Last news in Fakti

28 Октомври, 2016 14:08 2 582 20

Посланикът на САЩ и Омбудсманът осъдиха нападението над Красимир Кънев

  • набиха-
  • красимир кънев
Посланикът на САЩ и Омбудсманът осъдиха нападението над Красимир Кънев - 1
Снимка: bTV

Посланикът на САЩ Ерик С. Рубин и Омбудсманът на Република България Мая Манолова осъдиха нападението над председателя на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев.

„Ние сме покрусени и шокирани от новината за вчерашното нападение над председателя на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев от двама мъже. Българският хелзинкски комитет е най-голямата организация, защитаваща човешките права в България. Тя е един от най-важните гласове в защита правата на всички български граждани и в подкрепа на европейските и универсални ценности. Нападението над г-н Кънев е нападение над всички, които вярват в едно позитивно, приобщаващо общество, което е отворено за всички мнения и е изчистено от дискриминация и нетолерантност. Ние осъждаме нападението над г-н Кънев, призоваваме за пълно и своевременно разследване и насърчаваме всички български граждани да се присъединят към нас в заклеймяването на всякакви форми на нетолерантност и насилие“, се казва в изявление на Ерик С. Рубин изпратено до медиите.

„Остро осъждам извършеното нападение над председателя на Български хелзинкски комитет – г-н Красимир Кънев. Като омбудсман на Република България и като гражданин се противопоставям  на всякакви  прояви на агресия и посегателство върху личността. Нападението над г-н Кънев, юмрукът в лицето на председателя на най-голямата и най-стара правозащитна организация в България, е юмрук в лицето на българското общество и на българската държава като цяло. Категорично не приемам правилата и законите да бъдат заменени с всякакви прояви на омраза. Настоявам да бъдат предприети незабавни и адекватни мерки от страна на правоохранителните органи в страната за разкриване на извършителите“, казва от своя страна пък Мая Манолова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Станиславов

    0 0 Отговор
    то не са го ударили просто ей така, все има защо (да не му е малко само това)
  • 2 Тодоров

    0 0 Отговор
    Ай де бе, най-голямата правозащитна организация на човешките права в България - С ПАРИТЕ НА СОРОС. Правозащитна за кого - за циганите и крадливите БЪЛГАРСКИ ЕKO- и ЗЕЛЕНИ АКТИВИСТИ, не за обикновените българи. Как могат да се наричат правозащитници тия. САМО БОЯТ най-малко ще им промени продажническото съзнание. Държавата просто трябва да ги закрие, както в други държави.
  • 3 Ще става квото има

    0 0 Отговор
    Тепърва се започва, престъпници родоотстъпни.
  • 4 бате лудко

    0 0 Отговор
    Малко му е на тоя цървул, що гадове е защитавал,а и щом говедарите скочиха да плачкат за него- на прав път сме :)
  • 5 123456789

    0 0 Отговор
    Национолен предетел и родоотстъпник,

    Американска - подлога!
  • 6 FOAD

    0 0 Отговор
    Кой какво бил осъдил...смех
    Що не го посъдите това на снимката за действията му срещу собствения му народ?
    Що не посъдят тия дето го финансират.
    А, и нали знаете защо се е разплакала и ам. посланиЧка. Щото фамилийката и е еврейска.
    Много се уплашило нещо насекомото.
    Тепърва ще стават нещата...
  • 7 Патриот

    0 0 Отговор
    Трябват още шамари ...
  • 8 Morgoth

    0 0 Отговор
    Като гледам по форумите всички български граждани се присъединяват към заклеймяването на нападението ... и особено на това, че са го ударили само два пъти :)
    Честно казано до сега не съм виждал тема по която да има такова единно мнение в интернет!

    Коментиран от #16

  • 9 бббббб

    0 0 Отговор
    Малко му е .Трябвало е повече даго почешат та чак на СПА в ПИРОГОВ ДА ОТИДЕ.
  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    така се почва .бият човек дето не може да се защити щото не е с мнение на тълпата и не се страхува да го отстоява.иначе коментарите са ясни -удри,смажи го и т.н. така са разпънали на времето и Спасителя ни!

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Тодоров

    0 1 Отговор
    Към № 10: Стоян Георгиев
    Колкото и грубо да изглежда и питам риторично - от кого ни е спасил Христос. Кой е Йесус и кой Христос. Спасила ни е вярата, но не толкова в Христос, а вярата в Българщината. Защо са последните напъни на Израел относно резолюциите на Юнеско за храма на Соломон. Векове наред евреите преиначават историята и както знаете, една лъжа повторена 1000 пъти, става истина. И толкова си вярват вече, че се мислят за пъпа на света. Само че Христос и евреите дето нищо не казват за траките. Горд съм, че съм българин и живея в земите на траките, Христос да си гледа .......евреите.

    Коментиран от #17

  • 12 Плащам в БОЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Деси, теб те знаем! Ти си от тъмнобългарското племе с лилавите венци и златните зъби ама как реши, че нямало как да се защити??
    Дано следващия път го нападнат цигани, та да видим какви ще са инструкциите от Козяк...

    Коментиран от #18

  • 13 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Теб определено Спасителя е пропуснал да те спаси.
  • 14 Картър

    1 0 Отговор
    Искам да се обърна към посланик Рубин, Рубине, пили шарено! Ако някой в тази държава е направил повече от този Кънчев, думата САЩ да придобие неприятно, гнусно, даже отвратително значение, аз ще те черпя квото там пиеш. Не го защитавай, УВОЛНИ ГО!!!
  • 15 Картър

    0 1 Отговор
    Тодоров, ние българите по произход също сме евреи, от Йехудовото коляно. От там са лъвът като герб и конската опашка като знаме. И много те моля не плюй по Спасителя Йешуа, Иисус е гръцко име. И това което ти казвам много лесно може да се потвърди с генетичен тесн, вземаш един ашкеназ и един българин от В. Търново и ще се изплезиш от почуда!))))))
  • 16 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Искаш да кажеш, че всички подкрепят нападениято на тоя. Заклеймявам означава отхвърлям, осъждам и т.н.

    Коментиран от #20

  • 17 дженев

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тодоров":

    Тодоров,моите уважения към гордостта ти,но точно евреите не го признават.Точно те го умъртвиха.И Той не спасил,а продължава да спасява дори и от такива комитети и "правозащитници".Вземи се ограмоти малко,че ще си останеш само с едната гордост.
  • 18 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Плащам в БОЙ":

    тва че го нападат българи е срамно бе симпатяга.този човек никого не е ударил за да бъде бит нито пък е в състояние да се защити реално,така че да го биеш е наи-малкото жалко.ако имаш аргументи срещу него излез и ги изрази вербално,а не да се силиш на човек дето не може да ти отвърне.ела ме бии мен да видиш как ще ти излезе мача .ама подлеците сте такива биете слабите и беззащитните и после се гордеете с тва!с този си акт на деиствие показваме че сме си банановова република и няма за какво да претендираме за някакви стандарти инвестиции и пари.като идеш да си вземеш пенсииката помисли по темата що ти е 100 евро!
  • 19 ОБЖ

    0 0 Отговор
    Сатанински строфи. най-платената организация, за правата на орките в България. Тя е един от най-важните гласове за ДПС и лявата резба. Категорично не приемам правилата и законите да бъдат заменени с тези на Сорос, които са токсични и предизвикват прояви на омраза.
  • 20 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Прочети цялата статия, разбери къде точно бие коментара ми, научи какво означава "ирония" и след това ми обянявай какво значи "заклеймявам"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове