1 Април, 2012 15:43 1 197 1

ВМРО приготви ковчег за монополите

  • протест-
  • вмро-
  • монополи-
  • ток-
  • ток
ВМРО приготви ковчег за монополите - 1
Снимка: ВМРО

Въпреки снега, близо хиляда души протестираха пред сградата на Министерския съвет в столицата срещу увеличенията в цените на ток, вода, газ, горива и парно, съобщават от ВМРО, които са организатори на акцията заедно с граждански организации.

Протестиращите поискаха мораториум върху цените на комуналните услуги и енергоносителите, одържавяване на електроразпределителните дружества и разваляне на концесията на „Софийска вода”.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов определи ситуацията като „ценови терор”, нарече повишенията „спекула” и представи мотиви срещу тях.

Каракачанов обяви деня на лъжата, 1 април, за ден на монополистите и припомни надслова на протеста: „С българите шега не бива!”.

Протестиращите пуснаха димки и издигнаха плакати с текст: „1 април: лъжете се, че ще ни излъжете”, „На лъжата мандатът е къс”, „ЧЕЗ, изЧЕЗни!”, „Спекула” и др.

Множеството носеше и ковчег за монополистите. Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обаче коментира, че след спирането на проекта „Белене” това може да е и ковчегът на енергетиката ни.

Ден по-рано другият заместник-председател на ВМРО, Костадин Костадинов, обяви спирането на проекта „Белене” за икономическа грешка, която поставя България в опасност от недостиг на ток.

Костадинов водеше и вчерашното автошествие във Варна срещу ценовия шок, което завърши с обесване на чучело на шефа на ЕОН за България.

На 8 март пък ВМРО внесе мотиви срещу увеличенията на цените в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Тогава повече от 300 привърженици на партията се събраха в предупредителен протест „Мъжки срещу монополите”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 радо

    0 0 Отговор
    Според мен атомната енергия не е за наш. Един малка грешка и България отива по дяволите.
    Имаме достатъчно реки. На всеки язовир ВЕЦ Това е решението