Last news in Fakti

3 Януари, 2013 13:13 4 009 15

ТОП 10 на най-печалните демографски събития в България през 2012 г.

  • топ 10-
  • най-печалните-
  • демографски събития-
  • 2012

ТОП 10 на най-печалните демографски събития в България през 2012 г., според Центъра за демографска политика

1.       Българското население намаля под 7 милиона, колкото беше през 1947 г.

2.       Броят на новородените бебета е спаднал за последните две години с 17,5%.

3.       По смъртност на населението (14,32‰) България зае първо място в Европа.

4.       Вече имаме 183 напълно обезлюдени села-фантоми.

5.       В 1398 градове и села (26,2% от всички селища) етническите българи вече са малцинство

6.       България е европейски шампион по безработица (официална 11%, реална 25%).

7.       Разходите от бюджета за издръжка на циганите станаха 3,2 милиарда лева.

8.       Нарастват социалните конфликти - блокадите; масовите протести са с 21% повече от 2011г.

9.       По благополучие (Wellbeing) падаме на 140-то място, между Чад и Сенегал, от 155 страни.

10.   Намалява интелигентността на нацията (National IQ Scores). Вече сме чак на 47-мо място.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 готин

    1 0 Отговор
    За 1,2,3,5,6,7,9,10 си има виновни и те са тези хора които ни управляват толкова време !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Куромагомедов

    1 0 Отговор
    Единственото важно нещо е ГРОБ да спечелят изборите. ХАЙЛ БОКО!!!
  • 4 ТРОШАЧА

    3 1 Отговор
    БРАВО БОЙКО БРАВО ГЕРБ ЗА 4 ГОДИНИ НАЛИ ТРЯБВАШЕ ДРУГО ДА СЕ СЛУЧИ ... А ? ЛЪЖЦИ СТЕ И ВИЕ КАКТО И ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СГАН И ПАПЛАЧ ПРЕДИ ВАС !
  • 5 ГРУХ ГРУХ ГРУХ

    1 0 Отговор
    Отиват в парламента за да се угояват ! Я ги вижте на какви шопари са заприличали . Бойко и той какъв беше слаб сега и той се е нагрухтял .Кражбите и безнаказаността им дават спокойствие и си затлъстяват на воля . В парламента няма мислещи хора а има грухтящи уяли се държавни айдуци мислещи само и единствено за и с гъ..вете си .
  • 6 Иво на 15 год.

    2 1 Отговор
    "Браво само Герб". Представете си ако имат още един мандат. Сигурно България ще се върне в 1887 год. :Х :Х :Х
  • 7 вещ

    1 2 Отговор
    Не знам каква е тази класация, но всички молове в София се пръскат по шевовете от пазаруващи хора. Автомобилите по улиците нарастват ежедневно/сигурно карат с вода/ .Действително проблема с циганите е найистина сериозен.
    Между другото ако чакате премиер/било то и Рокфелер/ , или правителство да ви оправят, е редно да се запитате на кой свят живеете.Пари правителство не дава и никъде по света/освен крадлива Гърция/ няма такова събитие.
  • 8 ТРОШАЧА ДО ВЕЩ

    1 0 Отговор
    МОЙ ЧОВЕК МОЛОВЕТЕ СА ПЪЛНИ - СЪС ЗЯПАЧИ И ХОРА НА КОИТО ИМ Е ПРИЯТНО ДА СЕ РАЗХОЖДАТ ТАМ И ДА ПИЯТ КАФЕ ЗАЩОТО Е СВЕТЛО ЧИСТО ТОПЛО И ПРИЯТНО ДАЖЕ И СРЕЩИ СЕ УРЕЖДАТ ДИРЕКТНО НА ТАКИВА МЕСТА - АКО НЕЩО СИ ПРОПУСНАЛ И НЕ СИ РАЗБРАЛ !? А ПЪК КОЛИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ЗАЩОТО ХОРАТА СТАНАХА КАТО НОМАДИ !!! БЯГАТ ОТ СЕЛАТА И ЗАПАДАЩИТЕ РАЙОНИ НА СТРАНАТА И ИДВАТ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ СЯКАШ БЯГАТ ОТ БЕДСТВИЕ И ТЪРСЯТ УБЕЖИЩЕ ДА ОЦЕЛЕЯТ - ЕТО ТОВА Е ПРИЧИНАТА ДА ВИЖДАШ ВСЕ ПОВЕЧЕ АВТОМОБИЛИ В ГРАДА . ДОКОЛКОТО ЗНАМ ПРОДАЖБИТЕ НА НОВИ АВТМОБИЛИ В БГ НЕ СА НАРАСНАЛИ А НАПРОТИВ !!! И НАКРАЯ - НЕ МОЖЕ 4 ГОДИНИ ХОРАТА ДА РАБОТЯТ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ДА ИМ ГОВОРЯТ ЧЕ ВЪРВИМЕ НАПРЕД И НАГОРЕ ЧЕ СМЕ НАЙ-СТАБИЛНИТЕ В Е.С. ЧЕ УСВОЯВАМЕ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ А КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДОХОДИТЕ ПЕНСИИ И ДЕТСКИ НАДБАВКИ СЕ ОКАЗА ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЯМА НИКАКВИ ПАРИ ... ???????? ШОК !? КЪДЕ СА ПАРИТЕ КОИТО ХОРАТА СА ЗАРАБОТИЛИ КЪДЕ Е Б.В.П ... А ? НЕЩО НЕ Е ЛИ МНОГО СТРАННО КЪДЕ СА ИЗТЕКЛИ ПАРИТЕ ЗАРАБОТЕНИ ПРЕЗ ТЕЗИ 4 Ш...НИ ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА НИ ... ТО ЗА ТОВА КАЗВАМ ЧЕ НИ УПРАВЛЯВА ПОЛИТИЧЕСКА ПРЕСТЪПНА МУТРЕНСКА МАФИЯ ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 доджи

    1 0 Отговор
    явно така ни е гот -да сме прости да сме на изчезване да се връщаме назад във времето вместо да се развиваме и т.н.-по страшното е че не се стряскаме и не правиме нищо и така ще оставим руини на децата си населени от никумо ненужна паплач-м...ли които те трябва да изхранват-е като какви родители се определяте и изобщо какъв облик имате интересно ми е
  • 10 коста

    1 0 Отговор
    Това е реалното положение, а суетният самохвален лакей позира и се прави на кръстника заедно с подлизурското си жалко обкръжение.
  • 11 Неготин

    1 0 Отговор
    Абе хора не търсете вината в чужди дворове - погледайте своята къща всеки българин е виновен -гледаме кучета вместо деца - после виновни са Ромите ,Бойко , Господ , Америка , Русия ...........
    Отглеждайте деца - не ревете !!!???
    Наште деди и баби са били по 5 до 10 братя и сестри - в мизерия но с възрожденски дух. А ние ревем като .................
  • 12 муспи

    0 0 Отговор
    Вещ, ти и такива като тебе не си ходят в изсраил, защото синедриона ги е определил за буферно месо на задаващия се холокост. Тогава всичко ще ти бъде обяснено по най болезнен начин.
  • 13 future

    0 0 Отговор
    България като държава си отива това е тажната истина !
  • 14 Бай хой

    0 0 Отговор
    Тиквата казва друго.Кой лъже.По изтребване на Българи Тиквата е върховен и незаменим.Българите са търпелив народ, но търпението им си има граница.Крадците в панделата а не в парламента и министерски съвет.
  • 15 муспи

    0 0 Отговор
    Когато евреите са докарали турците на Балканите, са го правили не за турците, а нас да ни няма. Победата на руснаците над турция така я извъртат, че да ни разделят. Балканските войни се обработват от евреите за да ни унищожат. Дават ни на комунизма (Сталин е искал и Гърция) за да ни няма. За две десетилетия демокрация ни намалиха с 1/3 и работят по пълното ни изчезване. Някаква непреодолима за тях сила ни държи, а те са си все на стартова позиция. Когато дойде нащия ред, ние научени от дългия опит няма да търсиме свобода, а тяхното унищожаване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове