Last news in Fakti

9 Декември, 2011 09:26 19 308 33

Дядо Кирил карал „базов“ модел Lincoln

  • митрополит кирил-
  • lincoln-
  • църква

Според Божидар Димитров проблемът е в Bentley-тата на зърнопроизводителите

Дядо Кирил карал „базов“ модел Lincoln - 1
Снимка: БГНЕС

От средата на ноември митрополит Кирил кара автомобила, с който се появи на Никулден – Lincoln. Този автомобил е тестов и е предоставен за ползване на митрополията, той не е дарен, а просто е предоставен за полазване. Това заяви пред БНТ Юлиян Гендов, епархийски съветник.

По отношение на цената на колата, Гендов не пожела да коментира. „Не бих казал, че колата е от клас „лукс”, моделът е базов, няма нищо, което е извън базовото предлагане на модела, няма екстри”, подчерта още той.

На въпрос дали колата ще остане при митрополит Кирил, Гендов заяви, че той самият трябва да реши, но в момента не е предмет на обсъждане.

С последен модел Lincoln MKZ Hybrid се появи в църквата „Свети Николай Чудотворец” във Варна Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който отслужи в храма празничната света литургия на 6 декември. Шикозната лимузина, според специалисти най-вероятно е първият екземпляр у нас, тъй като на световният пазар е едва от два месеца.

Църквата е в морален фалит пред населението и историята с Lincoln-а на митрополит Кирил е черешката на тортата, коментира пред бТВ социологът Андрей Райчев. Според него, ако нещата не се подобрят, ще продължи безбожието на българския народ. „Жална ни майка, защото църквата и религията са необходими на всяко едно общество”, посочи Райчев.

От своя страна, историкът проф. Божидар Димитров обясни, че е в лек душевен смут по темата. Не знам дали имам право да взема отношение, защото всички имаме грехове, посочи Димитров. Според него обаче основният въпрос не е свързан само с Lincoln-а на митрополит Кирил, а и с Bentley-тата на зърнопроизводителите, с лимузините на депутатите. 

Вчера стана ясно, че Варненският и Великопреславски митрополит Кирил няма да подава оставка. По време на дебати в Светия синод, той е изявил желание да го направи, но това не е сторено. Митрополитът е пожизнено архиерей. Това се казва в официално изявление на Варненския и Великопреславски епархийски съвет, изчетено на пресконференция днес от отец Дончо, съобщи Днес+.

В изявлението се посочва още, че автомобилът Lincoln е на стойност 36 000 долара и не може да се нарече лукс. Колата е предоставена за ползване, а не е закупен с парите на митрополията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ядосан

    4 0 Отговор
    Защо злобеете срещу дядо Кирил, в какво да се вози владиката? Линкълна нито е купен с парите на миряните, нито с държавния бюджет. Освен това е най-евтиният хибрид на пазара. Защо не погледнете в какви коли пътува Гоце Първанов, те са на нашия гръб. Или останалите от парламента? С какво те са заслужили бронираните S-class-и и кортежите от свръхлуксозни лимузини с разход 40/100. За сведение в Румъния пътуват с Дачия, във Франция с Пежо и Ситроен. Нека първо те да се качат на Great Wall и тогава журналята да критикуват...
  • 2 Ядосан

    3 0 Отговор
    Андрей Райчев да не се обажда, защото наскоро открадна с дъщеричките си над 3 милиона лева субсидии под предлог да рекламира биоземеделие. Отдавна трябваше да бъде окошарен
  • 3 Борислав Борисов

    3 0 Отговор
    Абсолютно съм съгласен с поста на колегата. В нашата "мила" страна медиите много обичат да правят от мухат слон...
  • 4 капитен

    2 0 Отговор
    А медиите защо не ходят да досаждат на мутрите и наркобароните,та да ги видим колко са герои.
  • 5 ВИХЪР

    0 2 Отговор
    хората се дразнят заради показността на дъртака ....аз само да попитам нешто, нали дядката заштитава вярата хората, господ спасител АМИ ИМА ТОЛКО БОЛНИ ДЕЦА ЗАЩО НЕ ДАДЕ ПАРИТЕ И ДА ОТКЛОНИ КОЛАТА И ДА ДАДЕ ПАРИТЕ ЗА БОЛНИТЕ ДЕЦА А ТРЯБВА НИЕ ДА СЪБИРАМЕ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ОТ РЕСТО И СМС ЗА ДА ГИ СПАСИМ КЪДЕ Е ЦЪРКВАТА ТА СЕ ГАВРИ С НАС? И ДЕБЕЛАЦИТЕ ДА СЕ ВОЗЯТ В ЛИМУЗИНИ?ЗАЩО НЕ СЕ ВОЗИ ПАК В КОЛА НО ПО ЕВТИНА? ЕДИН ОПЕЛ НЕ МУ ЛИ СТИГА?НАЛИ КОЛАТА Е САМО ЗА ДА СЕ ПРИДВИЖИ А НЕ ДА ГЪЗАРЕЕ И ДА СЕ ПОКАЗВА?ЩЕ КАЖЕТЕ АМИ МУТРИТЕ ТЕХ ГИ ОСТАВЕТЕ ПРОСТЕНО ИМ Е НО НА ЦЪРКВАТА КЪДЕТО УЖКИМ ПОМАГА НА ХОРАТА КАТЕГОРИ4НО НЕ!ЕДИН ОПЕЛ НА ГАС ЩЕ МУ ВЪРШИ СЪШТАТА РАБОТА НЕКА БЪДЕ СЪПРИ4АСТЕН КЪМ БЕДИТЕ НА ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА ИМ ......ЦЪРКВАТА И ПОПОВЕТЕ ЕДНИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МАФИЙ
  • 6 BCGHG

    1 0 Отговор
    Цялата история нещо смърди. Не става просто така някой да му даде луксозна кола за ползване ! Всичко почива на взаимни "услуги" между попа и "бизнесмена". И на децата вече е ястно, че корупцията е завладяла църквата ни отдавна.
  • 7 кик

    0 0 Отговор
    какъв дядо кирил е тоз? ще му подхожда коцкаря киро,мутрата киро,мафиота киро,дявола киро
  • 8 Дядо Господ

    0 0 Отговор
    Най-набожните хора в България са МУТРИТЕ . Защо да не ги обявим за светци?
  • 9 Дядо Коледа

    2 2 Отговор
    българите сме много завистлив народ, все гледаме в канчето на другия.
  • 10 Радослав Пенчев

    3 1 Отговор
    Уважаеми сънародници, научете се да успявате и да се доказвате какво струвате вие самите, а след това говорете за другите, но дори може и без да се обсъждат другите, защото всеки си е за себе си, всеки си носи отговорност сам за себе си. Българина бълва от едно качество - завист. Жалме е вече за хората тук наистина ме е жал
  • 11 powera

    1 0 Отговор
    напълно подкрепям Ядосан.това че човека си е спечелил честно парите и е по успял от някои от нас не значи че трябва медиите да го оплюват при 1ви възможен случай....а ако се запитаме къде подяволите отиват всичките пари от държавния резерв то отговора е много прост...отиват за лакомията на наште "Велики" управляващи които би трябвяло да се грижат за благото но народа си
  • 12 тоди

    0 1 Отговор
    Много е важна прозрачноста, която за съжаление липсва в нашето ежедневие. Колите и парка на тези велможи не са изкарани от завист а от факта, че църквата е крепила, помагала и съхранявала българщината и в един момент карат такива скъпи возила като в тази криза не помагат на народа, а се облагодетелстват. Но това не е изключение, Да не забравяме опита за кражба в Пловдивска епархия та се разбра какви возила и помощници има и там. Та може ли да се различават от себеподобните си един от други
  • 13 линкълн

    0 0 Отговор
    евала на дядо кирил за хибрида
  • 14 Иван

    0 0 Отговор
    Повечето в България щяха да се чувстват по-добре ако митрополита беше отишъл с москвич.
  • 15 На дядо Кирил дядо му

    1 0 Отговор
    Абе нищо не е 50 000 лв. за служебна кола, но да докаже с какви пари я купил.
    Това сигурно е една от най-евтините църковни коли, но какво става с църковните имоти?
    Какви са тези глупости, че българите завиждат? Да си мълчим и да гледаме как ни обират ли? И мен ме е жал за Радолсав Пенчев и за това ще си го преместя в другия крачол.
  • 16 Николай

    0 0 Отговор
    Като взема една сопа и като вляза при дядо ти Кирил да го пусуча такъв Lincoln ще му дам. На св.св. Константин и Елена попа идваше с RS4 на литургии,а в Гърция аз съм бил свидетел двама отци от правец като продават 15 раса,кръстове и 40 литра ракия всичко откраднато от църквата
  • 17 www

    1 0 Отговор
    Няма проблем ,да го конфискуват от НАП за неплатени здравни осигуровки или за каквото се сетят .
  • 18 Дянков

    0 2 Отговор
    Колата е дарена и не виждам защо всички реват. Я се запитайте защо нито една телевизия от тези дето отразиха Линкълна не е дарила нито лев, никога. Май е време да се запитаме къде отиват и колко са парите на ЬТВ, примерно.
  • 19 виктор

    0 1 Отговор
    Ква е тая негативна кампания срещу колата не мога да разбера. Този Линкълн е на цената на нова Шкода Октавия.
  • 20 Колио

    1 0 Отговор
    Геврек ти недей гледа цената в щататите !Да ти го докарат и всички такси става кам 150 бона
  • 21 Гостенин

    0 1 Отговор
    Хеи Колио таксата на един контеинер е 2800 долара, а вътре може да се сложи поне о6те една кола като този Линкълн. Естествено мита и акциз съ6то се пла6тат в на6ата лубима Татковина в зависимост от кубатурата, ама в никакъв слу4аи не достига "150 бона"
  • 22 тони

    1 0 Отговор
    Вижте сега, един отец трябва да спазва благоприличие, което значи че дори и да сме Швейцария не е уместно свещеник да кара мазерати или майбах, та дори и да може да си ги позволи!
  • 23 adda

    0 1 Отговор
    ей злобни и завистливи сме българите , какво ни бърка какво карат , намерили са начин купили са си , за това сме на това дередже никои не мисли с какво да се захване да изкара пари , а все гледа в другите и им завижда
  • 24 ХМ

    2 0 Отговор
    Пичове, вносителят на автомобила си прави реклама, тва е, и го е направил доста успешно, без един лев да е дал реално за реклама. всички говорят за тая кола, интереса е мн голям, продажбите му ще скочат. тва е цялата работа
  • 25 Дядо Петко

    2 0 Отговор
    Не не,и аз ще бия със сопата
  • 26 Mladko

    0 1 Отговор
    be tozi linkaln da e 60 70 hilqdi.A AMG-tata,brabusite na vseki ugal nikoi ne gi gleda...samo edin put razsledvaha 5 bentlita GT i tova e v istoriqta ni.Otstrani izglejda naistina jalko,zashtoto na curkva hodqt vsqkakwi hora, dori takiva koito nqmat kakwo da qdat i kato vidqt tazi izvanzemna za tqh kola i normalno da si pomislqt che ima neshto nelegalno v cqlata rabota..curkvata si e legalna mafiq, no vse pak tq e nezavisima instituciq i nikoi ne moje da i darji smetka zasega.
  • 27 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    abe mnogo ste zle.kakvo gledate che imalo AMG ta na vseki agal.Popa si prisvoiava pari koito nie sme darili za carkvata a tei laiat za kolite po ulicata.a na onzi deto tvardi che edin konteiner ot USA e 2800 shte mu kaja che samo zastrahovkata e okolo 1000 dolara i samiat konteiner izliza mnogo poveche.aman.
  • 28 Людо

    0 1 Отговор
    150 бона не е...ама 36000$ плюс доставката и таксите щото не е европейска -то стана към 55-60 000$..а хибрида драги мои само на градско каране пести..а на извън градско е наравно с обикновенна 6 цилиндрова кола...дотук-ясно...ами този 263 коня В6 гори бензин ...а частите ако се наложи ще са импорт и супер солени....А можеше ли и по-скромна кола ???? Това драги мои е ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА...ние затягаме коланите...бюджетите орязани-Бойко ни държи на каишка..аааа дедо Кириле-яа избацай един Линкълн па да му мисят гладните и болните....
  • 29 Princa & Prosqka

    0 0 Отговор
    Zad katedralata e istinata (Varna centara).Tam osven nqkolkoto redovni prosqka i sakati horica ,vseki boji den spira edno S-klas 4erno ama moderno vozilo za 198 000 leva! Prizovavam reporterite da go snimat kontrasta na prikazkata prica i prosqka v na6i dni . Prizovavam - NE DAVAITE STOTINKA POVE4E ZA BG CURKVATA !Ako obi4ate sebe si i gospod 6te vi obi4a ! E nema takava durjava !V bulgariq vqrva6t -zna4i naiven 4ovek (naro4no napisah bulgariq s malka bukva )! A M I N ...
  • 30 възмутен

    0 0 Отговор
    Приемете факта, че църквата е много по-богата от държавата. Не виждам нищо нередно някой от ръководните кадри да кара Линкълн. Много от владиките се возят в s-класи от 25 години насам, а стана голям проблем за една кола за 50 000 лв. Това не може да е чак пък такъв лукс. Свещенниците не са длъжни да карат старо Жигули, нито трябва да са бедни. Това е за монасите. Нека си се вози човека с колата и да му е честита.
  • 31 Виктор

    0 0 Отговор
    Много яка кола . Кефи ме
  • 32 Дядо Петко

    0 0 Отговор
    Кириле,я кажи поп Стефан от Разград как ти бий всяка седмица по две гайди. кви къщи настроихте като болници,попове били,да хвана тоягата да ва зачеша.пиши поне попадията Кирил да не ме изнервяш
  • 33 мечо

    0 0 Отговор
    Айде пак манипулират простия народ: 36к долара цена , ама базова в САЩ , колите от там плащат мито 10% , ддс 20% и акциз , който за този автомобил е около 3000 лева , ддс-то и митото може сами да си ги сметнете. И сега не била негова колата , жалко че ще има балами дето да ви повярват . Дано повече хора се усетят , за какво всъщност е създадена религията и църквата каква фукция върши .