1 Март, 2012 18:18 1 365 0

Два побоя в училища, две деца в "Пирогов"

  • побой-
  • училища-
  • пирогов-
  • ученици

Две непълнолетни момчета са задържани в Шесто и Четвърто районни управления за побои над свои връстници. Причините за инцидентите, разиграли се в две столични училища, се изясняват, съобщиха от МВР. 
Днес преди обяд педагогическият съветник на учебно заведение в ж.к. „Красно село” сигнализирал в Детска педагогическа стая на Шесто районно управление за 14-годишен ученик, пребит от друго момче, възпитаник на същото училище.  Потърпевшият бил транспортиран в  „Пирогов”. Там е установено, че има избит зъб и комоцио, след преглед е оставен за лечение в болничното заведение.
Авторът на побоя – 15-годишен, известен на Детска педагогическа стая за кражба, е задържан и в момента дава обяснения. Изяснено е, че инцидентът между двамата се разиграл пред лавката. 14-годишният разговарял с няколко момичета, което подразнило по-големия ученик. Той му отправил обидна реплика и го ударил зад врата, а опонентът му отговорил с нецензурни думи. Това отключило реакцията на 15-годишния, който му нанесъл няколко удара с юмрук в лицето.
Другият инцидент се разиграл в двора на гимназия в кв. „Лозенец”. Сигналът за сбиване между две момчета бил подаден в полицията на тел. 112 около 14 часа. На място били изпратен екип на Четвърто районно управление. В хода на разследването се установило, че двама деветокласници от една паралелка имали конфликт във Фейсбук, който ескалирал и днес свадата прераснала в побой. Единият от опонентите е настанен в „Пирогов” със сътресение на мозъка, а другият – задържан в Четвърто районно управление. Разследващият екип изяснява причините за инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА