Last news in Fakti

17 Октомври, 2016 17:33 2 134 7

Постигнаха обща позиция за Изборния кодекс

  • валери симеонов-
  • постигнахме-
  • обща-
  • позиция
Постигнаха обща позиция за Изборния кодекс - 1
Снимка: БТА

Председателят на ПГ на ПФ и лидер на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че са постигнали обща позиция на днешната среща в Народното събрание с реформаторите и премиера Бойко Борисов. Смятаме ,че правителството може да продължи полезната си за България дейност и в тази връзка промените се постарахме да бъдат минимални във връзка с Изборния кодекс, заяви Валери Симеонов.

Симеонов уточни, че става въпрос за секциите в чужбина и проблемното квадратче „Не подкрепям никого“. „Не виждаме никакво основание за каквито и да било промени във взаимоотношенията в Парламента и в правителството от друга страна. Смятаме ,че изминалите две години доказаха, че в този състав на коалиция и подкрепяща коалиция от ПФ и състав на правителството мисля, че това е полезно и перспективно за България в този момент, когато навсякъде около нас има нестабилност“, заяви Симеонов.

Остава 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание, след провеждане на парламентарни избори. 

Премиерът Бойко Борисов коментира, че още преди месеци, при предишното приемане на закона, са можели да се разберат спорните текстове да се приемат така, както ще се приемат сега и да не се стига до напрежението в коалицията.

Взехме решение, заради стабилността на правителството и на мандата на това мнозинство да се направи този компромис. Мисля, че сега с махане  на ограниченията на секциите в Европейския съюз, с възможността да се разкрият повече от една секция там, където да се направят още комисии, ще се даде възможност нашите сънародници да имат комфортната възможност да гласуват. И разбира се, с това прословуто квадратче, което, повтарям: ГЕРБ няма никаква идея нито дали е хубаво, нито лошо.Тогава го подкрепихме, така че каквото господин Зеленогорски предложи. Така се разбрахме и с патриотите, да го входират веднага. Ние ще го подкрепим в парламента, въпреки това, че имахме и други решения вчера на изпълнителна комисия, заради стабилността и на коалицията, и на това, което за две години толкова много направихме, заяви Бойко Борисов.

Текстовете, около които се постигна споразумение, ще бъдат оформени като законопроект в най-скоро време и ще бъдат внесени в деловодството на парламента.

Квадратчето "Не подкрепям никого" ще се брои в президентски и кметски избори, но не и в пропорционалните, за да остане бариерата 4%, обясни Найден Зеленогорски.

 

Военният министър Николай Ненчев, който ден по-рано поиска с декларация предсрочни избори, обясни, че не е бил разбран правилно. А премиерът Борисов, който днес беше спокоен, увери, че проблем няма: "С министър Ненчев всеки ден сме заедно, а че Каракачанов иска да става главнокомандващ и така - на Ненчев началник, си е негово право."

Опонентът на ГЕРБ на тези избори е БСП. Който друг търси друг опонент, нека си го намери", подчерта премиерът.

Здравният министър Петър Москов, който е редови член на ДСБ и се явява на тези срещу не като представител на партията, а като член на ръководството на РБ, подчерта, че най-големият компромис ще е десните да позволят президент да стане човек, който отрича НАТО и ЕС. С последното той визира ген. Румен Радев.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВОЧА

    1 0 Отговор
    МНОГО ОТ ТЕЗИ БОКЛУЦИ НЯМА ДА ВИДЯТ ПАРЛАМЕНТ ЗАТОВА СЕ НАВЕДОХА НА ТИКВАТА. ШУБЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 некойси

    1 0 Отговор
    Мисля че в моемнта сме доста по-зле от комунистическия строй, тогава пак имаше наши и ваши и пак партийните членове се облагодетелстваха за сметка на другите, но имаше като че ли някакъв ред.
    Да се свършва и всичката измет да ходи по селата и затворите, където им е мястото.
  • 5 БАБА ГЕНА

    1 0 Отговор
    И едните ,и другите са големи артисти.пак се разбраха в името на ограбването на народа.и в това да го унижават колкото се може повече.между другото браво на БРЪМбръм за иронизирането на тези артисти под форма на стихотворение.това заслужават тези продажници.
  • 6 Иван

    0 0 Отговор
    Бате, тиква си ти.... вервай ми ...хах... Истина ти казвам... Ако не е Бойко ше има Орешарски, ше има Пеевски.... нема да има магистрали, нема да има евро, нема да има еврофондове... и. т.н....
    .... да си некой контрабандист да ти е спрял Бойко контрабанда за 1 000 000 евро да плюеш тука да те разбера ....аама ти си некъв....некъв....некъв... хах... неква тиква и... не знаеш българска ли си или не....
  • 7 опала

    0 0 Отговор
    просто бутат калфин към президентството... много сложно да стане, обаче.. всички внимават какво правят и говорят..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове