Last news in Fakti

23 Януари, 2012 12:16 1 045 1

Обявиха сътрудниците на ДС в администрацията на МС

  • досиета-
  • дс

Комисията по досиетата обяви имената на 12 сътрудници на бившата Държавна сигурност,  работили в администрацията на Министерския съвет. Почти всички имена са на работили през годините при предишни правителства и са обявявани при досегашни проверки във връзка с други институции, в които са работили.

Единствено Генчо Генчев, който е обявен за щатен служител на ДС при проверката на МВР, все още е началник отдел в МС. Той е бил щатен сътрудник на ДС, управление III.

Останалите сътрудници на ДС са Еди Емирян, Иван Димитров, Илия Кръстелников, Красимир Райдовски, Михаил Михайлов, Никола Балтов, Панто Пантев, Стоян Денчев, Христо Матанов, Христофор Христов и Цонко Цонков.

Комисията е установила принадлежност към органите по чл. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на 3 /три/ лица, данните за които не подлежат на публикуване по силата на чл. 30, ал. 1, т. 1 от закона.

По-късно днес от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че администрацията на МС не работи служител с имена Генчо Маринов Генчев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ж5у

    0 0 Отговор
    Ами да ги махат.....