Last news in Fakti

6 Юни, 2012 16:15 2 419 12

Топим се с по 6 души на час /Обновена/

  • население-
  • намалява-
  • център за демографска политика
Топим се с по 6 души на час /Обновена/ - 1
Снимка БГНЕС

Българското население намалява с по шест души на всеки час, а до няколко месеца броят му ще спадне до число с начална цифра шест, алармират от Центъра за демографска политика, цитирани от Дарик радио.

Позовавайки се на тревожната статистика, учените прогнозират, че до 10 години българите няма да са мнозинство на територията на собствената си държава. Вече пета година по брой новородени българите сме малцинство, припомнят експертите.

Според тях вече е настъпил моментът, в който държавата трябва да избере дали да храни пенсионерите или да храни ромите. В противен случай събития като това в Катуница щели да се превърнат в практика и България да се изправи пред гражданска война.

До месеци ще сме под 7 милиона

Бяха изнесени изключително тревожни и шокиращи факти. По последни научни данни България е на 10-то място по смъртност и 204-о по раждаемост в света. Няма друга държава в света с подобна комбинация на огромна смъртност и нищожна раждаемост.

          Населението ни  намалява с 11 промила на година, а това са 70 хиляди души. На всеки час оставаме с 6 човека по-малко, затова учените от центъра смятат, че с темповете, с които намалява българската нация, до няколко месеца населението ни ще е под 7 милиона души (в момента то е 7, 038 милиона).

Това ни връща далеч в историята - без да сме преживели война, стигаме показателите от 1936 г. В същото време 34 на сто от жените от цигански произход имат по 4 деца, а 90 на сто от тях са с повече от 3.

Цифрите опровергават официалните данни на НСИ, според които циганите у нас намалявали. В същото време българите са с отрицателен прираст, а причината за това учените намират в безпътицата, некадърното управление и липсата на адекватна държавна политика.

          Работещите българи не могат вече да издържат НОИ, коментира Костадин Костадинов. Той посочи, че 3 от общо 30-те милиарда от държавния бюджет сега отиват за държавната издръжка на циганите, а 7 милиарда се харчат за пенсионерите. „Съвсем скоро държавата трябва да избере кого да храни: циганите или пенсионерите”, смята Костадинов.

Той посочи още, че от 2007 г. насам при новородените българите вече не сме мнозинство. В страната цъка етническа бомба със закъснител, която в най-скоро ще причини гражданска война, смята той.

          Шокиращи сравнителни данни изнесе и проф. Трендафил Митев. Според тях, в сравнение с 19 век албанците имат прираст от 300 %,  румънците над 100 %, Турция е с годишен прираст от над 1 милион души, докато България се топи.

Нито една политическа сила или управляваща партия до момента няма традиции в доктрината си за решаване на проблема, алармират учените и изброяват ред тревожни фактори и тенденции, както и варианти за изход.

На 9 юни от 10.00 ч., в библиотека „П. Р. Славейков” във Велико Търново ще започне четвъртият национален патриотичен семинар на Центъра за демографска политика, обявиха днес негови представители.

Поредната научна проява е на тема: „Българското общество: безпътица и зреещи конфликти”. Основната цел на учените и изследователите е да проследят и изследват параметрите на демографската катастрофа у нас, както и нейния генезис.
Липсата на интегрираща идея в обществото води до редица изменения, е констатацията на председателя на центъра Искрен Веселинов. Според него днес нищо в България не изгражда българската идентичност, няма обединителни успешни модели в редица сфери, а българското образование не произвежда патриотизъм.

   

Затова целта на Центъра и на организираните от него семинари е да предизвикат вниманието както на научните среди, така и на политиците, на които се разчита за решаването на важните проблеми.

В пресконференцията днес участваха още проф. Петър Иванов – ръководител на поредицата патриотични семинари, проф. Никола Алтънков от Калифорнийския университет (САЩ), проф. Трендафил Митев – УНСС, доц. Милен Михов – ВТУ и Костадин Костадинов, заместник-председател на ВМРО.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kopche.net

    4 0 Отговор
    България одавна трябваше да избере кой да храни....
    аз съм за пенсионерите:)
  • 2 Грую

    2 0 Отговор
    Предприятията ги приватизираха чужди фирми, а народът пак със старите гащи с празните джобове и още по-сиромах от преди и знам че ще се обидите ама и аз в това число и по-прост. От това е "гладна мечка хоро не играе".
  • 3 НЯМА

    1 0 Отговор
    НЯМА РАБОТА ХОРАТА БЯГАТ !
  • 4 човек без връзки

    1 0 Отговор
    убиват ни с бедност, безработица и данъци и акцизи и глоби и налози и такси и тарифи и задължителни застраховки и задължителни осигуровки и скъп ток и скъпо всичко ...
    господ ще я смаже тая държава .. ще видите вие !!
  • 5 Тодор Живков

    1 0 Отговор
    Ако не се хванем за оръжието ще ни усвоят като едното нищо, вместо да си помагаме ние си вадим очите един на друг "жалка картинка" се нарича това. Все си търсим виновник а реално виновни сме си ние заради бездействието с което наказваме най-вече децата си обричайки ги да живеят в Цигания не в България!!!!!!


    И нека Бог да пази България!!!
  • 6 гостенка

    0 0 Отговор
    НИЕ СМЕ ТЕЗИ КОЙТО ЩЕ ВЗЕМЕМ РЕШЕНИЕ
  • 7 станишев

    1 0 Отговор
    Преди 23 години не се топихме ами се множахме ама това беше дело на гадните престъпни и отвратителни комунисти които строиха предприятия и създаваха работни места.Е сега сме модерни и имаме пазарна икономика.За мен лично няма оправия.Напротив-модерно е да се гласува за десните партии които са отговорни за приватизацията и онищожаването на предприятията.Модерните червени са в същия кюп.
  • 8 Бай Мангал

    2 0 Отговор
    Ами българите са морално отговорни за разликата от циганите.Дохода на едно българско семейство едвам стига за отглеждане на едно дете,докато за да живее циганин добре трябва да има мин.3 деца и да му изплащат помощи.Все пак циганския глас по време на избори е по-евтин отколкото българския.Ако всеки българин работи за да живее то всеки циганин краде за да живее.Абе както и да го гледаме циганите са язва сред българското население.Това е паразит който не подлежи на контрол и разбиране.Ако скоро време не им спрат помощите и облагите не само че българите ще се стопят ами и ще изчезнат от демографската карта.
  • 9 наш

    0 0 Отговор
    ама много рев много нещо -тук коментаторите май са само вдовици плачещи за у..-щели сме да изчезнем еми останалите живи братята роми ще ги интегрират и готово-кво ревете -а те управляващите хранят м...лите щото те ги държат на власт то това трябва да ви е ясно но те го правят щото ние им позволяваме-свобода и правдини който иска на площада
  • 10 наш

    1 0 Отговор
    а аз жената децата и на самолета-не искам децата ми да играят кючеци и да се съобразяват с примати
  • 11 професора

    0 0 Отговор
    единственото спасение е да се обурнем кум вярата в Бога ,всички нации които са религиозни се мнозат ,докато не напълним църквите отново и не се обърнем към Бога ,ще се топим и щте ни мачкат цигани и комунисти ,мутри !!!!
  • 12 баба илийца

    0 0 Отговор
    професоре, спираме ти салатата