21 Октомври, 2016 11:48 1 986 5

БСП: Правителството е изчерпало своята подкрепа; ГЕРБ: Диверсанти сте

  • правителството-
  • изчерпало-
  • подкрепа

Жельо Бойчев: БСП ще носи отговорност за кворума и работа в НС, след предсрочните парламентарни избори

БСП: Правителството е изчерпало своята подкрепа; ГЕРБ: Диверсанти сте - 1

„БСП  ще носи отговорност за кворума  на парламента, след предсрочните парламентарни избори. Сега има голямо мнозинство на сделката и далаверата, формирано от управляващите в това НС, което излъчи и крепи това правителство”. Това заяви пред медиите в НС говорителят на ПГ на БСП Лява България Жельо Бойчев.

Спорът между ГЕРБ и БСП за кворума в парламента доби нови измерения. След като при първата регистрация в пленарната зала нямаше достатъчно депутати, управляващите и червените влязоха в жестока словесна схватка в кулоарите на парламента.

Той подчерта, че левицата винаги се е отнасяла отговорно към работата си в парламента. По думите му неслучайно благодарение на усилията на ПГ на БСП Лява България парламентарната ваканция беше отменена, благодарение на нейните предложения за дневен ред, НС заседава тази седмица и да гледа изключително важни въпроси за България. Той подчерта, че в тях влизат СЕТА, промените в Изборния кодекс. „Колегите от ГЕРБ няма нужда да нервничат, че тяхното законотворчество, присъствието им в парламента ражда единствено хаос. На прага сме на безпрецедентна криза да провалим Изборния процес и основното конституционно право на българските граждани да избират”, обясни той.  Бойчев заяви, че никога досега в самата изборна кампания не са променяни изборни правила.

Напрежението на ГЕРБ е разбираемо – кандидатът им се проваля

Народният представител от ПГ на левицата обясни, че групата е имала за цел да види каква е отговорността на мнозинството и какво е тяхното отношение към НС и темите поставени днес. „Очевидно това правителство е изчерпало и своята подкрепа, тъй като няма нужното мнозинство да открие заседанието на парламента и да започне работа”, категоричен бе той. Бойчев обясни, че социалистите са се регистрирали при втория опит за събиране на кворум, тъй като едно от исканията да има заседания на НС е да може да се провежда парламентарен контрол. „Парламентарният контрол явно плаши и притеснява ГЕРБ, заради  далаверите на това управление, които извадихме на светло”, заяви депутатът. По думите му управлението се крепи само на разпределянето на финансови ресурси на страната и в момента по брутален начин оказва натиск  върху местната власт в страната с цел само да запази властта си. „Разбираемо е напрежението, очевидно е че кампанията на ГЕРБ не върви добре и кандидатът им се проваля”, каза още той.

Георги Свиленски: ГЕРБ да слязат от служебните коли, да се регистрират и да работят, а не да прехвърлят отговорност върху опозицията

„От 84 депутати от ГЕРБ, 56 са днес в пленарна зала, близо 30 човека ги няма. Къде са? 600 000 български гласа не бяха представени в българския парламент. Ние от 38, 33 бяхме в зала. Ние сме там и когато дойде време гласуваме, но да се прави кворум за откриване на заседание е техен ангажимент”, заяви народният представител от ПГ на левицата Георги Свиленски. Той призова депутатите от ГЕРБ да слязат от служебните коли, да се регистрират и да работят, а не да прехвърлят отговорността върху опозицията. „С всеки изминал ден напрежението в ГЕРБ расте. След дебата вчера те не знаят къде се намират”, заключи Свиленски.

Всичко започна малко след 9 часа сутринта, когато се оказа, че в залата се регистрират едва 109 депутати. Електронното табло показа, че БСП и ДПС не натискат пултовете, въпреки че бяха в залата. ГЕРБ също не бяха всички. Председателстващият Димитър Главчев даде почивка и ГЕРБ заеха позиции зад микрофоните в кулоара.

"Тази сутрин видяхте, че БСП и ДПС или просто ги мързи, или популизмът им удари тавана", каза младият гербаджия Георг Георгиев. Той предположи, че колегите им в червено вече са по пътищата и вероятно стягат нова коалиция "Орешарски". Според него липсата на БСП се дължала и на смущението на Корнелия Нинова, обвинявана в присвояване в определена фирма. 

Снежана Дукова изброи, че Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, Атанас Атанасов сред тези, които не са се регистрирали. 
"Това, което могат да правят БСП, е само подривна дейност и диверсионна практика. Да разпръскват позиви и да хвърлят плакати. Това са моделите на КГБ и ДС", каза пък Ирена Соколова и допълни: "Колеги, така не се работи".


 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    0 0 Отговор
    Жельо , няма да коментирам изказването ти по същество защото то е безсмислено ! Явно след президентските избори се очертава смяна на председателя на партията така че действай, изказвай се , бъди активен ! След Курнелия може да дойде и твоя ред ! Но нали си знаеш трябва малко да подбутнеш нещата защото който яхне столетницата не дава кокала без бой!

    Действай с "младежки плам и дръзновение " каквото и да значи това!!!

    Коментиран от #2

  • 2 МИШО

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    МНОГО СТЕ СЕ ОДРЯМАЛИ БЕ ,СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРИ. ЦЕЦКА НЕ СТАВА ЗА НИЩО,ДАЙТЕ ДРУГА КАЛИНКА. МОЖЕ БИ НАДЕТО МИХАЙЛОВА/НЕЙНСКА/ ЩЕ ВИ ОПРАВИ ДАЛАВЕРАТА.
  • 3 Драго

    0 1 Отговор
    Като говориме за калинки, най голямата калинка в случая е незаконно назначената любовница на ген Радев от самия него - първо като финансист, после на втора заплата като ПР. Чебурашките не се научиха, че като включват л..номета има вероятност да се опръскат лошо.
  • 4 stefan

    0 1 Отговор
    Няма такава наглост ! Руските агенти , които ограбиха прехода и живота на цяло поколение Българи ! Това е уродливото лице на национални предатели !!! Те няма да спрат , защото от москва са им заповядали да саботират денонощно всичко в България !!!
  • 5 Трол

    0 0 Отговор
    Сядал пред телевизора и гледам "кафбойски" игрален филм- партията майка срещу нейното отроче.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове