Last news in Fakti

24 Януари, 2012 16:09 1 396 2

Мирослав Найденов предлага зоополиция

  • мирослав найденов-
  • зоополиция-
  • животни-
  • приюти

Призна, че общините не са се справили с приютите за бездомни кучета

Да бъде създадено специално звено за борба с насилието над животните ще предложи земеделският министър Мирослав Найденов. Новата структура ще съответства на популярната в западни държави зоополиция, а правомощията му ще бъдат описани в Наказателния кодекс.

Това е съобщил министърът на среща с представители на организации за защита на животните, дошли да протестират днес пред ведомството, информира пресцентърът на институцията.

Общините не изпълниха изискването за създаване на приюти за бездомни кучета, призна министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в разговор с протестиращи организации за защита правата на животните. Според него този проблем няма как да бъде решен самостоятелно от държавата – за целта е необходимо съдействието и на кметовете.

Над 20 български организации за защита на животните и близо 40 групи от "Фейсбук" излязоха на протест пред Министерство на земеделието под наслов „Четири години безнаказано нарушаване на Закона за защита на животните“.

От правозащитните организации  твърдят, че у нас жестокото третиране на животните все още е практика. Според активистите, особено драстични са случаите в общинските приюти за кучета.

Напрежението сред приятелите на животните ескалира и заради предложенията на Столичната общинска администрация за промени в нормативната база за минималните изисквания в приютите, твърдят още от организациите. Регламентирането на тези предложения ще узакони жестокото отношение към животните, опасяват се правозащитниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КУЧЕТА

    0 1 Отговор
    КУЧЕШКА ПАНДЕМИЯ ЗАВЛАДЯ БЪЛГАРИЯ
  • 2 глупаци

    0 0 Отговор
    ЛУМПЕЛ ГЕРБЕРСКИ !!!

    КОЛКО ПРОСТИ ХОРА ДАВАТ ИДЕИ !!