Last news in Fakti

15 Юни, 2012 08:33 2 175 15

Уволняват полицай, който удари протестиращ

  • борисов-
  • закон за горите-
  • протести

При стабилни аргументи Законът за горите може да се преразгледа

Уволняват полицай, който удари протестиращ - 1
Снимка: БГНЕС

Новият Закон за горите няма да превърне планините ни като в Слънчев бряг, заяви пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. По думите му, България е сред двете държави в Европа, в които за последните години горите са се увеличили с 10%. „Местихме кокичета, пазихме щъркели, всичко правим за екологията”, даде пример премиерът. Той все пак посочи, че ако има стабилни аргументи, управляващите могат да преразгледат Закона за горите.

„Законът го правим, за да може хората да практикуват нормален спорт в планината. 0,005% от цялата гора са ски писти”, категоричен бе премиерът и обясни, че след всяко отсечено дърво се засаждат десет нови.

Вчера говорих със столичния директор на полицията и му обясних, че всеки полицай, който ги докосне протестиращите, ще бъде уволнен”, каза Борисов.

С огромно притеснение от два дена следим протестите, каза Борисов. Той изрази притеснението си, че протестиращите затварят Орлов мост. Притеснен съм, защото тези млади хора могат да си проведат протестен митинг, където желаят. Единствената ми молба е да не затварят Орлов мост, да отидат пред парламента, пред Министерски съвет. Защото когато го затворят полицията е длъжна да го отвори. И веднага полицията и младежи влизат в схватка.

От вчера нашите депутати настояват да се срещнат с тях и да им обяснят за всеки един текст от този закон, каза още Борисов. Премиерът каза, че вчера някои хора са се подвели, че е паднат мораториума върху шистовия газ, което не е така. Според Борисов хората се подвеждат и ескалира напрежението. Борисов съобщи, че полицай който посегне на протестиращи, ще бъде уволнен.

Днес се очаква за трети ден да се проведат протести срещу поправките в Закона за горите, приети от депутатите тази седмица.

Няма опасност мащабното застрояване на Черноморието да се случи и в планините. Измененията в закона регулират строго режима, по който може да се стои – и то само съоръжения със спортна, културна или религиозна цел. Така Десислава Танева, депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по земеделие и гори в парламента, коментира пред bTV спорния Закон за горите, чиито промени, одобрени от народните представители, предизвикаха двудневни протести и сблъсъци между екоактивисти и полицията в София.

Танева подчерта, че законът е имал нужда от ревизия заради 6-процентния ръст в зимния туризъм спрямо миналата година.

С думите й не се съгласи депутатът от БСП Димчо Михалевски, според когото законът дава категорично право на всеки да строи открити и закрити съоръжения от всякакъв тип в планините – дори и в защитените територии.

„Смятам, че управляващите трябваше да оценят какво може да се случи – в какъв обем се дава възможност да се строи, тогава щяха да си дадат ясна сметка за нещата. Премиерът каза вчера, че България ще се конкурира с Австрия, но нашите планините не са Алпите”, заяви представителят на опозицията.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пффф

    1 1 Отговор
    Аргументите са, че се унищожават всякакви фирми и се привилегироват ГЕРБерски фирми.
    Не е лош закона но е добър само за някой фирми.

    ИНАЧЕ Е ЯСНО, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗВИВА НЯКАКВА ДЕЙНОСТ И ДА СЕ СЪЗДАВАТ РАБОТНИ МЕСТА !! ПУСТЕЕЩАТА ГОРА ЗА ТУРЦИТЕ ЛИ ЩЕ Я ПАЗИМ ??? ДА СИ ПРАВЯТ ВИЛИ ТАМ ?

    ГЕРБ има 2 проблема.
    1/ Полицията служи на политиците не на гражданите.
    2/ Основната дейност на ГЕРБ се състои в закриване на фирми и работни места и глобяване на граждани.

    Имат само един плюс: могат да манипулират статистиката.

    Коментиран от #2, #6, #9

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "пффф":

    toia pa kato ne razbirash si trai.
  • 3 пффф

    0 1 Отговор
    от тебе повече разбирам !

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "пффф":

    razbirash ..........
  • 5 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "пффф":

    iskash Stanishev da e na vlast ama niama niama
  • 6 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "пффф":

    Посочените проблеми са същите и за предишните управления.
  • 7 абж

    2 0 Отговор
    Някой трябва да му каже ,че това не са младежи, това са анархистите ,комсомолците от БСП ,Че Гевара . 23 септ и всякаква ултралева твар .Че 100 % това става организирано от Позитано /те са царе на тайните игри/ ,че това е новата стратегия на Станишев от конгреса за прегръщане на лявата идея и пътят към сваляне на ББ . Използва се всеки един повод , бил той и далеч от политиката и се създава психоза за народно недоволство уж далече от БСП.. След това се използват соц.мрежи . Дроги за участие в София бол. 2. Някой да отговори защо има толкова малко арестувани . и Какви глоби са платили,Защото утре всеки м..умник ше затваря улици.Никой или поне 99% от хората на протеста не го е.. за природата. Задава се ултра ляв екстремизъм, това се посажда от БСП и показва какво са си поставили за цел комунистите. Това е само началото , а ако дойдат и на власт тогава България ше разбере какво беше прокламирания широко на конгреса завой наляво ,заиграване с ултра леви и анархо движения и вкарването ни в Гръцкия вариант. Борисов да не се л ъже защото така ще му бжокират всичко до изборите .Това е целта ,тях не ги интересува България ,интересува ги власта на всяка цена и за дълго.Те втори път такава грешка да изпуснат някой като Бойко няма да допуснат.
  • 8 ГЕЙбер

    0 1 Отговор
    Не спря тоя болен човечец да се рекламира.Пускам чешмата и...........Боко .Аман от политици с болни мозъци.Откакто се помня всички идват,крадат,опустошават и си заминават с натъпкани с пари джобове.

    Коментиран от #15

  • 9 ходи се пери

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "пффф":

    Не си добре с мозъка мой човек . Тия две причини от конгреса на БСП ли ги взе. Ако се закрива нещо тук ч Европа се закриват 10. Ако нямаш представа от икономика и ако не си си залагал жилището за да плащаш заплати иди и се скрии.Няма по добри условия за бизнеса като сега. Другото е проблем на кризата .Трудно е но не повече от на другите места по Европа.
  • 10 ходи се ръгай

    0 1 Отговор
    Приятелче-#9,какви добри условия за бизнес те гонят бе човек?!
    Та ние сме държавата с най-много разрешителни режими,лицензии и какво ли още не.За да отвориш най-обикновено кафене ти скъсват нали се сещаш какво.При тия ниски доходи и високи енергоносители за какъв бизнес става въпрос?!Държавата ни съдра и последните кожи с тия измислени данъци,такси,глоби и още куп идиотщини.Добър бизнес правят само нотариусите и ЧСИ,защото таксите им са убийствени и са отново на наш гръб.БГ и бизнес....хахаха СМЕШНИК.
  • 11 до1058

    0 0 Отговор
    до 10 . ти отварал ли си нещо та пишеш глупости.фирма се вади за 500 лева. за магазин са 3 документа, за заведение 4 ,това са и ба4каш. Никой не ти иска рушвети за разлика от преди години. не можеше да се отървем от навлеци и проверяващи.
  • 12 GOV

    0 0 Отговор
    КАКВО ?
    фирма се вади за 500 лева. за магазин са 3 документа, за заведение 4 ,това са и ба4каш ?!????
    магазин за зеленчуци само разрешителните са 4000 лева.
    Отнема месеци и се ходи по множство институции.

    България е държава на регулация, корупция и огромни държавни разходи.

    Bulgaria in 5 seconds:
    Big Government
    Big Regulations
    Big Corruption
    BIG DENIALS of the "big three".
  • 13 тони

    0 1 Отговор
    боко умори ни

    Коментиран от #14

  • 14 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "тони":

    ti si umoren po rojdenie.
  • 15 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕЙбер":

    na 30 si pokaji obratnite naklonosti.tuk ne e miastoto.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове