Last news in Fakti

1 Декември, 2011 18:08 3 078 0

Още един полицай се самоуби

  • самоубийство-
  • полицай

Второ случай само за ден

Служител на районно управление на „Полицията” в Пещера се е самоубил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Полицаят е открит рано сутринта, установено е, че се е самопрострелял със служебното си оръжие в дома си. По случая е образувано следствено дело. 

42-годишният Атанас Мерджанов се е прострелял смъртоносно със законно притежаван служебен пистолет. Малко преди 8 часа сутринта той останал сам, след като съпругата му отишла на работа. Семейството има дом на 40 м от полицейското управление в родопския град. Мерджанов дори излязъл от дома си, за да поздрави колегите. После се върнал вкъщи и малко по-късно се прострелял смъртоносно в главата. Трупът бил открит в една от стаите от 19-годишната му дъщеря.

Мъжът дълги години работил като катаджия, но в последно време се пренасочил в "Охранителна полиция". По всяка вероятност причините за самоубийството са лични, тъй като той е бил образцов служител, без проблеми в службата си, уважаван от колегите си.

Това е второто самоубийство на служител на МВР за днешния ден. По-рано от полицията във Велико Търново съобщиха, че 42-годишен служител на сектор „Следствени аректи – Велико Търново“ се е прострелял.

Мъжът е намерен в Opel Omega на неасфалтиран път от село Арбанаси в посока Ксилифор. До тялото са намерени пистолет и предсмъртно писмо. Установено е, че мъжът е напуснал дома си вчера сутринта и оттогава е в неизвестност. Днес сутринта негови близки са подали молба за издирване в РУП-Велико Търново.

Версията, по която работят разследващите, е самоубийство, уточняват от полицията. Работата по случая продължава.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА