Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 13:15 807 3

ВМРО предлага лични пенсионни вноски

  • вмро-
  • лични пенсионни вноски-
  • пенсия-
  • вноски

Пенсионните вноски постепенно да станат лични и да бъде премахнат сегашният псевдосолидарен модел, предлагат от ВМРО. Така ще бъде създадена далеч по-справедлива система на пенсионно осигуряване по модел, който е доказал надеждността си в различни държави.

Подобно решение е единствената възможност да се прекрати агонията на пенсионната ни система, която се задъхва заради демографския колапс. В същото време дефицитът на НОИ продължава да бъде обезпокояващ и повече от половината пари за пенсии идват от бюджета, показват фактите.

Поредната пенсионна „реформа”, която министър Дянков предлага, беше предречена от ВМРО още преди година, когато уж беше приет окончателен вариант. Тогава предупредихме, че частичните и лицемерни мерки ще трябва да бъдат преосмислени съвсем скоро.

Увеличаването на пенсионната възраст е решение, което само отлага срутването на социалната ни система и прикрива факта, че икономиката страда от задълбочаваща се липса на качествена работна ръка. В същото време криворазбраната солидарност дава обратен ефект и работещите са задължени да издържат циганите например.

Решението, което Дянков предлага, е сегашните работници и служители да бъдат обременени с още години работа. Затова припомняме, че средната продължителност на живота у нас намалява, а подобни мерки единствено хвърлят прах в очите и целят да спечелят политическо време за управляващите. Отговорната позиция е проблемите да не се прикриват, а да се назоват публично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг

    0 0 Отговор
    Крайно време е!!!
  • 2 Румпел

    0 0 Отговор
    Това е първото разумно нещо което чувам от сегашното ВМРО. Точно така. Ако една инертна система падне в ръцете на аджамия тя лесно се разтурва. Правилна идея. Към нея трябва да се направи добавка и от здравните осигуровки. Не си ходил никога за болнични връщат ти парите.
  • 3 Ал32

    0 0 Отговор
    Каква "лични пенсионни вноски", "по-справедлива пенсионна система" и “надеждност на пенсионния модел” бе? Какви блага създават, например, лихварите-служители в банките, които са тъпи като пънове, но получават доход min 1500 лева месечно, а да не говорим за техните началници или собствениците на банки, печелещи милиони и милиарди? А трудолюбивите, почтени, достойни създатели на жизнено важни блага (произвеждащи мляко, плодове, зеленчуци, хляб и т.н.) са обречени на гладна смърт със доход 150 лева месечно. Не е ли същото, даже много по-лошо, и в света! Това е причината за световната криза и за бедността на почтените, мъдрите и трудолюбивите хора: ужасяващите тъпота, бездуховност, егоизъм, наглост и животинство на сатаните и пиявиците, сътворяващи и планини от Карма на себе си, децата си, братята и сестрите си, защото нарушават божия закон : “Обичай Бога и ближния като себе си” (Ев. Матей 22: 36-40)! Тези нещастни пиявици си представят света като разграден двор! Но от Божия Закон не могат да се спасят! Божият Закон е безкомпромисен!