Last news in Fakti

18 Март, 2012 20:59 1 017 4

Първанов готов да оглави кабинет на БСП в сянка

  • георги първанов-
  • бсп-
  • лидер

Соломоновско решение за борбата за лидерския пост в БСП предложи социалист от Разград по време на среща на местния партиен актив с бившия президент Георги Първанов. „Седнете, разберете се, нека Сергей Станишев да е лидер на партията, а вие - премиер, защото по-добре ще се справите”, обърна се Павел Тодоров, цитиран от радио „Дарик”.

Първанов подмина предложението с репликата, че не иска да отправя лични критики и да персонифицира, обяви се обаче за пряк избор на лидера на БСП от партийните организации по места.

„В момента партийният живот е на принципа на обърнатата демокрация, идва функционер и ви свежда ново становище, а не трябва да е така. Предлагам пряк избор на лидера на БСП от партийните организации по места”, аргументира пред разградските социалисти предложението си за избор на лидер от местните структури Първанов.

Той каза още, че няма да има драма, ако не бъде избран за лидер на БСП. Обеща на местните социалисти, че ще продължи да работи за партийната кауза.

Първанов предложи БСП да сформира правителство в сянка, то да излиза с позиции по важни за страната теми още преди официалния кабинет.

Неизживяното русофобство на десните партии в България е причина за отказа на премиера Бойко Борисов в страната да има българо-руска централа, изтъкна Георги Първанов. Той обвини външния министър Николай Младенов в разбиване на българската дипломация с освобождаването на 40 посланически поста. Първанов обясни, че е чел досиетата на дипломатите и освен в едно-две, във всички останали нямало нищо укорително, а ставало ясно, че посланиците са работили за България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    kade si tragnal be s....n naroda ne iska date chue i vidi.
  • 2 МММ

    0 0 Отговор
    Първанов
    ти първо обясни на хората на кои личности опрости парите
    пък след това обяснявай какво можеш да направиш за страната.
  • 3 3 в 1

    0 0 Отговор
    Тоз пък пак се гласял да оглавява. Кого бе мамин сладък? Кой ще ти позволи Станишката ли? И той не е толкова зле, че да стане пък ти да седнеш.
  • 4 Реалиста

    0 0 Отговор
    Оххх горчия той. Щял да прави нещо за държавата. Че къде у гъбите беше 10 години? Още толкова ли искаш народа да те търпи? Гладна кокошка просо сънува.