Last news in Fakti

16 Октомври, 2016 10:34 1 190 0

Поземлените комисии имат слаби механизми за контрол

  • йорданка фандъкова-
  • поземлените-
  • комисии-
  • слаби-
  • механизми
Поземлените комисии имат слаби механизми за контрол - 1
Снимка: БТА

Поземлените комисии имат доста слаби механизми за контрол и трябва да се помисли за това. Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира по bTV разследването на репортера Стоян Георгиев за имотни измами за милиони в столичните райони Панчарево и Бистрица.

Тъй като от репортажа още първия ден е станало ясно, че има съмнения за включване на чиновници от местната администрация в схемата, Фандъкова съобщи, че е възложила веднага административна проверка и разговаряла с градския прокурор, който я е уверил, че по случая се работи.

Административната проверка е със срок един месец, уточни тя и допълни, че вече има някои резултати. Този проблем е най-сериозен в район Панчарево, защото се състои от малки населени места.

Районният кмет е подал лично 9 жалби срещу вписване на имоти, за които има актове за общинска собственост, той самият е издал 2000 акта, за да защитава общински земи. Подал е три сигнала лично към прокуратурата за подобни съмнения, каза още Фандъкова.

Кметът на Бистрица също се е включил в битката срещу престъпната група и е подавал своите писма с цел да не се улесняват собствениците, на които по този начин е връщана земята. Фандъкова допълни, че още същия ден е разговаряла с двамата кметове и техните твърдения ще бъдат внимателно проверени.

Вярвам, че прокуратурата ще свърши своята работа и ще има наказани, заяви кметът на София.

В коментар на палежа на колата на кмета на Панчарево вчера, градоначалникът каза, че веднага е започнало разследване от полицията и е нужно да се открие не само виновникът, но и поръчителят.

Колегите са подложени на огромен натиск и, ако това се окаже сплашване, ще покаже колко е сериозна ситуацията”.

Кметът на София благодари на хората за разбирането, което са проявили заради ремонтите в столицата. Тя допълни, че е много тежко изграждането на третата линия на метрото, защото движението е блокирано на 7 места от строителството на метростанциите.

"Следващото лято започваме освобождаването на тези зони, заедно с подобряване на земната инфраструктура. Няма изоставане по строежа на метрото. Вече се изливат плочите на някои от метростанциите, напредва работата и по автомобилния тунел, който се изгражда под бул. „Цар Борис III”,  защото заедно с метростанцията там ще се освободи движението и с изграждането на този тунел".

Не мисля, че премиерът ми е обиден за това, че отказах да бъда кандидат за президент, каза Йорданка Фандъкова и обясни, че са обсъждали сериозно всички варианти:

„Моята теза винаги е била, че само преди година застанах пред софиянци и защитих една сериозна програма за следващия мандат. Големите проекти тепърва започнаха и е нужна много работа, за да защитим доверието, което ми дадоха софиянци и тези аргументи се чуха. Не мисля че премиерът ми е обиден, той прие тези аргументи и за него е много важно това, което се случва в София”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове