Last news in Fakti

22 Май, 2012 09:11 15 983 5

Срути се охладителна кула на ТЕЦ Перник

  • тец перник-
  • земетресение
Срути се охладителна кула на ТЕЦ Перник - 1
Срутеният комин

В следствие на земетресението разтърсило Западна България се срути една от охладителните кули на ТЕЦ Перник. Това наложи спиране на работата на топлофикацията в града.

В град Перник е обявено извънредно положение, обяви кметът на града Росица Янакиева.

Днес училищата и детските градини няма да учат. Местната власт превантивно е спряла работата на местна топлофикация.

Причината за решението на местния щаб са продължаващите вторични трусове, които се усещат най-силно в града. Серията от земни трусове беше почувстван на територията на цяла България, а също така в съседните страни Македония и Сърбия.

Към 7.40 часа последвалите трусове бяха поне около две дузини. Трусът от 4.30 часа е бил 4,7 по скалата на Рихтер, на 5 километра дълбочина. Последният силен трус е регистриран в 7.29 часа с магнитуд 3 по скалата на Рихтер на 61 километра западно от София и на 22 километра източно от Рударци.

Нормализирана е работата на ТЕЦ „Република”, съобщиха от „Топлофикация” към 14 часа. Вече е започнало поетапното пускане на топлата вода, увериха от „Топлофикация”.

Заради силния трус пострадаха голяма част от домовете на хората. Затова са разкрити временни места за настаняване в Профилакториума и в 9-то училище в квартал Твърди Ливади. До момента е оказана помощ на 8 души, чиито жилища са опасни, съобщиха от общината.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 magyar

    0 0 Отговор
    http://ndc.geophys.bas.bg/


    18 труса
  • 2 Венцислав Михайлов

    0 0 Отговор
    данке
  • 3 пак ли

    0 0 Отговор
    Стефанаки , това не е комин , а охладителна кула . Комина е онова високото малко по-нататък ... Ама айде...
  • 4 Само хипотеза...

    0 0 Отговор
    В и около Перник в продължение на повече от век са се копали въглища и има толкова много кухини, изкопи и т.н, а на други места насипища, че не се знае дали това не е причинило земетръса. Още повече, че фокусътна земетресението в земната кора е много плитък - 8-9 км.
  • 5 От перник

    0 0 Отговор
    Когато, човек не е в "час" не трябва да говори глупости!