ДПС ! Уникат !!! Даже при комунизма не е имало такъв резултат . Освен това като ги питаха " Къде беше изборната секция ? " не помнят !?!?!? Един вика " в общината " друг " в читалището " друг " в киното " " не бе , в ресторанта беше " . Ама журналягите много бързо замазаха положението - млъкнаха ! И гледай ти такъв скандал , а нещо ги нямаше Бареков ЧЕСТНИЯ , нямаше я Мая ЧЕСТНАТА и тебе Слави МНОГО ЧЕСТНИЯ също нещо не ти се чуваше гласчето ! А-а-а-а-а ама червените босове ви казаха да си траете ? Е разбирам , нормално е - който плаща , той е.е музикантите !

    Коментиран от #21

  • 19 протестиращ

    0 0 Отговор
    Докато сме Орел Рак не ще ги изметем Цецка мама ще ни се кефи от президентския прозорец как хората скандират ОСТАВКА а Цецо свободно необезпокояван ще се разхожда и ще надава УХО дали ще му възобновят делата за апартаментите и подслушването.
  • 20 Тошибиян

    1 0 Отговор
    Ай да гърми аеца и да са свършва с таз заухава раса
  • 21 ник

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Рамбо":

    Дългия няма да го забравя как ревеше срещу нато и правителството дето ни вкара в нато и пусна самолетите срещу милоша, не спря цялото предаване да ни плаши с ракети, ракетко ракетков рапортува ужас, оттогава знам на чия страна е славея ангелогласен
  • 22 Тъпчо

    0 1 Отговор
    Слави в момента очаква резултатите от наддаването....

    А наддаването е за това, кого да подкрепи, дали още на първи, или най-вероятно на втори тур. Затова още от сега трябва да спрат шоуто му, и да тръгне след изборите !

    Най-вероятно ГЕРБ ще извадят най-много, но както знаем, руско-турските пари чет нямат...
  • 23 набират доброволци

    0 0 Отговор
    Погледнете долу в статията телефоните и контактите присъства адреса на dnes.bg - те са ТИМаджийско отроче и в техният сайт нямаш право да коментираш групировката ако ще и да ги хвалиш!
    Слави явно се е отметнал от ВИС и СИК, защото е видял коя е най-могъщата групировка в момента.. Хитрец си е!
  • 24 Гражданин

    1 0 Отговор
    Има неща, които може да променим. Аз вярвам в това и ще гласувам за ген. Румен Радев - един достоен летец, командир и президент !!!
  • 25 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Поредния кандидат да ни скубе и тои..видя се у пари и реши чи ще влаза в политиката....марешкия чрез по ефтини горива ужким този с референдум ше сменял системата...нищо нема се промени само може да се уяде още повече защото за промяна трябват диктатори с силна ръка и едни 20 години още аа и обесени едни 100 000 маимуни поне
  • 26 Гост

    0 0 Отговор
    Имам висше образование, работя по специалността си и вземам 3000лв заплата, но това не ми пречи да виждам че ние - българите не живеем добре. Не знам какво работят и колко добре живеят хората който са против този референдум и който плуят по Слави, но благодарение на него, всеки искащ да успее - би му се дал шанс.
  • 27 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Тук г-н Трифонов НЕ Е ПРАВ ! ЕДИН ДРУГ ЧЛЕН В КОНСТИТУЦИЯТА КАЗВА, ЧЕ ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ СА ДЛЪЖНИ ДА ПЛАЩАТ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА Д А Н Ъ Ц И ! Как се формира бюджета на тази държава? Кой и от къде взема пари да плаща на огромната администрация и на тромавия бюрократичен държавен апарат? Да не говорим за всички "издънки" на любимите ни политици, включително и субсидиите, които партиите получават от този същия бюджет ! Питам : - Какво е това право, което позволява на хора живеещи при други политически и финансови условияь, плащащи данъци, осигуровки, застраховки и т.н. на труги държави, да избират власващи в България, които да харчат парите смъкнати от моя гръб ? Къде е логиката ? Същите тези политици, които прогониха голяма част от българите зад граница, сега ги коткат отново да гласуват за тях !?!? Какви подлост и лицемерие...? На това ли му се казва политика ?
  • 28 Izborcho

    0 0 Отговор
    Kato sa patrioti i revat i mileat za rodinata... i iskat da glasuvat... Kakvo na maikasi v ... tyrsiat izvyn dyrzhavata da dvizhat chuzhdite ikonomiki... mnogo e lesno taka da si na hubavo i vdigash vriava otstrani... koito zhivee i raboti v i za chuzhdi dyrzhavai niama pravo da glasuva... tova e istinata... Kato gi e grizha za tuk da se vyrnat i taka shte ima promiana... inache nishto!!!
  • 29 бай Течо

    0 0 Отговор
    А защо изобщо хора които не живеят в България трябва да гласуват-натресат ни някой като Тиквата и си гледат рахатлъка в чужбина,а ние им сърбаме попарата.
  • 30 Даниел

    0 0 Отговор
    Нещо не разбирам, как може да има в референдум повече от един въпрос? Няма как да гласувам с "да" на примерно 10 въпроса. Ами ако с 9 съм съгласен а с един не? Не трябва ли референдумите да са само с един въпрос?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове