Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 23:19 1 644 3

Каракачанов: За патриотизма няма Русия или Америка, има България

  • красимир каракачанов-
  • патриотизъм-
  • избори-
  • българия-
  • президент-
  • каракачанов
Каракачанов: За патриотизма няма Русия или Америка, има България - 1
Снимка: БТА

За патриотизма няма Русия или Америка, има България. Това заяви кандидатът за президент Красимир Каракачанов, който според екзитполовете се нарежда на трето място на първия тур на изборите.

„Благодаря на около 600 000 български патриоти, които гласуваха за нас. За пореден път патриотичните формации изненадаха социолозите. Ние сме първа политическа сила на няколко места – включително в немалко секции в София. Ние правим само изненади, без да влизаме в ролята на Дядо Коледа“, заяви Каракачанов, който е кандидат на за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

„Ние не вдигахме шум, а водихме нормални, човешки разговори и излязохме с обща кандидатура. Ние не се скарахме по време на кампанията. За българския патриотизъм няма Русия или Америка – има България“, подчерта Каракачанов.

Като коалиция сме едно, като юмрук – който в бъдеще ще налага правилните решения в българската политика. Поднасяме изненада след изненада. Тази коалиция не е само за президентските избори, тя продължава. Тепърва ще видите какво означават обединените патриоти. Ние раздавахме увереност на българските граждани, че има смисъл да се бориш за България“, каза още Каракачанов.

Той добави още, че ГЕРБ и БПС не са намерили кураж да излязат на дебат. „Ние играхме в един нарисуван предварително мач. Показахме, че има алтернатива на сегашния политически модел – това е българският патриотизъм. Казвахме, че това е война за освобождението на България. Ние искахме да освободим народа от догмите, че няма алтернатива. Искаме да освободим България от циганската битова престъпност. Искаме да освободим България от купения етнически вот. От игото на ДПС“, каза още Каракачанов.

Валери Симеонов пък заяви, че коалицията е постигнала своята първа голяма победа. „Нашата коалиция печели трето място според социолозите. Трябва да изчакаме официалните резултати, но ние сме доволни, че българският народ има сериозно патриотично представителство. Нашата първа голяма победа е постигната. Тази победа е уникална по мащаба си обединение на патриотичните сили. Бъдещето е търсенето на общото, а не това, което ни разделя“, заяви Симеонов.

На този вот направихме каквото можахме, но битката продължава. Посланията ни, с които влезнахме в тази битка, са довършване на оградата, никакво заселване на мигрантите в страната, вдигане на пенсиите и други, каза още Каракачанов.

Каракачанов бе попитан дали ще подкрепи някой от двамата кандидати на предстоящия балотаж след седмица.

За нас гласуваха хора по съвест. Как си представяте да влезем в ролята на чобани, и да кажем на нашите гласоподаватели „Гошо или Пешо е по-добър“? Ако тези двамата (Цачева и Радев) са кандидати – какво мислят по темата за минималната пенсия? Питаме двамата – какво ще кажат по темата за трайното заселване на нелегални имигранти в България? Който от тях бъде конкретен, нашите избиратели може би ще ги припознаят. Ако продължават да се крият в миша дупка, не знам как ще го направят. Нямаме намерения да призоваваме никого, но имаме намерения да задаваме въпросите. От отговорите могат да спечелят подкрепата на хората, а не чрез партиен или началнически призив. Пазарлъци не правим по тази тема.

Битката за България продължава. Патриотизмът умира, но не се предава и скоро България ще бъде различна, каза в заключение той.

Няма защо да крия удовлетворението си от резултата. Искам да се обърна към всички, които ни повярваха, нито един глас пуснат за Каракачанов не е изгубен. Не сме забравили обещанията си и това, което говорихме с вас очи в очи. Ще се видим от ново, за да направим отчета за постигнатото заедно. Пътят и целите са ясни. Успех по бъдещите пътища с ясната цел в интерес на България, каза в обръщение към гласувалите Явор Нотев.

Има нужда от разумни действия. Да, ние направихме нещо добро и хората го оцениха и ни отговориха със своя вот. Нашата идеология е автентична и истинска. Ще продължаваме държавнически отговорно. Не трябва да се допускат в България ситуации, които да влошат положението. Ние сме в ситуация от опасност от военни конфликти. Няма как да допуснем стъпки, които да работят за политическа интрига. Патриотизмът в Европа също е в подем и това е заради лошите политики в световен мащаб, заяви Волен Сидеров.

Валери Симеонов също благодари на всички гласували. Обединени патриоти е единствената коалиция която представи идейна платформа пред своите избиратели. Хората които са ни подкрепили са го направили поради идейни съображение и в основата на тези идейни убеждения лежи и нашето обединение. Има мащабна манипулация от по-голямата част на социологическите агенции. Горди сме че прокарахме задължителното гласуване и намалихме броя на секциите в Турция и това вече даде резултат, подчерта Валери Симеонов.

Румен Йончев от Народен съюз пък заяви, че тези избори са родили незаобиколим и стабилизиращ фактор в българската политика.

Валери Сидеров заяви, че на следващите парламентарни избори коалицията има една добра база, с която „ще преследваме по-добър резултат от сегашните като отделни партии“. „В едни следващи парламентарни избори ние ще търсим продължение на нашата политика. Единството ни е пример за това как трябва да се действа в българската политика“, каза още Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    0 0 Отговор
    Браво!Това е самата истина,България е над всичко.
  • 2 Хасан

    0 1 Отговор
    Тия ще направят от Бьлгария бивша Югославия..
  • 3 Господинци

    0 0 Отговор
    Краси Президент !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове