Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 16:23 781 1

СДС разкри жена с бюлетини в чорапите

  • сдс-
  • плевен-
  • избори-
  • нарушения
СДС разкри жена с бюлетини в чорапите - 1
Снимка: БГНЕС

Жена от секционната избирателна комисия в плевенското село Бохот е крила бюлетини в чорапите си. Този пример за нарушения на изборите осветлиха днес от СДС. Бюлетините били за синия кандидат за кмет на Плевен Найден Зеленогорски, който не успя да спечели нов мандат. Шокиращата информация дошла от застъпничката му на изборите Илиана Иванова.

Това се случи на 30 октомври в следобедните часове, когато един възрастен господин влезе да гласува. Госпожата, която нямаше право да му вземе бюлетините от ръцете, го направи и му подаде само едната бюлетина за президент и вицепрезидент, която да пусне, а другите две бяха подменени с бюлетини, скрити в бюрото пред нея. Същото се повтори и при гласуването на една госпожа.“, разказа тя.

Подмяната на бюлетините се виждала много ясно от запис на охранителна камера, който вече е пратен в прокуратурата.

За подмяната на бюлетините се извършвала с помощта на чорапите на въпросната членка на СИК, както и джобовете на якето й.

Госпожата, която подменяше бюлетините, е Иванка Ангелова, член на СИК от ГЕРБ, която трябваше да подава празните бюлетини на гласоподавателите, а до нея е члена на СИК, също от ГЕРБ, който трябва да поставя печата на бюлетината и тя се казва Лилка Хинова“, допълни застъпничката на Зеленогорски, която разкри след това, че получила и заплахи по телефона от Хинова.

По списъци в тази избирателна секция имат право да гласуват 623 избиратели като 412 са гласували за кмет на община и кмет на населено място.

Убеден съм, че този механизъм не е разработен от тези обикновени женици в село Бохот. Този механизъм е разработен на много по-високо ниво и е разработен в цялата страна. В моя случай, ако са подменили по три бюлетини на секция, които са за мен, в полза на моя опонент, ние щяхме убедително да спечелим тези избори“, заяви Зеленогорски.

„Това бяха най-манипулираните избори за последните 20 години. Прави се опит всичко това да бъде потулено“, заяви лидерът на партията Мартин Димитров. СДС настоява за касиране на резултатите от вота и за разкриване на този афера, която е една от най-големите на българската демокрация.

Ето как описа схемата Ралица Иванова, кандидат за общински съветник: „Първо, Иванка Ангелова разпластява бюлетините от кочаните, нарежда ги добре върху бюрото, ударен е вече първия печат, т.е. те са готови да бъдат давани на гласоподавателите. След това, придърпва към тялото си бюлетина, като се старае никой да не я види. Следейки за удобен момент, сваля бюлетината в краката си, вади от десния си джоб химикал, отбелязва и след това я връща пак в удобен момент отгоре на бюрото и я подпъхва под празните бюлетини. Когато гласоподавателка влиза колежката й дава три празни бюлетини, връщайки се на нея вече й е подадена подменената бюлетина, на която се слага втория печат“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 л.

    0 0 Отговор
    опишете и схемата с намерените бюлетини, които предварително са били означени с "Х" в полза на Н. Зеленогорски открити в три от секциите в училище "Интелект"