Last news in Fakti

27 Август, 2012 12:39 16 666 32

Иззеха 25 шофьорски книжки

  • шофьорски книжки-
  • акция
Иззеха 25 шофьорски книжки - 1
Снимка:БГНЕС

25 шофьорски книжки бяха иззети при спецакция на пътни полицаи. Операцията, която бе проведена на територията на столицата, продължи от 21 до 24 август, съобщиха от МВР.

При спецакцията униформените установили и „рекордьор” – 36-годишният В.Г. управлявал леката си кола с фалшива книжка и дължими глоби в размер на 3920 лв.

Целта на акцията бе отнемане на свидетелства за управление на моторни превозни средства на водачи, които дължат глоби за извършени нарушения по Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането.
За периода от 21 до 24 август са проверени 800 водачи за дължими глоби. Общата стойност на неплатените глоби на шофьорите с отнети книжки  възлиза на  9000 лв.
В хода на извършените  проверки са установени и санкционирани множество нарушения на Закона за движени по пътищата.
Девет са шофиралите след употреба на алкохол, 38 са неправоспособните водачи на автомобили. Пътните полицаи са установили 15 автомобила без сключена застраховка „Гражданска отговорност”, а 402 от проверените превозни средства са се движели без включени светлини. По време на проверките са установени 246 водачи преминали на червен сигнал на светофара.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хафтето

    5 0 Отговор
    Как наказват чужденците ???
  • 2 Александър Тодоров

    10 0 Отговор
    400 без светлини еми кво да праиш 250 с изгоряла крушка та нали постоянно свети и другите 100 жени забравили и 50 бързали и те така те. Много сериозно нарушение е това и хоп 50 лв за джоба на дебелия тумбак
  • 3 Виктор Кирилов

    6 0 Отговор
    На КАТ-аджийте са раздали нови служебни портфейли с размер на петдесетачка.
    По този случай са направили и поредната акция, все пак има поверие че портфейл не се подарява празен!
  • 4 Топан

    2 0 Отговор
    100 еврака за чужденците
  • 5 лимонад

    1 0 Отговор
    и само да предположим че им съберат глобите по 2 пъти .... ей ти ги едни чисти 18к :)
  • 6 Йух

    2 0 Отговор
    да позволят материала от видеорегистраторите да бъдат считани за доказателство! Тогава ще им намалеят шкембетата- че и звук се записва!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1234

    4 0 Отговор
    Е те тоя от снимката дето взима 1000лв заплата да го кача на трактора да изкара 2лв.
  • 10 човек

    5 0 Отговор
    Eйии,не им стигат събраните глоби и тръгнаха да тарашат наред.До там ли я докара нашия управник?Долни изедници!
  • 11 аз

    1 2 Отговор
    добре са направили. все пак това им е работата. лошото е обаче, е че всички знам, че най-подкупните в МВР са именно от КАТ. там контрнола трябва да е най-силен.
  • 12 Име Фамилия

    4 1 Отговор
    ... и на този с фалшивата книжка ли са му я иззели :)

    смешници! ... а то не е и смешно - направо си е тъжно!

    не гледат, че то път няма, а се крият по кюшетата да ни муфтят ...
  • 13 Коко Мартинов

    4 1 Отговор
    Държавата се държи единствено от глобите които всеки един шофьор плаща - виновен или не.
  • 14 Росен Димитров

    1 1 Отговор
    Глобяват ни за всичко, а кога ще вдигнат заплатите, за да има поне с какво да се плащат тези глоби?
  • 15 Едикой си

    1 1 Отговор
    Онзи ден се "опитаха" да ме глобят за минаване на жълто/според полицая/. Аз и приятелката ми твърдим че съм навлезнал в кръстовището в последната секунда на зеленото...е как можеш да излезеш от таква ситуация? Ако ти напишат акт неправомерно и го обжалваш, на кого ще повярват на двамата празноглави шапкари или на нас/вас/? Попадали ли сте в такава ситуация?
    Иначе за акцията...съгласен съм нека да им ги вземат....неможе да караш като джигит безнаказано. Щом има глоби за 3000лв познайте колко още са му простени и колко критични ситуации е причинил тоя "рекордьор"...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Владислав

    1 0 Отговор
    който има пари се оправя, нали ги гледам всеки ден лъскавите автомобили как минават на червено, засичат другите .. не спират на пешеходни пътеки и не им пука, защото имат пари .. на магистралата ние карахме с 180 км в час, надминавахме ги, но не много бързо колите от средна лента, до нас един с една Q7 ни надмина в пъти по-бързо отколкото ние тези от съседната лента .. спряха го полицаи по надолу, изминахме още някакви километри, той беше спрял .. след малко пак гледам ни настига ни пак с 160-180 км (в нарушение естествено, 140 е допустимото), но искам да кажа, че за такъв човек с пари, като този който не си взе поука и ни надмина с над 260 км в час .. не мога да прогнозирам точно колко са били, въобще му е все тая дали ще го спрат .. има ли пари, той е независим, докато тези които нямат пари и да влезнат в някое нарушение неволно .. веднага изгарят с акт, с точки и накрая с книжката и накрая се озлобяват и става все по-зле .. а тези с парите им дреме, този с глобите за 3900 лв да не мислите, че е от онези хора с парите, които правят истинските нарушения .. едва ли, по-скоро е някой озлобен срещу цялата система гражданин, който нарочно не си включва светлините, не си слага колана и така .. да трупа актове и да не ги плаща, защото му е писнало от беззакние .. трябва да сме равни, няма такива работи имаш пари .. взимат ти книжката, глобяват те .. ако нарушаваш пак осъждат те да чистиш, ако не го нарпавиш те вкарват за някакво време в затвора и това е .. истината
  • 18 Владимир Колев

    1 2 Отговор
    Е не, това вече е непростимо! Да караш без фарове в 40 градусовия пек направо си е за разстрел! На тия направо да им вземат книжките и да ги раздават на ония с фалшивите книжки. Те поне карат с фарове. А бе, тия фуражки няма ли кой да ги постави на мястото им? Те съвсем изперкаха! Забраняват ни да си вграждаме DRL в старите автомобили, а ни задължават да караме с нощни светлини през деня. Е тая наглост не зная дали биха я изтърпели другаде. Ако ще въвеждат нещо ново да го направят като хората. DRL е осветлението с което се кара през светлата част на денонощието, а с нощните светлини се кара нощем. Това са две напълно различни понятия, а куките ще ме задължават нещо за което те си нямат понятие каква му е функцията. Е за това ще карам без фарове в знак на протест, нека да либерализират закона за да могат всички автомобили да си сложат DRL осветление, а не само последните модели Мерцедес и БМВ. А за ония които не си плащат глобите, ами да им ги събират това им е работата, а не да пишат нескопосани закони!
  • 19 живота

    1 1 Отговор
    Не се притеснявайте скоро време ще започнат да ни глобяват защо не караме,при 3лв бензин,при зверски данъци и високи цени на гражданската,нали се сещате че КАТ ще умрат от глад,и ще трябва да ги съкратят.
  • 20 Бачо Миро

    2 1 Отговор
    Абе Булгаристанци от свръх човешки материал , не разбирате ли , че милицията ви тъпче и подиграва с вас ! Как ще ви вземат книжката за неплатена глоба при положение , че нарушението ви не е за лишаване , та това си е чиста проба лишаване от правото ви на свободно придвижване дадено ви от Конституцията. Представете си , че инвалид пресече неправилно маркировка ... глобът го 10лв. и той не плати ??? какво следва ... спира го МИЛИЦИЯТА взема му книжката и го лишава от правото му на свободно придвижване ... !!! ??? Щом милицията си позволява подобни действия за да пълни бюджета и потъпква правата на народа всички те са за уволнение и в нормална държава биха ги осъдили .
  • 21 Прост Българин

    0 0 Отговор
    Какво е правното основание за отнемане на книжката?...........
    Или полицая казва вземам я и ние му я оставаме.
    За направено нарушение има точно определено наказание и то е различно от отноемане на свидетелството за правоуправление.
  • 22 У-Ю

    1 0 Отговор
    КАТО СА ТРЪГНАЛИ ДА ВЗИМАТ КНИЖКИ ДА ПОЧНАТ ОТ м...лите 99% НЯМАТ ОБРАЗОВАНИЕ НАПРАВЕТЕ НЕЩО УМНО А НЕ ДА МИ СЕ КРИЕТЕ ИЗ ХРАСТАЛАЦИТЕ!!!
  • 23 hienata

    0 0 Отговор
    "Едикой си" попадал съм в такава ситуация, даже един път се опитах да обжалвам акта и всичко опира да твоята дума срещу неговата (дори един рейс хора да се застъпят за теб) и пред съд неговата дума (на КАТ) важи. Системата е направена така,че те (КАТ) винаги печелят. Оправията е.. НЯМА ОПРАВИЯ, не и в България.
    У-Ю - съгласен съм с теб, но нали се опитваме да ИНТЕГРИРАМЕ хора който по всякакъв начин отказват категорично да се интегрират, ако вземат книжките им (както и на половината "бакшиши") ще ни осъдят в Стрзбург ,за това сменяйте държавата, колкото по- млади толкова по-добре,за нас остава да стискаме палци, зъби (ченета) и да плюем по форумите.
  • 24 fridam

    0 0 Отговор
    Пи4ове едно само 6те ви кажа непла6таите ни6то нема кака да ви вземат парите от джоба ако вие неми ги дадете а вси4ки глоби имат давност.След това си джиткате споко хааххах:Д
  • 25 Светлан Русев

    1 0 Отговор
    На м....лите без книжки какво им вземат 5 лв.миризливи за толкова се продават полицаи но защо да си правят труда да им пишат актове след като няма да ги платят както не плащат ток вода и данъци те държавниците знаят че ние дето си чешим езиците тука ще им ги платим
  • 26 натурален българин

    2 0 Отговор
    интересно на какво мнение е българският съд за това погазване на законите на републиката
  • 27 живота

    1 0 Отговор
    От 1996г,откакто съм станал законен шофьор един лев за глоби не съм дал,да не споменавам пък колко глоби имам преди да взема книжка,някой ако желае мога да му издам тайната как не плащам.
  • 28 натурален българин

    2 0 Отговор
    защо няма един нормален журналист който да зададе нормалните въпроси на терористите в униформа
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Жеко

    2 0 Отговор
    В тази ш..на държава, полицаи да си... Да оправят дупките по пътищата и тогава да им плащат на тия полицаи.
  • 31 Александър Тодоров

    1 0 Отговор
    Имаме си легален рекет на пътя. Без да с и нарушител те спират и те малтретират като малко дете
  • 32 Някой

    0 1 Отговор
    Да взимат книжки. Аз съм ОК с това, но да не се правят на мишоци. Истина е, че е пълно с джигити, трябва малко да позатегнат коланите. Утре ще те удари този без книжката и ходи го съди да ти ремонтира колата. Също така и такива без гражданска... 8 месеца се разкарвах по институции заради невалидна гражданска, голям зор и тичане докато в крайна сметка ми изплатят щетата.
    Не трябва да се толерират неизправните шофьори по никакъв начин.
    А за произвола на КАТ ... за жалост това е 101% истина. Два пъти влизам в съд заради жалки създания от КАТ, като втория път не стига, че бях прав ами не можах да ги осъдя само и единствено защото глобата ми беше под 50лв и тогава още беше в сила скапания закон за глоби до 50лв, че не се обжалват. На съда не му дреме, че 2 пъти доказах, че камерата с която са ме снимали е абсолютно незаконна! КАТ напишат ли ти акт, който е под обжалваемия минимум... духаш супата, няма друго.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове