Last news in Fakti

30 Януари, 2012 18:14 887 2

Забраниха опасна детска масичка

  • софия-
  • опасна-
  • детска масичка

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани детска сгъваема масичка за игра. Разстоянието между движещите се части, където се осъществява прибирането на крачетата на масичката към вътрешната страна на плота е по-малко от  12 мм, което не отговаря на изискванията за безопасност. Самите крачета не са достатъчно стабилни и съществува опасност от падане на плота на масичката, което да доведе до нараняване на части от тялото на детето.
Масичката е изработена от метал и пластмаса и украсена с цветни изображения на анимационни герои като Снежанка и седемте джуджета, Мики Маус и различни детски фигури и животинки.
Опасната стока е открита от инспектори на КЗП при проверка в магазин в София. Екипът на контролния орган е изискал от дистрибутора документи за произход на масичката. Такива не са били представени, което е наложило взимане на проби. Лабораторните анализи са показали, че изделието не отговаря на изискванията за безопасност.
На дистрибутора е издадена заповед за изтегляне от пазара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вальо

    0 0 Отговор
    пак нечии интереси се засягат

    какво и е на масичката.
  • 2 иван

    0 0 Отговор
    банда рекетьори е тая комисия за защита на потребителите.Цял ден обикалят магазинчетата,и се чудят,коя душа да изгорят.Що не направят нещо срещу монополистите?