Last news in Fakti

17 Март, 2012 15:43 921 0

ГЕРБ все пак иска комисия „Хохегер”

  • петер хохегер-
  • моника йосифова-
  • лобист

Партия ГЕРБ е внесла предложение да бъде създадена временна парламентарна комисия, която да проучи скандала с австрийския лобист Петер Хохегер, предаде БНР.

Предложението е внесено в деловодството на nарламента в петък следобед. Комисията трябва да провери договорите, които са сключвани с Хохигер по време на управлението на Сергей Станишев.

Да проучим, с тази анкетна комисия, обстоятелствата около създадения в Австрия скандал „Хохигер” за лобиста, изпълнявал договор, възложен му от Министерски съвет. През 2008 г., се е изпълнявал договора, който всъщност е от 2007 г., както и обстоятелствата по предишен договор от 2006 г. с Министерство на икономиката, който се е отнасял най-вече до изпълнение на договор с Пловдивския панаир. Така заместник-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев обясни мотивите за създаването на комисията

Ще бъдат викани всички, които могат да внесат яснота по поставените въпроси, за да може да има получен еднозначен отговор. Ще изслушаме всички възможни гледни точки, за да стигнем до истината, която трябва да предоставим, на българското общество, каза Главчев.

От ГЕРБ са се консултирали с ръководствата на останалите парламентарни групи и вече са получили съгласие за участие от страна на Синята коалиция и Атака. ДПС и Коалиция за България са казали, че във формат „парламентарна група” ще решават за участието. Сергей Станишев обаче вече каза, че е „за” такава комисия, но според него комисията трябва да проверява и конфликта на интереси и на представители на ГЕРБ. Комисията, която ГЕРБ предлага ще бъде съставена от 13 души. Димитър Главчев уточни:

Шест представители на ГЕРБ, включително председател и на квотен принцип от останалите партии - по двама от Движение за права и свободи и Коалиция за България, по един от Атака, Синята коалиция и един представител на народните представители, които нямат собствена парламентарна група. Партиите не са изказвали забележки по повод формата. Никой не е и отказал участие. На този етап има минималното съгласие за създаване на такава комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА