Last news in Fakti

25 Октомври, 2016 04:30 40 401 36

Шефът на КАТ София хвана пиян и без книжка

  • шеф-
  • кат-
  • пиян-
  • книжка
Шефът на КАТ София хвана пиян и без книжка - 1

Пиян шофьор без книжка бе заловен от шефа на столичния КАТ Тенчо Тенев минути след като го засече при неправилен обратен завой и се опита да избяга, съобщи “24 часа”.

Преследването станало в петък вечерта на пътя между Димитровград и с. Крум. Тенев, който е родом от Крум, се прибирал в родното си село за почивните дни. По пътя видял как в насрещното хвърчи “Seat Ibiza”. Шофьорът рязко направил обратен завой и засякъл катаджия №1 на София. Пътният полицай успял да избегне удара и започнал да преследва нарушителя. Спрял го след няколко километра.

Тъй като това не е районът му, Тенев се обадил на колегите си, за да подаде сигнал. Местни катаджии пристигнали веднага и проверили водача. Оказало се, че мъжът кара пиян и без книжка. Колата му пък била без задължителата застраховка “Гражданска отговорност”, а мъжът имал и няколко осъждания. Ще го съдят по бързата процедура. Това е вторият път, в който Тенев залавя нарушител. Преди 2 месеца той бе задминат от мъж с буркан на колата и успя да го хване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 4 Отговор
    За да хване с цивилната си кола нарушител който бяга колко закона е нарушил самия той? Акт за несъобразена скорост написали ли са му?

    Коментиран от #4, #35

  • 2 гост

    2 0 Отговор
    четейки малоумния ти коментар едва ли си го написал сам
  • 3 abv

    1 0 Отговор
    Да приемат по-бързо промените в закона.
  • 4 Краси

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Простотията ходи по хората. Според коментара от първи пост, за да няма нарушение на правилника за движение по пътищата, пияния шофьор е трябвало да се остави да управлява автомобила и евентуално да затрие някое семейство.
    ХА-ХА-ХА
    Шефът на кат и с 200 да е карал е знаел какво прави, докато ония пиян идиот и с 20 да кара пак ще се блъсне челно в автомобил с невинни хора.

    Коментиран от #23

  • 5 Мършата

    1 0 Отговор
    Пиян, без книжка и без гражданска. Километри преследване! Без да е на работа! Доброволно и на свой риск!
  • 6 BRABUS

    2 0 Отговор
    Лошото е,че по пътищата има хиляди такива джигити,а мястото им е зад решетките!
  • 7 Телевизора на Елвис

    0 0 Отговор
    Като под него е пълно с некадърни връзкари усмихнатия чичко-милиционер запрята ръкави и действа сам.
  • 8 Телевизора на Елвис

    0 0 Отговор
    Като под него е пълно с некадърни връзкари усмихнатия чичко-милиционер запрята ръкави и действа сам.
  • 9 гост

    1 0 Отговор
    Така трябва да е всеки полицай, не само шефа на КАТ. Патрулката си стои паркирана, на 50м от нея спират пред пешеходни, неправилно, без колани, светлини, децата висят на прозорците, а катаджиите не се мръдват. Трябва да обикалят и да гонят и спират наред при нарушения като неправилно изпреварване, неправилни маневри, превишена скорост, неизправни коли. Като ги спрат ако констатират още нещо, добре, но основните са поведението на пътя, не може да си пият кафето, а покрай тях да летят коли, да се отнема предимство и никой нищо да не прави.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Васичка Атанасова

    2 0 Отговор
    хахахахахахаххаха

    голям майтап

  • 12 Илиян

    1 0 Отговор
    БРАВО.......жалко само че една птичка,пролет не прави!!!!!!!!!!!!
  • 13 дасдасд

    0 0 Отговор
    Само можем да се гордеем с такива полицай. Браво. Така трябва. Независимо, че не е на работа. Поклон.
  • 14 robin

    1 0 Отговор
    Егати късмета;пиян,без книжка,без гражданска с "хвърчащ" Сеат и на среща шеф на КАТ!?Може ли по зле?
  • 15 Браво

    1 0 Отговор
    Браво, всички полицаи да са като теб Тенчо!
  • 16 mediator37

    1 0 Отговор
    Шефат е пич! Браво, повече такива полицейски началници да има, за да върви работата.
  • 17 капитен

    3 1 Отговор
    Значи шефа на кат 2 пъти излиза от София и двата пъти лови нарушители без книжки!Това ще рече ,че ако всички катаджии излязат на пътя по два пъти и хванат по двама нарушители без книжки, би трябвало да са изловени(нарушителите)!
  • 18 Данъкоплатец

    0 1 Отговор
    Законно ли е преследването на МПС - било то и от полицейски автомобил , та ако ще и самия министър на МВР да го управлява ?! С подобни действия не се ли създават допълнителни предпоставки за ПТП от страна на преследвания и преследващия го , застрашаващи живота и здравето на останалите участници в движението и пешеходците ?! Къде са били пътните патрули в това време и защо не са си свършили работата , по предотвратяване на подобни инциденти ?! И въобще къде по дяволите са контролните органи , отговарящи за организацията по безопасността на движението , чиито заплати се плащат от нас - данъкоплатците ?! Докато не изкарат службарите от КАТ , от уютните канцеларии , по кръстовищата и пътищата , за да следят и контролират от близо пътната обстановка - в студ и пек , както беше едно време - такива пияни , дрогирани , шизофреници , недосегаеми бизнесмени и политици ще ни мачкат , осакатяват и избиват из пътищата на милата ни скапана държава....

    Коментиран от #19

  • 19 много мислиш

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Данъкоплатец":

    Единствено си прав че КАТ-аджиите ги нямя по пътищата. Иначе няма как във свяка една ситуация веднага да изкачат КАТ-аджии. А и какво да правят според теб в такива ситуации - да, сигурно е можел да му запише номера и да го пусне за издирване, ама на въпросния Течно Тенев му е ясно че ще стане поредното влачене в съда -докато намерят колата и установят кой я е карал, и имал ли алкохол и т.н..... де камилата, де камиларя. Ти какво предлагаш, как да ги преследват и намерят - да ги чакат да им свърши бензина, да се блъснат някъде, да спазват ограниченията докато карт? Да си чувал за коли със специялен режим на действие?

    Коментиран от #24, #32

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 мма

    0 0 Отговор
    Шефът на КАТ София хвана"t" пиян и без книжка

    само на мен ли ми прави впечатление нарочно изписаното по този начин заглавие....
  • 22 King

    1 0 Отговор
    А те като карат по този образец,кой ще ги хваща??

    Коментиран от #33

  • 23 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Краси":

    По никакъв начин не защитавам пияните шофьори - трябва да се гонят до дупка. НО! От къде тоя е знаел, че шофьора е пиян? Проверил го е дрегер по въздуха ли? Защо си позволява да прави нарушения след като той самия трябва да е за пример? И то да нарушава точно забраната за скорост след като самия той твърди, че това е най-опасното!
    А ти на база на какво решаваш, че той самия е по-добър шофьор? Единственото което е ясно за него е че злоупотребява със служебното си положение.
    Кат са тотално некадърна организация, чиято цел е единствно да събира рекет и не прави никаква превенция. Да не говорим, че и рекете не умее да си събере при 30% събираемост на глобите.

    Коментиран от #25, #34

  • 24 Данъкоплатец

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "много мислиш":

    Много добре знам какво е автомобил със специален режим на дв-е , знам за какво какво служи , знам и за какво , как и от кого може да се използва - виж на този линк , и обърни внимание на Раздел 2 :

    http://www.lex.bg/mobile/ldoc/2135458425

    Нашият екшън , герой , явно мислейки се за Стивън Сегал , Съдия Дред или друг филмов герой , в този случай не е бил на работа , нито със служебен автомобил със СРД и следователно със своите действия , доста грубо е нарушил ЗДвП , създавайки явни предпоставки за ПТП , за което е редно като съучастник в нарушение , да му бъде съставен съответен АКТ за нарушение на ЗДвП от неговите колеги , а не да си прави служебен PR по медиите. Уви , както казваш , в Б-я законовите процедури се влачат с години , благодарение на корумпираните магистрати и техните благодетели...
    Не очаквам от полицаите на служба да да стоят със скръстени ръце и да чакат да свърши горивото на нарушителя - има си законови разпоредби , които им "развързват ръцете" при изпълнение на служебни задачи , но друг е въпросът , че тези същите колеги на въпросния екшън герой са допуснали този автомобил без застраховка и управляван от пиян и без свидетелство за правоуправление г-н циганин и то при наличие на рецедив , да се движи необезпокоявано по пътищата.... Е къде аджеба дремат служителите на реда , щом всеки може да си прави каквото си иска по пътищата ?! С щракане на квавиатури (както правим ние , в момента) , изписване на тонове мастило и шум в меди
  • 25 Ко каза

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Morgoth":

    Ако тоя пияния със Сеата ,беше блъснал и убил детето ти/недай Боже/ ,надали щеше да пишеш тия глупости. И въобще малко мислете с тия глави , щото тоя пияния ,ако не беше заловен така, имаше реална вероятност да отнеме или осакати един или повече човешки животи,както е ставало много пъти.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Глупости

    2 0 Отговор
    Хубаво защщитавате катаджията, хубаво искате по-строги закони ! Дано някой ден не ви застигнат тези закони та да плачкате като малки паленца ! Когато дадеш твърде много власт на някой, то бъдете сигурни че този някой, някой ден ще злоупотреби и ще прекали с нея !!! Катаджиите работят за пари, било то за личния джоб или за джоба на касата !!! Катаджиите също нарушават правила и то много ! Радвайте се на свободата която имате, защото законите няма да ни оправят ! Какъвто и закон да има ти дойноле отворена не можеш да накараш куха манерка да спре да пие и да кара !!!!!! Ама то от тъпотия сме на тоя хал не от законите !!!!!!! Тайче дойноле некой ден дано ти се стоварят всички тия закони на куп, та да плащаш хиляди левове и да си търпиш наказанията, защото дойноле проста всеки понякога Греши !!!
  • 28 дядо йоцо гледа

    0 1 Отговор
    Браво!!!Ако всички хора от КАТ работят като Тенчо няма да има нарушители.Чисто математически , ако всеки служител хване поне двама няма да има вече.
  • 29 ГосТ

    0 1 Отговор
    Шерифа си е шериф-със или без значкал.По-добре ли е да си пасува-абе щом не съм на работо,м..ната му!Браво,пич е!
  • 30 Карли

    0 0 Отговор
    Човек, като чете коментарите Ви, трябва да е луд, за да смята че коментарите Ви са писани от нормални хора.
  • 31 полицай

    0 0 Отговор
    Сменете снимката , че тази е от поне 8 години Такива пагони отдавна няма , а и човека е комисар , а не главен инспектор Тук е сниман като заместник началник на КАТ
  • 32 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "много мислиш":

    аз пък ще ти кажа на теб
    че въобще не искам КАТАДЖИИ ПО ПЪТИЩАТА
    пожелавам ти ги на теб от драго сърце
  • 33 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "King":

    а така
    хубаво им го каза
    ама отговоря го знаем
  • 34 NIKOMV

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Morgoth":

    А къде пише че го е преследвал с БЯСНА скорост.А по въпроса за решението че той е по-добър шАфЙор от обща култура трябва да знаеш, че пътните полицаи имат специални курсове по "екстремно"управление на автомобили даже и на заден ход.И не мисля че е знаел или дори не е необходимо да знае дали е пиян дрогиран или във временна депресия просто е видял НЕАДЕКВАТНИте му действия на пътя

    Коментиран от #36

  • 35 КОКО

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Morgoth, има право в показанията си. Странното е, че не са установени тези редица обстоятелства. Това дефакто се оказва прикрити нарушения на длъжностно лице,но ако се установят,а не е трудно. Иначе добре,че е хванат нарушителя,но май не е един,а са двама.
  • 36 коко

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "NIKOMV":

    ДО NIKOMV - Спрял го след няколко километра.
    спрял го. Това право, право ли е или не. Кой има право да спира и какво трябва да е малице за да се направи, униформа,буркан и т.н. Май ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове