Last news in Fakti

4 Юни, 2012 13:06 866 1

Протест срещу „Софийска вода”

  • протест-
  • вмро-
  • "софийска вода"

Днес Върховният административен съд (ВАС) даде ход по същество на жалбата срещу увеличението на цената на водата в София. Делото е образувано от представители на ръководството на ВМРО в качеството им на граждани потребители. То е заведено през януари 2011 г. С процедурни хватки за забавяне на делото, съдът повече от година протака насрочването му.
От страна на ВМРО на делото присъстваха Ангел Джамбазки и Карлос Контрера, които заведоха жалбата срещу цената на водата в София.
Съдът допусна представените доказателства от жалбоподателите и обяви, че ще се произнесе с решение през месец октомври.
В същото време пред сградата на ВАС се бяха събрали привърженици на ВМРО и граждани, които изразиха недоволството си от концесионера. Те носеха плакати „Au revoir, Софийска вода”, „Софийска вода - оляхте се”, „Капка по капка от София изтекоха милиони”, „Семерджиев на съд”, „Стига грабеж”, „Софийска вода не е френска”.
ДКЕВР и „Софийска вода” най-цинично обявиха, че решението за увеличение на цената на водата не засягало правата и интересите на жалбоподателите, т.е. и на всички столичани. Това бил акт на комисията, който имал отношение само към „Софийска вода”.
ДКЕВР и „Софийска вода” се опитаха да убедят съда, че увеличението на цената не засяга потребителите, което е логически и правен абсурд. Съдът закономерно не прие аргументите им.
В същото време ВМРО даде начало на подписка за местен референдум за разваляне на концесията на „Софийска вода”. Кампанията е наречена „Водата в обществени ръце“ и цели да събере необходимите по закон подписи, които да задължат Столичния общински съвет да развали концесията.
Акцията е част от усилията на ВМРО срещу новите цени на водата в различни градове на България.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 симеон

    0 0 Отговор
    ми то да се самосезират и за парното и за тока и за бензина и за газа