Last news in Fakti

28 Октомври, 2016 10:24 19 826 28

Лют спор заради бежанците: Разтърваха журналист и депутат

  • димитър байрактаров-
  • нидал хлайф-
  • бежанците-
  • журналист-
  • депутат
Лют спор заради бежанците: Разтърваха журналист и депутат - 1
Снимка: Нова телевизия

Това е с цел организация на нашата граница и за преместване на част от мигрантите в общежития от затворен тип. Това заяви по Нова телевизия депутатът от Патриотичен фронт Димитър Байрактаров, като коментар на думите на Валери Симеонов от вчера, че партията му иска повече охрана на границата и дори използването на оръжие.

Ние вече нямаме бежанци, бягащи от Ислямска държава. Всички те са незаконно преминали българската граница, каза той.

В студиото освен него гост беше и журналистът Нидал Хлайф, който от няколко години пребивава в страната ни.

„България е в изборна кампания, затова се насажда омраза и страх към тях. Всички политици са против бежанците, тъй като се страхуват за рейтинга си”, заяви той.

Той се обърна към всички кандидати за „Дондуков 2“ и ги попита бежанците ли са най-големият проблем на страната ни и всички други проблеми решени ли са?

„Профилът на мигрантите много се промени”, каза депутатът Димитър Байрактаров. Той поясни, че според предложението на Патриотите е при необходимост ще се използва сила, а не когато някой бяга от режима на Ердоган. 

По думите на Байрактаров тези хора не са бежанци. „Ние сме казали, че сила ще се използва само при необходимост. Ако Турция пусне емигрантите, както непрекъснато заплашва, армията трябва да има права да използва сила”, категоричен е депутатът от Патриотичния фронт. „Даваме възможност войниците ни да могат да опазят границата ни и народа”, допълни той.

"Би било добре, като журналист, да познавате конвенцията за бежанците. Тези хора не са бежанци, не бягат от военен конфликт. При заплаха трябва да използваме по-строги мерки. Те подлежат на наказателно преследване. Преди време дадохме възможност на българската армия да отиде и да подсили полицаите по границата. Всички медии гръмнаха, че те отиват без оръжие. Сега им даваме възможност, да бъдат така оборудвани, че да опазят наистина ефективно българската граница", каза депутатът. 

Журналистът го попита в коя нормална държава оградата по границата е открадната още преди да бъде построена. "Това е езикът на омразата. Сложете газова камера. Това не е решение. Езикът на омразата в момента е приет за нормален и от него се трупат дивиденти”, заяви Хлайф.

Според него в момента в България има патриотизъм, който граничи с фашизъм. „Истерията около бежанците е политическа. Броят на бежанците през 2016 година е по-малък от 2015 година”, аргументира се той.

"Политиците се опитват да манипулират хората. Аз искам да попитам, как може 1200 човека да сменят картата на една географска страна. Не трябва да се насажда страх и омраза, а да се стимулират българските млади майки", смята Хлайф.

"Само не ми размахвайте пръст така, аз не го правя", скочи му Байрактаров.

Хлайф обаче не го отрази и продължи. "Държавата решава кой човек е бежанец и кой е икономически мигрант, а не държавата да праща някакви отряди от криминално проявени хора на границата", каза журналистът.

Байрактаров пък го го помоли да не използва лоши епитети за държавата, която го е приела и му е дала всичко необходимо.

"Нека да разбия митовете на господина. В Брюксел целият град се охранява от тежковъоръжени белгийски войници. Тези хора, които охраняват града си, държавата си, според вас са фашисти. Нападнахте господин Каракачанов. Той говори по тази тема от няколко години. Той е единственият кандидат за президент, който постави темата за увеличаване на доходите", поде депутатът.

"Вие затова сте на този хал, вашата страна, това е чист популизъм", продължи Хлайф.

"Аз съм израснал тук, учил съм се тук, ами вие? Тази държава ви е дала възможност да се развивате, а в същото време вие говорите с цялата си наглост срещу нас", възмути се депутатът и попита журналиста дали има българско гражданство, а той му отговори, че няма. „Ето затова не ви интересува сигурността на страната”, отвърна му той.

Двамата влязоха в лют спор и какафония от размяна на реплики. Двамата гости в студиото не млъкваха и принудиха Виктор Николаев да стане от стола си, за да ги укроти. Той застана между тях и ги помоли да си отидат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бял кавказец

    4 1 Отговор
    Да престанат да дават трибуна на този арабин или к'ъвто е там, дето се мисли за журналист. Да се омита от страната ни!!!!!!!!
  • 2 ЪЪЪ

    0 2 Отговор
    НЕ ГИ РАЗБИРАМ ТИЯ ПФ ГОВОРЯТ ЕДНО А ГЛАСУВАТ ДРОГО С ГЕРБ И МЕСТАН И ТЕ СЕ ОКАЗАХА ПРОДАЖНИ
  • 3 Шшшш

    1 2 Отговор
    Това са бивши комунисти и доносници , Някой вярвали им ? Днес тъй говорят, утре друго въшат ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА СА БРАТЧЕ . МОЖЕ ДА НИ СЕРВИРАТ ГРАЖДАСКА ВОЙНА КАТ НИЩО . ПОСЛЕ ХОДИ ДА СЕ ОПРАВИШ
  • 4 шшш

    3 1 Отговор
    Мюсулмани избиха христьянско население в техните държави и сега идват за нашите глави , а се правят на хрисими ,но дойде ли момента когато станат повечко,тогава няма да има прошка...този филм вече гледахме 500г. Да ходят при себесеподобни - там ще им бъде осигурено : къща,1000евро на месец и 5пъти гъзурчане във всички страни--алахакбарбарабар

    Коментиран от #23

  • 5 кроко

    3 1 Отговор
    Тоя мюсюлманин, пишман журналист, да си ходи в родината си там дс дава акъл. Бежанците са следствие от сервилността на нашите политици към брюкселските меки китки, дето им дават пари - ако от брюксел спрат парите, тиквата веднага ще изгони бежанците, щото ще му лапат от бюджета зарадене. Но щам му дават пари за тях, значи има и за него за крадене.
  • 6 иии

    3 1 Отговор
    този боядисания арабо-талибан ще дава акъл на Българи ,как да защитават граница ...и все дига вонящ пръст на събеседника си , още малко сигурно щял да се взриви ,или да самозапали .Те всички са еднакви ,не стане ли по тяхно ,айде жива бомба..и колене..на невини хора...
  • 7 криминално непроявен

    2 1 Отговор
    „Криминално проявените” по грааницата пазят държавата ни от навлизане на такива, дето ще правят криминални прояви тепърва. Всъщност още с навлизането си те извършват престъпление. Дано някой криминално проявен му счупи главата на тоя нагъл Нидал!
  • 8 ооо

    2 1 Отговор
    не само политиците срещу тези скакалци но и цяла Европа не ви ще , знаете го ,но се правите на идиоти - марш обратно при идил-миндил ,ви го създадохте и се радвате на неговите действия...
  • 9 Мършата

    0 0 Отговор
    Докато Бойко Борисов е на власт няма за какво да се претесняваме! Той може и той знае! Под може разбирайте да се изправи пред миграционния проблем и под знае, че знае каква е ситуацията и как да я реши! Що не излязат на диспут пред Бойко Борисов? Щото пред него са смешни и жалки! Да веднага стават за смях)))
  • 10 Да,да!

    0 0 Отговор
    Бойко ще оправи всичко.Бойко е ибрика на Ердоган.
  • 11 toma por kulo

    0 1 Отговор
    mi zatova baba vanga e kazala 4e sled godini 6te gospodstva islqma v evropa zaradi tezi ot bruksel evala na grajdanskite otrqdi po granizata 6toto ne si li pomognem sami nqma da ima koi da ni pomogne 6te ima samo koi da ni go nabuta ot zad kakto I stava v momenta

    Коментиран от #12

  • 12 Мършата

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "toma por kulo":

    Ти не слушай какво ти е казала Бабати Ванга, а слушай какво ти говори Батети Бойко! Баба Ванга ЛЪЖЕШЕ, че националите ще спечелят през 94-та, ама ни биха! А Бойко нещо да не е излъгал? Не, не ни е излъгал!

    Коментиран от #13

  • 13 Лапни

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мършата":

    Боцко не бил лъгал. МАУАХАХАХАХАХА, поредното без капчица сиво между ушите... Как може да има такаива тикви, бе...Всичко си заслужавате, щом ги има такива долнопрбници...
  • 14 рес еоод

    2 1 Отговор
    ТИ ГО ПУСКАШ ПОД МАСАТА ТО СЕ КАЧВА НА НЕЯ
  • 15 Българина

    3 1 Отговор
    Ей мюмюн тук не ти е мястото в България , измитай се докато още можеш
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 полит ветеринар

    2 2 Отговор
    Хлайф е нагъл м....л, но и този байрактарин е чиста проба ченге. лика-прилика заедно с журлналистическото нищ-жество Николаев. Ппревключете на "Енимъл Планет".
  • 18 БАЙ ГАН4О

    2 0 Отговор
    Не закачайте човека,идеята му за газовата камера е много добра
  • 19 maria

    2 0 Отговор
    Ne si li svarschime rabotata sega Balgaria nyama da e ima .sreden pat nyama .Neschata stava seriozni Ili te ili decata ni

    Коментиран от #24

  • 20 Гьобелс

    2 0 Отговор
    В момента бежанците са най големия проблем, после са м....лите и турците и накрая продажните управници на държавата ни! Всички са за въжето!
  • 21 бургазлия

    1 1 Отговор
    Интересно що досега така наречените обединени Патриоти се премиряваха с нарушенията по границата от различни етности дори подписаха коалиционно споразумение и благодарение на тях закрепиха до изборите правителството на ГЕРБ.
    Разбраха че предсрочните парламентарни са неизбежни в които едва ли ще намерят място и си присвоиха абвертурата Патриоти но и това не ще им помогне .
  • 22 ААА

    2 0 Отговор
    Ето един събирателен, и показателен образ на на новите ни "сънародници" с които се канят да ни заселят. Дори и в чужда държава се държи като "Чок парче началник" и все едно сме му длъжни. Наежен нагъл, и като стършел напада. Дори не си дава сметка ,че е в "чужд дом" и диктува своите си правила в него.И то само след 5г прекарани в България. Представете си 20-30 000 като него. След 20г. ще са 120 000, "чудно интегрирани" гнезда на оси, намерили "село без кучета" ,и продажни управници.Ако имах власт бих го екстрадирал за 48 минути,да обяснява в неговата си държава ,за човешки права , докато му откачат главата. Все сме много толерантни, все от нас някои нещо иска ,и все е недоволен, и все сме най-бедни , и изчезваме най-бързо.
  • 23 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "шшш":

    точно така
    съгласен съм с теб
  • 24 Методи

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "maria":

    Марийке за да я има страната ни трябва да започне да си ползваме азбуката,а не да пишем патриотични коментари на маймуница като теб!Моите уважения,но сме дали кирилицата на света,руснаците я използват,сърбите я използват,значи е крайно време и ти да започнеш да го правиш!

    Коментиран от #26

  • 25 Han Solo

    0 0 Отговор
    Преди доста време Русия се опитваше да мачка Афганистан в продължение на 10 години и то здраво - някой да видя бежанец от там??? А сега прииждат масово млади момчета от Афганистан,Пакистан...Идват от Мали,Еритрея...Абе хора знаете ли на колко километра от България са тези държави??? Аз ако сложа една раница на гърба и тръгна да пресичам хиляди километри, и то нелегално не една и две държави до къде мислите,че мога да стигна...Какви бежанци са ми тия?-има си легален начин да влезеш в една държава и да поискаш статут. Тази държава поне на хартия има суверенитет и нелегалното преминаване на границата е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Тия не стига че нарушават закона,а едва ли не хората които вардят браздата трябва да клекнат и да им направят една с....а!!!Даваш им подслон,храна,някой лев/може символичен/ в джоба,а той претенции бичи-туй не му харесва,онуй не му харесва,къде искал да ходи...Капака беше един по телевизията,че му било мръсно и рядко чистели стаята!!! Егати наглия тип! Ти ще се съобразяваш с битието на държавата,в която си влязъл нелегално,а не аз да ти работя на масрафа!!! Тия хора ако не бъдат спряни, ще ни сринат казвам ви - България и Европа като цяло! Въобще не ми се слуша някакъв пампаец да ми говори за език на омразата...Айде стига глупости!
  • 26 Han Solo

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Методи":

    Факт!
  • 27 albast

    1 0 Отговор
    Този нагъл арабин заслужава да бъде набит и изхвърлен от БГ ! циганин , нагъл !
  • 28 Гладник

    0 0 Отговор
    Факт е ,че не коментирате,защо бълГарите бягат от ,,прекрасната ни страна? Не се смей на комшията си,че ще ти дойде на главата ти,бГ п....а
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове