Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 11:27 1 239 0

И президентът отива в засегнатите от наводнения райони

  • наводнение-
  • бедствие
И президентът отива в засегнатите от наводнения райони - 1
Снимка: Петко Тенчев

Президентът и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев ще посети  Свиленград и Харманли, за да се запознае на място със ситуацията в най-силно засегнатите от наводненията район, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 Държавният глава ще провери организацията по евакуирането и условията по временното настаняване на бедстващите жители, както и извършените от поделения на Българската армия спасителни дейности.

Заедно с президента заминава и министърът на отбраната Аню Ангелов, съобщиха от военното министерство.

Формирования от Българската армия  продължават да оказват помощ на населението  в село Бисер, Харманлийско, Свиленград, Медвен, Долна Митрополия, Симеоновград, Костинброд. Военнослужещите са участвали в дейности по евакуиране, спасяване на хора от наводнените райони и в почистване на пътища. Съвместно с представители на  жандармерията и полицията те са патрулирали и са охранявали домовете на пострадалите от с. Бисер, Харманли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА