24 Октомври, 2016 08:23 2 389 20

Радев ще бъде зависим от ДПС като Орешарски

  • борисов-
  • цачева-
  • опонентите-
  • радев-
  • орешарски-
  • дпс

Цачева е класи над опонентите си, заяви премиерът

Радев ще бъде зависим от ДПС като Орешарски - 1

"Добър ден, аз не съм от кандидат-президентите и нямам притеснение. Знам, че някои от тях се отказаха да дойдат тук в студиото", заяви по Нова телевизия министър-председателят Бойко Борисов. думите му са по повод несъстоялия се дебат между Цецка Цачева и Румен Радев преди дни.

"В "Карай направо" чух, че ще дойде госпожа Йотова, а не господин Радев, защото той пак не искал. Това е промяна на правилата. Кандидати за президенти трябват, не за вицепрезиденти. Вие и тук го канихте, той не дойде", заяви Борисов.

„Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш. Стоя зад позицията си, че ако Цецка Цачева не спечели на балотаж, ще подам оставка. Не смятам обаче, че това ще се случи, защото съм убеден, че тя ще постигне добри резултати. Цачева е класи над опонентите си”. Той допълни, че не слуша социологическите агенции и не дава прогнози.

На въпрос дали не беше грешка, че не бе излъчен един десен кандидат-президент, премиерът заяви, че е било по-умно и да е имало един ляв.

Относно подкрепата на ДОСТ за кандидатурата на Цецка Цачева, Борисов коментира, че няма по-лошо от непоискано добро.

„Избързаха да дадат подкрепа, която притесни партията, създаде възможност за много приказки, които нямат общо с действителността. Непремерен ход на Лютви Местан”, заяви Борисов.

„ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план могат да управляват заедно и сме го заявили неведнъж. Благодарил съм на ДПС за няколкото случаи, в които са ни подкрепили в парламента. Ще го повторя пак, за да няма внушения. ГЕРБ е единствената партия, която досега не е управлявала с ДПС”, подчерта министър-председателят.

"Ахмед Доган финтира българските политици. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в тази игра. Ние сме непорочни. Не сме управлявали заедно. Ако има нещо за българския народ, което да бъде противно, това бе моделът „Орешарски”. Какво направи Доган - изкара го за кандидат-президент, ще преброи колко гласа има. Той познава прекрасно народопсихологията на българина. ГЕРБ няма да приеме тези гласове, сега топката е при БСП“, заяви Борисов.

Според него „Радев ще бъде новият Орешарски”, т.е. ген. Радев ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Орешарски, уточни премиерът.

Това са врачки и махленски клюки, заяви Борисов по повод разговорите по „Яневагейт”. За него няма нужда да се проверяват разговорите на съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова.

„За мен успехът е, че тези две съдийки не са в системата, който иска, да им проверява разговорите“, каза Борисов.

На директен въпрос дали Борисов е разпореждал на главния прокурор да решава определени дела, премиерът отвърна, че "като се върнели БСП и ДПС" щяло да си има нови служби, визирайки делото "Червей".

„Точно от това дело тръгна "Яневагейт" - "Червей" е за нерегламентиран достъп до информационни масиви на МВР. Нямам нищо общо с Янева, нито с Ченалова“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

За мен е по-добре да загубя изборите, отколкото да вляза в колаборация с тези хора, добави Бойко Борисов, визирайки под Делян Пеевски и Ахмед Доган. Целият проблем на Прехода е, че се явихме ние и не можаха да ни опитомят, да ни докопат, каза още Борисов.

Според него зад всичко стои кръгът на Радан Кънев и Иво Прокопиев. Прокопиев едно време ми се оплакваше, че Цветан Василев иска да го убива – сега му пуска интервюта, заяви още премиерът. По думите му Прокопиев му идвал на крака да му се моли за услуги, а кръгът „Капитал” му е предложил пет-шест министри, „докато им видях акъла и ги изгоних”.

„Кои са тези министри – Симеон Дянков, Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Нона Караджова. Прокопиев и Пеевски са еднакви – абсолютно. Единият влияеше на БСП, а другият – Прокопиев, ми предлагаше министри“, заяви Борисов.

„Боли ме коляното, не мога да клекна“, така Борисов отговори на въпрос защо клякаме пред Реджеп Ердоган и връщаме турски граждани само защото Анкара ги иска заради предполагаемо участие в неуспешния преврат от лятото, без да разгледаме възможността да им дадем убежище за политическо преследване.

„Успяваме в най-тежките времена да върнем без споразумение всеки ден по 100-200 души през границата“, каза премиерът. На въпрос, защо са върнати седем турски граждани обратно на режима на Ердоган Борисов заяви: „Ние как да разберем какви са в ТИР-а?“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Вярно! Тежи 200кг.
  • 2 пиарчо

    0 0 Отговор
    А можеше въобще да не ти се налага да правиш реклама на кандидата на ГЕРБ...
  • 3 Guest

    0 0 Отговор
    Г-н Борисов, НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ (колкото повече се напъвате толкова повече глупости говорите и после вашите ПР- и се чудят как да замаскират положението)!
    Кандидата, който издигнахте е НЕизбираем!
    Вашата партия от кого е подкрепена??...От Лютви - турския агент на Ердоган..
    То всъщност като се замисля...то и Вие сте агентура на Ердоган - нали ходите от време на време да се съвещавате..нали му връщаш опозиционерите!
    Егати лицемера си...
    А и като гледам кой води вашата кампания направо ми става смешно... Че той Цветанов има повече говорене от кандидата Ви!! Така като гледам изявите ви...си мисля че Цветанов ще става президент :)
  • 4 Бате Любо

    0 0 Отговор
    Ето сега е момента да свалим Тиквата от власт - Разбира се ако си държи на думата и подаде оставка ..

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бате Любо":

    Именно!

    Коментиран от #7

  • 6 7777777

    0 0 Отговор
    А ПЪК ЦЕЦКА ЩЕ Е ЗАВИСИМА ОТ ТЕБЕ, КАТО КУПИТЕ ИЗБОРИТЕ КАКВО НИ ОСТАВА-ДА ПРОМЕНИМ ЧЛЕН 1 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА И ПАК В БАТАКА!
  • 7 Chosen 1

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    И като го свалите с Бате Любо, кого ще сложите?
    Защото след Борисов винаги идват Пеевски и Доган. Това ли искате? И то когато БВП расте, а безработицата пада. Кой сваля правителства при тези обстоятелства? Сигурно само тези, които ги боли за загубените 3,5 милиарда от контрабандните канали.

    Коментиран от #10

  • 8 У бреее

    0 0 Отговор
    Бочето е много притеснено, че не му се получават номерцата тоя път.
  • 9 кроко

    0 0 Отговор
    Каза мухлясалата тиква, след като получи официалната подкрепа на п.п.гаДОСТ и поиска подкрепа от ДПС в замяна на власт.
  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Chosen 1":

    Пеевски и Доган не са си тръгвали! Напъни си полираното сиво вещество и си припомни, че именно благодарение на тях падна правителството на Орешарски - мислиш ли че е било безплатно?

    Освен това безработицата спада, щото безработните се изнасят от страната - как иначе ще спада без да се разкриват нови работни места? БВП колко расте няма смисъл да спорим.

    Коментиран от #11

  • 11 Шизо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Не си си изпил хапчетата... ха ха ха Къв кроко си ти ? Ти си Хахо.... ха ха ха ха....

    Коментиран от #13

  • 12 Гост

    0 0 Отговор
    Като няма нещо подобро от Боко тиквата, няма какво да се прави. И да гласувате и да не гласувате, бюлетините вече са преброени. Баба Цецка ще президентства. Статуквото се запазва, циркът продължава.
    До другите избори. Търси си се нов лидер с нова чиста партия.
  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шизо":

    Израза „не си си пил хапчетата” показва че си един жалък трол, на който поради невъзможността да каже нещо смислено и да обори казаното от мен, не му остава нищо друго, освен да дрънка подобни изрази. Но нямаше нужда, още като прочете написаното, на всеки ще му стане ясно какво насиш в главата си.

    Ся пак ли ти стана смешно? Ако да, не се съмнявай в диагнозата „шизофрения”

    Коментиран от #14

  • 14 Шизо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    ....... ха ха ха.... ама аз с глас се смея като ти чета простотиите... ха.. Ника Хахо идеално ти пасва!... ха ха... Мозъка ти е замразнал някъде 70- години (яките години на соца).. Ти си УНИКАТ!!! ... ха ха ха
  • 15 само минавам

    0 0 Отговор
    за сведение на хОтворковците:
    -България е парламентарна република,т.е. най-висшият орган на управление е парламента!
    -за постоянно управление,парламента ИЗБИРА/назначава/ министри и премиер,които да управляват страната,когато парламента не заседава,
    т.е. министерския съвет е ПОДЧИНЕН на парламента!
    -министрите и премиера се ОТЧИТАТ пред парламента,приемат оценки и даже УВОЛНЕНИЯ!
    -което ще рече: МНОООООГО има над избрания/НАЗНАЧЕН/ премиер!
    а иначе приказките са
    ........ бля-бля!
  • 16 zevs

    0 0 Отговор
    ПАК СЕ ИЗХВЪРЛЯ бб КТО ГРЪК НА ..С...ВСЕ СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН. НИКОЙ НЕ ГО ПИТА,НО НАЛИ Е......,АМА МАЙ НЕ Е.....ЗА НИЩО НЕ СТАВА,ОСВЕН ЗА; "КОНГРЕТЮЛЕЙШЪН"-ВАЖНО Е ДА ГО ЧУЕ-ЗАВАЛИЯТА.ТОВА КОЕТО НЕ МУ ХАРЕСВА-СА ЧАСТНИ КОМЕНТАРИЙ НА САЙТОВЕ И НЕ СМЯТА ДА ИМ ОТГОВАРЯ.ОСОБЕНО НА АМЕРИКАНЦИ-ФОБСОВЕ,УЙКИЛИКСОВЕ АМЕРИКАНСКИ ПОСЛАНИЦИ,БИВОЛИ И РАЗНИ ДРУГИ.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 zevs

    0 0 Отговор
    ЗАДРЪЖ МАЛКО, бб-ЩЕШЕ ДА ИМА ОСТАВКА ,АКО НЕ СПЕЧЕЛИШ НА ПЪРВИ ТУР. СЕГА АКО НА БЕЛОТАЖА,А СЛЕД ТОВА НА АРБИТРАЖА И СЛЕД ТОВА КЪДЕ???
    ПЛЯМПЯЛО !!!
  • 20 zevs

    0 0 Отговор
    ЗАДРЪЖ МАЛКО, бб-ЩЕШЕ ДА ИМА ОСТАВКА ,АКО НЕ СПЕЧЕЛИШ НА ПЪРВИ ТУР. СЕГА АКО НА БЕЛОТАЖА,А СЛЕД ТОВА НА АРБИТРАЖА И СЛЕД ТОВА КЪДЕ???
    ПЛЯМПЯЛО !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове