12 Октомври, 2016 16:58 3 453 16

Остра реакция на Джамбазки в ЕП

  • остра реакция-
  • джамбазки-
  • ек

Това се случи след като Европейския парламент допусна до разглеждане петицията на ДПС турският да стане официален език за агитация по време на избори

Остра реакция на Джамбазки в ЕП - 1

Остра реакция на българския евродепутат Ангел Джамбазки последва след съобщението, че Европейският парламент допусна до разглеждане петицията на ДПС турският да стане официален език за агитация по време на избори.

Според европейския депутат от ВМРО – Българско национално движение наглите турски провокации в Европарламента чрез троянските коне от ДПС продължават. Той смята, че е недопустимо този въпрос да се поставя за разглеждане в Европейския парламент, тъй като се отнася до вътрешна правна уредба и правопорядък, който е установен с Конституцията. Там ясно е записано, че официалният език е българският. Не е работа на ЕП да изследва, разследва и да се произнася кой да бъде официалният език на България.

Допускането на тази петиция е пример за безотговорната глупава европейска либерална политика, която съкруши Европа. Това е провокация срещу България, българските граждани и българския правов ред. Нещо повече, това вече представлява заплаха за националната сигурност, казва българският евродепутат Ангел Джамбазки.

Според него ДПС отново доказа, че е една турска партия, чиято политика се заключава в сепариране на части от българското общество на база религия, етнос и език.

Започвам кампания сред колегите от Европейския парламент да се спре това безумие. Настоявам всеки от всички 17 български представители в ЕП да заяви какво мисли по въпроса с тази петиция и счита ли, че турският трябва да бъде допустим по време на предизборна кампания. Настоявам да чуя мнението особено на г-жа Йотова, която е кандидат за вицепрезидент. Нещо повече – настоявам всички политически партии, представени в Европейския парламент, да заявят каква е официалната им позиция и как ще гласуват, ако се стигне до там, заявява Джамбазки.

Той е категоричен, че на ДПС трябва да бъде даден категоричен отпор. Ако някой си мисли да колаборира с тях, лесно ще го разберем, ако недвусмислено не заяви дали са против тази петиция, казва още Ангел Джамбазки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рес еоод

    0 1 Отговор
    да не забравяме че жириновкси предрече че ще сме провинция на турция
  • 2 незнайко

    2 0 Отговор
    Прав е Ангел Джамбазки. Не е работа на ЕП да бърка във вътрешната политика на дадена страна. Турският език е за Турция. Българският е за БЪЛГАРИЯ. В къщи който както си иска да си говори. На обществени места, официален език е БЪЛГАРСКИ и това трябва да го знае всеки.
    .
  • 3 херодот

    0 0 Отговор
    до жириновичус-гледайте да опазите москва .нас не ни мислете толкова. два пъти я давахте ,веднъж на поляците,веднъж на французите.немците не я взеха замалко . но тогава америка ви беше съюзник. вече не сте нито ссср , нито болшевиките са на власт.само една паникьосана върхушка и едно общество без идеали.

    Коментиран от #14

  • 4 Доктора

    0 0 Отговор
    Не приказки а танкове и кубинки ще ни оправят.
  • 5 Картър

    0 0 Отговор
    Жириновски е прав, Бокич ни направи турска провинция. Аз не мога да разбера как един предател и изменник като него още е на власт? Нямаме ли служби, прокуратура? За какво тези хора вземат заплати, за да се чешат по кобурите и да си клатят копитата ли?
    Относно Джамбазки, България има само един евродепутат и това е той. Останалите 16 човека са там за да си живеят живота.
  • 6 Реално

    0 0 Отговор
    100% е прав.Но едно нещо ме дразни-никакви коментари тук...ако това се случеше в друга дьржава,форумьт щеше да кипи.Дали не заслужаваме сьдбата си???
  • 7 мноооого смешно

    0 0 Отговор
    Кой е този Жириновски.Някакъв пророк ли.Същия този Жириновски ,след злополучния полет без приземяване на СУ 24 от непобедимата руска авиация ,казваше ,че Турция ще бъде заличена и раздробена и създадена кюрдска държава.За кой период на болния човек става дума.Трябва ли да припадаме от страх.
  • 8 Haha

    0 0 Отговор
    Мисля че всички и в евро парламента и бг парламента се грижат само за тяхните си джобове и нужди но не и за България и за българския народ
  • 9 678

    0 0 Отговор
    то в смесени райони и без това само турска реч,сега окончателно ще забравят и дума на български и ще искат турчин президент ,защото не разбират на български..а защо не разбират , след като български граждани,просто питам...
  • 10 Хасан

    0 0 Отговор
    Изказването на Джамбазки е фашистко...всички етноси които живеят на тия земи имат равни права и турци и арменци и евреи и роми и влахи и македонци и помаци... кога най после ще се повдигне въпроса за етническото прочистване през 1989.. Трябва някой да бъде осъден за това..

    Коментиран от #11, #12, #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 дето чак само още

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Към Хасан, дето вика че било фашистко изказването му...Ще му кажа само че може да си прави всякви определения и да си представя колкото иска девственици в космоса, само дето ще доиде деня и то със сигурност дето ще ви включат пак газовите камери и тоя път няма да е за еврейте а за чалми като него, и тогава да си мисли кое е фашистко, щото от мен го запомнете, Европа чалма няма да сложи ама чалми както и падат сега ще пад но това ще е само началото.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Веселин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "херодот":

    И откога САЩ са били ефективен съюзник на СССР? Припомни, че нещо таквоз - бели петна в паметта, а май и в твоите познания...
    Под Москва руснаците са били без "помощта", а вторият фронт е открит 3 г. по-късно и то от страх, че Сталин ще стигне до Париж.
    А днешните "идеали" на Америка? PPP - peace, prosperity, progress? О, не - пари, педерастия, потъпкване на останалия свят...
  • 15 Браво

    0 0 Отговор
    Жалко е, но това момче май е единственият истински българин в евро парламента.
  • 16 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Объркал си рейса Пич!
    Когато твоите роднини са решили да останат в България след 1878 год. са приели да спазват Българското законодателства , обичаи и Правила! - Никога не го забравяй! Ако не ти харесва хващай пътя на ЮГ! Тук никой няма да позволи да дрънкате на език различен от Българският! Като искаш да дрънкаш на Турски хващаш пътя за Капитан Андреево - Люле Бургас и надолу към Анадола!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове