Last news in Fakti

27 Април, 2012 08:50 13 074 36

Бедно момиче върна пълно портмоне

  • доспат-
  • момиче-
  • пари

Благородство по време на криза

В Доспат ученичка намери и върна изгубено портмоне с 800 лева и кредитни карти. Седмокласничката направила това въпреки, че с майка си живеят при крайна нищета и често отивала на училище дори без пари за закуска, разказва Нова телевизия.

Преди броени дни Ирена Димитрова влиза в обществената тоалетна на гр. Доспат. Там намира изгубеното портмоне. Момичето признава, че и през ум не му е минало да вземе парите вътре в него. „Ако ги взема, ще ги изхарча и Аллах ще ме накаже, защото съм сирак", разказа момичето. Забравила е кога за последно са й купували нови дрехи.

Собственикът на парите е открит по касова бележка за телефонна сметка. Загубените пари и кредитни карти били всички спестявания на това младо семейство от с. Бръщен, което било в Холандия.

Ирена загубила баща си преди 6 години. Майка й работи като чистачка в общината. Двете живеят с по-малко от 300 лв. на месец в рушаща се къща. Парите често не им достигали дори за хляб.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rll

    2 0 Отговор
    БРАВО
  • 2 Ботев Пд

    6 0 Отговор
    Моралът на "бедните"е много по-голям, от този на "богатите" ! .... В кавички, защото не рядко се случва да се разменят местата.
  • 3 Ъпсурт

    1 2 Отговор
    ..........Момичето признава, че и през ум не му е минало да вземе парите........

    Хахаха...."признава".......За драскачите кой,каквото е казал,го е признал......глупости.
  • 4 don_koki

    1 2 Отговор
    Абе дете акъла си си изгубило.....
  • 5 аа

    3 1 Отговор
    don_koki ,с 800лв ще си подобри трайно живота ли....
  • 6 levski-sf

    5 0 Отговор
    неси е загубило акала детето,а според мен се е поставила на тяхно място и си е представила че и на тези хора може да са ип последните пари до заплата,но в българя са малко тези хора,за сажаление са повечето зависливи и такива на които неим пука от другиете,то и затова даржавата ни е на това дередже за жалост
  • 7 гост

    1 1 Отговор
    левски-сф, в цял свят хората са такива, не сме само ние. мен ми направи впечатление това Ирена Димитрова а се страхува от Аллах. Еххх тия помаци.....
  • 8 ДжизЪса....

    0 1 Отговор
    Похвала за детето!!!

    А Аллах как влезна в схемата?
  • 9 джин казама

    0 0 Отговор
    Помаците са с турски имена но незнаят турски и говорят български и помашки.Това дете не е помакиня,може един от родителите и да е с турски произход или е циганка.
  • 10 Акага

    8 1 Отговор
    Евала, Човеците нямат етнос и религия

    Коментиран от #20

  • 11 БОГАТАШ

    0 6 Отговор
    Разбрахте ли защо бедните са такива ?намира пари на улицата и ги дава на някой друг,няма лошо това си е техен избор но да не се сърдят на богатите че са направили друг избор.БЕДНИТЕ СА БЕДНИ ЗАЩОТО ИСКАТ ДА СА БЕДНИ и нека не демонстрират морално превъсходство над другите.........................

    Коментиран от #12

  • 12 ДОшО

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "БОГАТАШ":

    @11 БОГАТАШ, на теб мама остави ли ти 5 лева за закуска?
    Айде сега бегай на кафенце да видиш и ти малко бял ден!

    Коментиран от #14

  • 13 optimista

    1 0 Отговор
    до богаташ да ти кажа колега много си заблуден да си богат е едно а да си човек и душевно богат е нещо което не се купува с всичките мирлзиви хартийки на замята наречени пари

    Коментиран от #15

  • 14 БОГАТАШ

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "ДОшО":

    @12 Дошо(момче лошо) натъквам се на твоите мнения често и доколкото разбирам си вещ по автомобилите та се надявам да ми дадеш един съвет,харесал съм си ламборджини но немога да си избера конкретен модел(всички ми харесват) а и досега несъм имал опит с тази марка така че ще съм ти благодарен ако споделиш с мен мнението и впечатленията си от марката и по конкретно за различните модели дали дават дефекти или нещо такова,педварително ти благодаря, поздрави.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 БОГАТАШ

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "optimista":

    @13 Парите не миришат а бедните да и то много често на лошо, а и още нещо с това отношение което имаш към парите нищо чудно че бягат от теб.
  • 16 ДОшО

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "БОГАТАШ":

    @14 Аи кФо да ти кажа? Земи си от сички по едно! Предполагам няма да ти е проблем? Пък и да си имаш за резерви докато немските кашони са по ремонти
    И пка те подканяма - излез мако на въздух тъкмо да пробаш някое и друго Ламбо

    Коментиран от #18

  • 17 паралията милионерче

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "БОГАТАШ":

    @14 Нали си богаташ що питаш дали дава дефекти?? Ламборджини само ще сънуваш ти хахаха подобре се насочи към фиат стило всички фул екстри само за 3000лв ще останеш доволен ха ха ха хи хи......
  • 18 БОГАТАШ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДОшО":

    @16 Благодаря ти точно това и аз си мислех да направя.
  • 19 Jesika

    1 0 Отговор
    Какво общо имат коментарите ви със статията, какви ламборджинита ви гонят и кой го интересува какво ви е финансовото състояние?
  • 20 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Акага":

    @10 Напълно съм съгласна! Браво на момичето!
  • 21 Петър

    4 0 Отговор
    Според мен момичето е стъпило на доста здрави устои и сама осъзнава, че е много по-богата от смятаните за богаташи в България. Вяра, морал, ценности, любов - тези "стоки" са важни, всичко останало е прах за хора с пилешки мозък, които нямат нищо против да живеят безсмислено. Няколко такива са писали и отдолу. По увредените мозъци и плитки разсъждения ще ги познаете - все едно четеш в-к Труд от 1996 г.
  • 22 НеБългарин

    3 0 Отговор
    От много време ми стана ясно, че ако има ХОРА в България, те са Турците (потурчени, внос от съседката ни или просто етнически групи с исторически корен). Те работят (картофите и тютюна да не мислите, че някое пишлеме от младост ги произвежда?), винаги се подкрепят един друг и са любезни и тихи хора. Жалко, че са толкова необразовани и, че, типично за България, има кой да се възползва от тяхната наивност.

    (не съм точно Българин, но не съм и Турчин)
  • 23 optimista

    0 0 Отговор
    ами колеги дави кажа никои не цени морала,чесността и любовта на хората и добротата също всичко е просто мазало страшно от неясно към опасно плаша се като гледам накъде отива родината ни и такива като този уш богат дет се пише надали и кола кара и ако кара сигурно някое жигуле та така ама се бара и надали е добър човек също
  • 24 Петър

    1 1 Отговор
    Абре юнаци ! Що си хабите плюнките :D Не виждате ли накъде отиват работите ? Я скивайте последните две мнения ? Ха сега пак се върнете на статията и ОСОБЕНО на частта за "Аллах" ? Какво повече да говорим !?
    Какво си мислите вие бре ? Когато ви клаха в Испания и Италия 16-ти век ТОЧНО, както вие клахте българите по същото време - ДАНЕ БИ ДА БЯХТЕ МНОГО ПРАВЕДНИ БРЕ --> Като сте толкова ербап (нарочно ползам такива думи), ДА СЕ СЕТИТЕ ЧЕ СТЕ У БЪЛГАРСКО, и ТУК АЛЛАХ СЕ НАРИЧА - БОГ ОТЕЦ, ГОСПОД, ВСЕВИШНИЯ и т.н.

    А другия път като речете да се впишете в статийки, гледайте да се съобразявате къде-какво говорите ! Айде бе... Аллах ? Пост N8 е много прав - откъде накъде Аллах се намеси ? Е смятам че отговора е повече от очеваден !

    Колкото до това:
    "Това дете не е помакиня,може един от родителите и да е с турски произход или е циганка."

    Бухаххаааа... брааатоооо... ти виждал ли си ЦИГАНКА ДА БЕГА ОТ ЛЕСНИ КИНТИ БРЕЕЕЕ... хаххахааа.... Събуди сееее !

    Братле optimist, колкото и да се опитваш да клинчиш от Реалността, хората още в древни времена са го казали: "НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ НИЩО НА ТОЗИ СВЯТ ! ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА СВОЯТА ЦЕЛ !"
    Тоест, не казвам че не си прав, че хартийките не струват... главоблъскането, но ако ги ОТРЕЧЕШ НАПЪЛНО, ще преминеш в другата крайност ! А както знаем - "КРАЙНОСТИТЕ ВСЯКОГА ВОДЯТ ДО ПРОВАЛ и/или НЕЩАСТИЕ"

    Така че, не те карам да приемеш каквото и да е, не те карам да вярваш в Древни Мъдрости, просто се замисли... :) Ок ?

    Щото ако единия е тотално луднал по мангизите, по НЕМИНУЕМО МАХАЛОТО ЩЕ СЕ ЗАЛЮЛЕЕ И ЩЕ СЪЗДАДЕ ОГЛЕДАЛЕН ОБРАЗ НА ДРУГ - КРАЙНО МОРАЛЕН, КРАЙНО ЧЕРНОГЛЕД (екстремист) СПРЯМО ОПАРИЧЕНИТЕ !
    Идеята е НЕ да се създават крайности, крайни положения - "ИДЕЯТА НА ЖИВОТА Е ВИНАГИ ДА СМЕ В ЗЛАТНАТА СРЕДА" ;-) БАЛАНСИРАНИ, СПОКОЙНИ, УТАЛОЖЕНИ (цитати от Дао). Да няма кавги и разпри. Да бъдем винаги приятели и ДОБРОДЕТЕЛИНИ ЛИЧНОСТИ, а оттам до Божественото, хе... има само едно състояние - ДОБРОЖЕЛАТЕЛНОСТ, или както някои други обичат да го наричат - ЛЮБОВ !

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Младен

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Петър":

    @24 Отивай да се лекуваш.Бог е един за турците е Аллах за българите е Бог и двете са едно! Такаче с това твой коментар нещо неси наред! Потърси си добъл доктор!!!!
  • 26 Паразит

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Петър":

    @24 Ей от такива като теб да се пазят хората,вреден си за обществото!!!!!
  • 27 88888

    0 0 Отговор
    Браво на момичето

    то в България със честност и справедливост до никаде неможе да стигнеш секи лажи мажи инак не става затова са рядко такива хора
  • 28 гост1

    1 0 Отговор
    ей националисти такива кво че българия била под турско робство тогаз има най много построени църкви през този период ясно ли ви е бе а и българия е много хубава и красива ама кат умираме от глад имали значение другото
  • 29 НеБългарин

    2 0 Отговор
    Аз се върнах от една прекрасна държава защото обичам България. Дойдох и открих агресивни, корумпирани, печални, наивни и ГЛАМАВИ хора като 24. Мразите без никаква причина. Турция, макар и не-перфектна, е все пак по-добра държава от България. Там има морал, там има реална икономика, там има ред и ръзтеж а ние, големите моралисти като 24, си тънем в калта повече и повече. Може и да са лоши Турците (макар, че отдавна нямат интерес да ни завладеят) обаче са по-добри от Българите. Едно време бяхме роби и плащахме десятък, жените ни понякога бяхата наръгани и трябваше да си крием религията. Сега: Даваме си всичките пари, жените ни са к..ви и религията ни е още една схема за източване.

    Аз си търся сега къде да избягам от България и Турция за мен е една добра възможност. Хем ще съм си близко до България, хем няма баш с Българи да се занимавам. Може да сме талантливи, но сме злобни и мързеливи.

    Не казвам от къде съм щото като знам как псувате без сметка, ще ме изкарате най-злобния човек, въпреки, че само добро ви желая!
  • 30 Българка

    2 0 Отговор
    Момичето я познавам и не е циганка нито туркиня... тя е БЪЛГАРКА!!! а защо пише Аллах ли? Защото единственото нещо което я различава от всички писали досега коментари е РЕЛИГИЯТА!! Нищо друго! Да кажа, че наистина живеят много бедно.. а за тия които плюха мога само да кажа и да попитам: Ако някой ден вие загубите портмонето си в което има 800 лева и някое момиче с различна религия го открие и ви го върне, ще я плюете ли и ще я псувате ли???
  • 31 Максито

    2 0 Отговор
    До колкото за постъпката бих се поклонил!!!Тука не би трябвало да има разделение между Аллах и Бог,бог е ЕДИН а ние всички сме хора:D:D:D
  • 32 кристиян павлов

    0 0 Отговор
    не ме интересува каква е й какво изповядва , като го прочетох настръхнах !!!
  • 33 БОГАТАШ

    0 1 Отговор
    Аз лично нокога не деля хората по народност и вероизповедание аз ги деля на богати и бедни и да ви кажа честно бягам от бедните като дявол от тамян а като гледам тука само такива сте се събрали.............
  • 34 Максито

    0 0 Отговор
    До 33:Ние тука може да сме бедни,а ти какво си ПРОСЯК!!!
  • 35 динко коков

    0 0 Отговор
    да ви кажа чесно аз 2-пъти съм намирал така портмунета с лични документи и като съм ги връщал на собствениците даже едно мерси не са ми казвали, последни път даже ме обвиниха че сам откраднал около 1000лв и от тогава се зарекох намеря ли документи ги изхрвърлям веднага
  • 36 дитрих дуюв

    0 0 Отговор
    В България може да има положителна промяна само когато циганите и турците ни управляват някога. Ние българите сме подли алчни егоисти и страшно завистливи и такива хора не могат да просперират.