Last news in Fakti

21 Октомври, 2016 15:15 9 554 23

Борисов протяга ръка към ДПС?

  • борисов-
  • протегна-
  • ръка-
  • дпс

ДСБ провалили кандидатурата на Плевнелиев

Борисов протяга ръка към ДПС? - 1

Демократи за силна България (ДСБ) провалиха кандидатурата за втори мандат на президента Росен Плевнелиев с искането си той да се разграничи от ГЕРБ, каза днес министър-председателят Бойко Борисов.

Той заяви, че ДСБ всъщност не се борят за властта, а искат да са опозиция. Борисов отказа да коментира обръщението "Бай Х..." на лидера на ДСБ Радан Кънев с думите, че "на простака се отговаря с мълчание".

"Аз считам, че Росен Плевнелиев изкара един много добър и много труден мандат, мандат, който няма нищо общо с тези на президентите преди него...", каза Борисов. "Той се справи много добре. Като всеки човек и той допуска грешки, както и аз допускам сигурно и по-големи".

"Ако не беше направена тогава тази провокация, истинска провокация - да излязат нашите колеги в коалицията и да кажат: Ако той се откаже от ГЕРБ, Росен Плевнелиев, и се яви като независим кандидат, ние сме готови да го подкрепим като обща единна кандидатура... Е как ще се съглася - все едно да се отрече от нас, все едно, че нещо лошо сме направили...", добави той.

"Тази провокация беше умишлена, да възпали ГЕРБ като партия, тя да се откаже при тези условия и така падна кандидатурата", каза Борисов.

Той обвини ДСБ, че са предприели това, без да говорят със самия Плевнелиев. 

"Това уби кандидатурата за втори мандат на Плевнелиев. Аз щях да стоя и за втори мандат. Просто, съжалявам, че там ни проиграха. Много хитър и техничен ход", каза премиерът.

Той  отправи открито предложение към ДПС да подкрепят на втория тур на президентските избори кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева. През нея биха могли да получат "излаз към властта", даде да се разбере министър-председателят. 

Според него ДПС е постъпило "по-честно", като е поело отговорността да подкрепи кандидатурата на бившия министър-председател Пламен Орешарски за президент. За ДПС той е бил добър премиер и си носи своята отговорност за това. Тук е роля само на ДПС и ДОСТ кого ще подкрепят.  На тяхно място бих подкрепил тези, чрез които бих имал излаз към властта, заяви Борисов с оглед на втория тур на президентските избори. "Така бих постъпил, защото всяка една партия с изключение на ДСБ се бори да управлява. Само те се борят да са истинска опозиция. Те са идеалните за БСП и ДПС в управлението. Те не се борят за тяхното място, за това да управляват и да правят политики, а за това да бъдат коректив. Малки, но гласовити там да си стоят".

ГЕРБ трябвало да събере гласовете в център дясно.

Всяка партия, с изключение на ДСБ, се бори да управлява. Само те се борят да са истинска опозиция, не да правят политики, а да бъдат коректив - малък, но гласовит. Не искаме да ги допускаме на власт и затова на втори тур трябва да се опитаме да съберем гласове от център-дясно, от по-прогресивните хора вляво, поясни премиерът.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тик ва

    1 0 Отговор
    Baj Hej е до тук следва централния софийски за повече време

    Коментиран от #17

  • 3 Тодоров

    1 0 Отговор
    Бойко Борисов в час ли е, не е ли. Как може да говори за успешен мандат на Плевналиев. Плевналиев е най-големия провал на ГЕРБ.
    Успешно настрои Русия срещу нас, а в желанието си да се хареса на американците ни накара да почнем да ги мразим - и това в резултат на негови непремерени позиции и изказвания, без да взема предвид мненията и настроенията на БЪЛГАРИТЕ. ТОЙ ПРОСТО НЕ БЕШЕ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ. Бойко Борисов да не прехвърля провала му върху ДСБ и проблемите от болната на здравата глава.

    Коментиран от #5

  • 4 Трол

    0 0 Отговор
    Е сега вече ГЕРБ спечели изборите. И коня цвили от радост, пръхти и прескача заграждения!
  • 5 Боооц

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тодоров":

    Абе, според тая тиква (от вчера) Европата требело да гледа от назе и щяла да процъфти, ти за Плювльо питаш.
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не се преемоцвайте за глупости,пийте си спокойно първака и не се съмнявайте че Президента ще е от ГЕРБ.Ма ИЗОБЩО!Дори не е необходимо да ходите да гласувате с "квадратчето" и да си губите времето-идете си за риба или за гъби спокойно,ние ще оправим всичко вместо вас.Обещано!:)

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Лошото не е че ще е от ГЕРБ, а че най-вероятно ще е марионетка, така както боко е марионетка. И още по-жалкото е че ще плащате на турците. А че ще нагласите изборните резултати, никой не се съмнява!
  • 8 незнайко

    1 0 Отговор
    Открито се говори за втори тур на изборите. Кокво ли значи това? Може би, изборите нямат никакво значение, а са прах в очите на хората. ПРОСТО ТРЯБВА ДА ИМА ИЗБОРИ ЗА ПРЕД ЕС.
  • 9 Баш майстора

    0 0 Отговор
    Бойко за пореден път доказа че доста по умен от останалите кукувци . Товае министърпредседателят . Трябва да се вземе решение .виждаме че не става с да или не . Важното е посоката и по малкото зло .Няма как да угодиш на всички политиканстващи хора и т.н. ЕДИНСТВЕНО ТОЙ БОРИСОВ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ СЕГА . Историята ще покаже да ли е бил прав или не .Всеки може да дава съвети , ама не всеки може управлява . Хубаво лошо , оставете човека да си гледа работата си.

    Коментиран от #10

  • 10 Павел

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Баш майстора":

    Това е готина реклама за Винету - поздравление! Звучи, като: абе ако не си купите нашето веро, не, че и другите няма да ви измият ръцете, но нашето веро си е гарантирано миещо веро! Бравос на теб! Всъщност, Борисов е тотален лицемер и е учудващо как не го забелязваш? Толкова пъти се кълнеше медийно, че изобщо няма да се заиграва с ДПС, а сега направо им каза - абе гласувайте за Цецка, та ако спечелим ще има постчета и кокалчета за вас! Е, това си е Винету - доказано многократно! А съм гласувал 3 пъти за него - не, че не го виждах, но се надявах да се промени. Ала вълка козината си мени, нрава не! Е, как да го вотна, или Цура? Трябва да съм напълно ненормален, зад а ме зилъжат за 4 път. Е, чак толкова ненормален не съм... Но ти явно продължаваш? Успех иди и вотирай тогава! Но аз повече няма. Ще вотна може би Трайчо или Марешки или Джордж Ганчев не зная още, но не и Цачева. Абе трябва да съм луд за да я вотна бе? Е, не съм луд, нищо че ме наричат така често заради мненията ми. Аз ако бях властта щях да я оправя България повярвай! щом Тервел ми се кланяше а бе добър, смятай за какво иде реч! Но не съм, сори! :)
  • 11 БОЦО ТИКВАТА

    0 0 Отговор
    ТОЯ ПАК Е НЕАДЕКВАТЕН.ГЛЕДАЙТЕ ПРЕМИЕРА,ПЪК СИ ПРЕДСТАВЕТЕ БЪДЕЩИЯТ ПРЕЗИДЕНТ,ЦАЧЕВА.
  • 12 Бай Х

    0 0 Отговор
    Абе каква ръка протягал сега, те отдавна си пърдят в едни и същи гащи. Само да се огледаме в държавните администрации и по-малко ръководните постове и всичко си е ясно ГЕРБ и ДПС отдавна управляват заедно.

    Коментиран от #13

  • 13 Хай Буй

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Х":

    Ами ... ТИ им го каза...
    Протяга ръка - за тоалетна хартия, да се забърше ли?!
    ГЛАСУВАЙТЕ за Цецито - ако сте малоумни!
    И най-яко му е като чуя от хората лафа "е то е ясно - или Цачева ше е, или генерала, та трябва да избирам измежду тях, то...другите нямат никакъв шанс" АМИ КАК ДА ИМАТ, като не гласувате за тях бе, как да имат като изобщо даже не гласувате?! Малоумни ли сте чак толкова?1
    Я пуснете масово за кой да е, САМО НЕ И ЗА ТЕЗИ ДВАМАТА - ДА ВИДИМ ПОСЛЕ ШОУТО!
  • 14 Алоо пожарната

    0 0 Отговор
    Боко с тези заигравки с Ердоган и ДПС ще настъпи мотиката този път.Не знам толкова ли е малоумен или не иска да има президент от ГЕРБ... Можеше да пусне някой свестен кандидат и спокойно да го изберат..той говори за онова недоразумение плевнята и още по голямата смешка леля Цеца.
    Сега какво иска да счупи тъпомера и да направи България страната с най смешните управници.
    Министър председател пожарникар с бандитско минало и президент някаква леля хваната от гората също толкова тъпа и посредствена. А ЦВ ЦВ повтаря колко бил умен сина и сякаш него ще избират.
    Тия герберасти направо полудяха, сега и за ибрика се хванаха.На следващите избори и 20% няма да хванат колкото и да фалшифицират.
  • 15 клепоушко

    0 0 Отговор
    боко тиквата да е благодарен на дсб че ако бе предложил плевнята за кандидат президент щеше да изпита радостта на пълният провал а сега го отложи поне за 1 или 2 години стази полититика уверено вървим към гибел -фалит като държава
  • 16 ожал

    0 0 Отговор
    браво на тиквата обеща реформи и как безцеремонно излъга народа зареформите и за визите с канада а вижте и здравеопазването а и за растежа и още и още и още колко неща
  • 17 Слушай бе

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "тик ва":

    Защо "централния софийски" ? ...........Защото ви чисти л..ната ??.........
    А ?........
  • 18 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    АЙДЕ ТУРЦИТЕ ПОТУРЧИХА БОЙО БОРИСОВ !АСЕГА ЩЕ МУ ДАДАТ ФЕС .ЧАЛМА . ШАЛВАРИ , И ЩЕ МУ ПОСТРОЯТ ДЖАМИЯ !!! ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ !!!!
  • 19 аз съм

    0 0 Отговор
    Дано този простак загуби изборите и си подаде оставката,че както е тръгнало до следващите избори може да станем пет милиона.
  • 20 аз съм

    0 0 Отговор
    Дано Кратуната загуби изборите и си подаде оставката,че както е тръгнало до следващитеб избори ще останем пет милиона.
  • 21 аз съм

    0 0 Отговор
    Дано Боко загуби изборите , че както е тръгнало до следващите избори ще станем пет милиона.
  • 22 честен Българин

    0 0 Отговор
    Време е да изхвърлим БОКЛУЦИТЕ !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=QKjv9mrK590
  • 23 Калогера

    0 0 Отговор
    Нучете се да си "бършете г.зовете" , да си чистите жилищата, да си уважавате жените в семейството и като се научите да правите нещо ще оцените бате си Бойко
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове