Last news in Fakti

10 Май, 2012 08:43 1 428 1

Ваньо Танов чака „изненаданите” митничари „да се удавят”

  • ваньо танов-
  • митници-
  • подкупи

 

„Надявам се всички задържани митничари „да се удавят”. Очакванията си по развитието на проведената миналата седмица полицейска акция на граничен пункт Капитан Андреево заяви в „Тази сутрин” пред бТВ шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов. Метафоричното обяснение на ситуацията той даде, след като се разсмя на вица за митничарите, които се давят, защото плуват, загребвайки.

Операцията изненада над 30 служители на граничен пункт Капитан Андреево миналата седмица по време на разпределяне на дневните рушвети в края на смяната. В последствие само осем от тях получиха обвинения.

След реализацията на акцията, подготвяна в продължение на три месеца, вътрешният министър Цветан Цветанов обяви пред бТВ, че главното лице в митниците е държан в неведение за провеждането й. Въпреки завързаните си очи Танов благодари на МВР и изрази готовност да съдейства в борбата срещу корупцията, а днес сподели, че е щастлив от факта.

„Това значи, че ще се погледне на нещата много по-обективно. Един ръководител в някаква степен би се притеснявал това подобно нещо да се случи в неговото ведомство и може волю или невлю да повлияе”, каза Танов.

Той допълни, че щом правоохранителните органи следят корупцията от дълго време, те най-добре знаят докъде стигат размерите й. Шефът на митниците обаче започнал собствено дисциплинарно производство, за да изясни за себе си дали ръководният състав е стоял безучастно пред разпределянето на подкупите. И обеща, че всеки отговорен за това, което се случва, „ще си замине”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диан

    0 0 Отговор
    ще има да чака