Last news in Fakti

16 Октомври, 2016 16:02 1 612 3

Калфин към Радев: Най-високият държавен пост не е място за упражнения

  • калфин-
  • радев-
  • държавен пост-
  • упражнения
Калфин към Радев: Най-високият държавен пост не е място за упражнения - 1

„Кандидат-президентската кампания показва какво ни е отношението към институциите. Участието на врачки, шоумени и хора с присъди в надпреварата за най-висшия държавен пост е показателно за това какво е отношението на хората и към институциите, и към политиката. Това трябва да се промени и трябва да е една от задачите пред новия държавен глава. Вчера г-н Радев е обявил, че има по-широк хоризонт от хората, които сме били учили политика по думите му „зад пердетата на Народното събрание и в кулоарите”. Искам да го видя този широк хоризонт на г-н Радев в дебат. Нека да се изправим един срещу друг по всички важни теми и да видим кой къде се е учил и какво е научил. Защото най-високият държавен пост не е място нито за упражнения, нито за прекарване на свободното време след пенсия. И е крайно време и ние, кандидатите за президенти, да започнем първи да проявяваме уважение към най-висшия политически пост, към който сме се устремили“. Това коментира днес пред медии и граждани в гр. Враца кандидатът за президент от Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин.

„Струва ми се, че кандидатите за поста сами не осъзнават колко всъщност е важна ролята на президента точно в момента. Страната ни има нужда от човек, който да постави българския национален интерес и запазването на националната идентичност над всичко останало. Не да е опозиция, а да работи с останалите институции за решението на най-важните въпроси, които касаят хората. В същото време той не трябва да се държи и като министрите, които наблюдавахме активно в последните дни. Него не трябва да го е страх да не му се „скара“ Борисов или ако му се „скара“, той после да ходи и да казва: „извинете, г-н Борисов, виновен съм, няма повече да правя така“, подчерта още Ивайло Калфин. Той обобщи, че българският държавен глава трябва да дава устойчивост на най-важните политики за обществото и в същото време да помага за активното решение на острите външнополитически проблеми, между които е и проблемът с бежанския поток, който преминава през България.

„В България има много патриоти, които искат да отидат и да пазят на границата. Да, на границата трябва да има и охрана, и да се пази. Друг е въпросът защо я махнахме преди години. Но истината е, че и за ръце да се хванем, няма да можем да спрем потока от имигранти. Решението е в ръцете на президента, който да го реши заедно с кабинета и притокът наистина да се пресече – чрез по-сериозни наказания за трафикантите и чрез споразумения за реадмисия на имиграните от Афганистан и другите държави, където няма война“, каза Ивайло Калфин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джърк като всички други кандидати

    0 0 Отговор
    И ти си ялов политически както всички др. Клоун. Един ден историята ще ти определи местото което заслужаваш. Словоблудник!
  • 2 Картър

    0 0 Отговор
    Този пост не е място и за небългари, другарю Калфин. За 26 години ни бахте Цецката, като благодарност на нашата толерантност. До тука!
  • 3 ВАШТАААА

    0 0 Отговор
    АБЕ ТИЯ ЕВРОМЕКЕРЕТА ЦЯЛ ЖИВОТ ЛИ ША НИ СЕ СЛАГАТ .Я ВЕЧЕ МАРШ ОТ ТУКА ЧЕ ТОЧА ГьоСТЕРИЦАТА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове