Last news in Fakti

2 Февруари, 2012 09:18 1 624 2

Твърденията на Цветанов са нагла лъжа

  • иван костов-
  • октопод-
  • цветан цветанов-
  • алексей петров-
  • полицейско насилие

Костов има подозрения, че полицията стои зад убийството на Мирослава

Твърденията на Цветанов са нагла лъжа - 1
Снимка: БГНЕС

Твърденията на вътрешния министър Цветанов, че Иван Костов трябва да наблюдава делото "Октопод", защото един от основните свидетели е сезирал лично Костов с жалба за това, което му е причинено на него и семейството му и Костов не го е защитил, са нагла клевета. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ДСБ и съпредседателят на Синята коалиция.

„Г-н Костов, наблюдавайте внимателно процеса, който тече по линията на „Октопод”-а, защото един от основните свидетели по това дело лично ви е сезирал със жалба за това, което е причинено на него и семейството му и вие не сте го защитили”, каза Цветанов от парламентарната трибуна миналата седмица. Той  обяви, че „Октопод“-ът е функционирал и е поддържан от политиците, които днес учат ГЕРБ, него и премиера на морал. „Как не ви е срам”, попита той.

Костов изрази дълбоко разочарование от вътрешния министър и коментира делото "Октопод". Той заяви, че знае, че вече трети свидетел твърди, че е имало връзка между президента Георги Първанов и Алексей Петров.

"Знам и друго, че в Комисията по контрол на ДАНС бяха разпитани всички, свързани с издигането на Алексей Петров в ДАНС. Ако един човек, срещу когото има такива тежки обвинения, е бил назначен в ДАНС, това означава пускане на вълка в кошарата", каза Иван Костов. "Има хора, които ако бъдат разпитвани под клетва, ще трябва да кажат кой им е повлиял за назначението на Алексей Петров", посочи той.

Синият лидер заяви, че Филчев очевидно лъжесвидетелства. "Партнирането ми с него се изразяваше в изпращане на сигнали и завеждане на дела срещу тези, за които са били сигналите", подчерта той
Костов коментира и създаването на парламентарна комисия, която да се занимае със случаите на полицейско насилие. „Излъчване на комисия от ГЕРБ, за да контролира изпълнителната власт на ГЕРБ, е много нелепо нещо“, смята той.

"Това, което породи недоверие, е, че те създават временна анкетна комисия, която да няма право да разследва", посочи лидерът на ДСБ. По думите му това е бутафория, сигурно се прави, за да прикрият нещата. Има много въпроси, които висят в публичното пространство и на които трябва да бъдат дадени отговори, каза още Костов.

Защо, след като е бил задържан Стойчо Стоев, не му е било отнето оръжието? На какво основание той е имал оръжие? Защо не се работи по версията, че е замесена полицията? Как е възможно да се приеме версия, че се отвлича човек, а пък се рекетира друг, който не е свързан с него кръвно, пита синият лидер.

Според него може да се получи така, че цял куп нарушения елиминират причината - защо е била убита Мирослава. "Тези неща не могат да висят дълго време в общественото пространство, защото това рефлектира върху МВР", подчерта Костов.

Той разказа как е минало вчерашното заседание на вътрешната комисия. "Заседанието започна, след като час и половина, два ни изнесоха напълно излишни доклади. Председателят ми каза, че имам право на 2 въпроса, а аз имам десетки. Аз ще задам писмено тези въпроси, които имам, и ще искам да бъдат изяснени", заяви лидерът на ДСБ.

"Има журналисти, които твърдят, че Стоев е влязъл на огледа без белезници", посочи Костов. Ще поискам да бъдат дадени отговори и на такива въпроси. И ако комисията не е бутафорна, тя ще отговори. Друг важен въпрос е за какво се е разприказвал Стоев, какво е казал точно, защо се е разприказвал веднага.

"Аз имам подозрението, че по някакъв начин е вярна тезата, че полицията стои зад убийството на Мирослава", каза още лидерът на ДСБ. "Аз ще попитам и това - колко пъти в България е убит час и половина след отвличане човек и колко пъти в България и в ЕС е отвлечен човек и се е искало откуп от човек, който няма кръвна връзка с жертвата", продължи с въпросите си той. Ще се окаже, че нито един път не е така", допълни Костов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ....

    0 0 Отговор
    Всички сте еднакви,Костов ! Няма Сини,Червени,Жълти и т.н.Всички сте жалки бандити.
  • 2 burg

    0 0 Отговор
    Костов, кажи защо малча цяла година кото падна от власт? В много далавери си замесен а сега се правиш на света вода не напита. На следващите избори си аут и от парламента.