14 Май, 2012 15:41 1 296 2

ВМРО: Циганите да пробват катун в Страсбург

  • вмро-
  • цигани-
  • катун-
  • страсбург

Воеводите подкрепят кмета на район „Студентски”

ВМРО подкрепя изцяло усилията на кмета на столичния район „Студентски”, Димитър Дилчев, да премахне незаконните постройки от циганския катун в „Студентски град”. Това се казва в декларация на воеводите, изпратена до медиите.

Засега опитите на местния кмет да отстрани незаконното гето срещат отпора на циганите, които заплашват, че ще съдят държавата в Страсбург, посочват от ВМРО и уточняват:

Заплахите им са мотивирани от противоречиво решение на съда в Страсбург преди седмици, с което опитите за премахване на незаконното гето в квартал „Баталова воденица” на практика бяха определени като неправомерни.

Тогава ВМРО предупреди, че подобно решение на практика ще бетонира съществуването на незаконни гета у нас.

Катунът в „Студентски град” също е източник на мръсотия, бездомни животни, депо за каруци, а и причина за висока битова престъпност и напрежение в района.

ВМРО напомня, че законите в България трябва да се спазват и е недопустимо циганите да ползват привилегии на основа на произхода си и да строят незаконно, където си поискат.

ВМРО препоръчва също на обитателите му да се опитат да си построят катуна пред сградата на европейския парламент и да проверят местните практики по интеграция на циганите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hasan

    0 0 Отговор
    Eeee нагли цигани! Значи може да бутат хубавите къщи по язовирите(незаконни са правилно ги бутат), но циганските гета не. И знаете ли защо не го бутат, защото като дойде време за избори от там идват много гласове. Но ако не го бутне държавата трябва студентите (нали са много будни) да се вдигнат и докато не се махне това гето да не отстъпват. И на всякъде трябва да е така, не само, че данъци не плащат, а крадат ток, които ние плащаме. Затова им се бутат постройките и да се оправят. И да не ми протестират, че не ги интегрират, как да интегрираш някой, който не може да си КАЖЕ (не напише) правилно името. Колко цигани има изкарват си честно парите и хората ги уважават.
  • 2 Гец

    0 0 Отговор
    Приветствам идеята циганите да си построят катуните пред европейския парламент. Аз, както хиляди българи, съм жертва на вандализма им. Ограбиха ми единствената къща, която ми е наследил баща ми. Пенсионер съм и нямам възможност непрекъснато да финансирам ремонти след тях. Може би европарламента ще ми помогне... да, да. Грабят неща за десетки лева, а похабяват за хиляди. Предлагам да се създаде "Сдружение за защита от циганския вандализъм". Да открием сайд в който всеки пострадал да сподели и да даде предложение. Истината е, че ние си мълчим.Трябва да принудим парламента да вземе конкретни мерки и то решителни, защото един ден ще си остане само с тях. Който е минавал през разклона за Банкя и Божурище знае, че там са настанени цигани, които бяха 50, а сега са 5000. Само на 50метра има пункт за вторични суровини. Браво, бизнеса върви и за двете страни... за сметка на нас. Велика държава!!!