Last news in Fakti

10 Януари, 2013 11:21 1 368 5

Над 1000 катастрофи в България стават заради дупки и неравности на пътя

  • дупки-
  • неравности
Над 1000 катастрофи в България стават заради дупки и неравности на пътя - 1
Снимка: bTV

Над 1000 катастрофи в България стават заради дупки и неравности на пътя. Това потвърдиха пред bTV Владимир Тодоров от Асоциацията на застрахованите и пострадали при катастрофи и комисар Антон Антонов, началник отдел „Пътна полиция”.

Преди 2 дни на пътя Варна – с. Езерово две жени загинаха в опит да избегнат яма на шосето. Днес е обявен ден на траур в болницата, където жертвите работели като санитарки.

Вчера от Агенция „Пътна инфраструктура” обаче обявиха, че дупката не е основната причина за инцидента, тъй като по настилката имало достатъчно асфалт, за да могат двете жени да не влизат в насрещното движение.

„Тепърва ще има експертиза и допълнителен оглед. Не е редно да се произнасяме дали дупката е виновна. Участъкът е на десен завой, а тя е била на средата на платното. АПИ са констатирали, че е имало достатъчно място, за да се избегне”, обясни комисар Антонов.

По думите му случаите, в които е имало произшествия „благодарение” на дупки на пътя са 1108 случая за 2012 г. Това прави около 1,7% от общия брой катастрофи в страната. При подобни инциденти са ранени 56 души, а загиналите са двама.

Владимир Тодоров посъветва водачите да сигнализират на 112 ако закъсат на пътя, после да обезопасят автомобила, а накрая подробно да разкажат на КАТ какво им се е случило. По думите му у нас има около 170 участъка с концентрация на ПТП-та.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отчаян от живота в България

    1 0 Отговор
    Няма такава държава - това е една от най-истинските песни на С.Трифонов, в нея се пее за много истини!
    Как може да изкарат жената виновна, при положение, че пътя е в окаяно състояние, и е заледен! Даже от снимката си личи, че не е асфалтиран още от Тошково време, а винетните такси си ги плащаме като попове, а те ги прибират и до там, няма развитие! ЯД ме е, че ние "Народа" сме толкова злобни един към друг, а трябва да сме единни и да разкараме тази паплач която ни управлява! Докато не станем единни и не направим преврат, не ни остава нищо друго да мизеруваме или да имигрираме. Жалко за загиналите жени, но лошото е, че няма оправия! :(

    Коментиран от #4, #5

  • 2 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    Е ... И ... ? ГОЛЯМ ПРАЗ ! НАЛИ ЦВЪЦКО И БАТЕ СА СЛОЖИЛИ КАМЕРИ НАВСЯКЪДЕ !!! ТОВА НЕ Е ЛИ ПО- ВАЖНО ? ДА СНИМАТ ХОРАТА КАК СЕ РАЗМАЗВАТ !? И ПОСЛЕ ДА ГИ ,,АКТУВАТ'' АКО ОСТАНАТ ЖИВИ !!! ДАЖЕ СЪМ ВИДЯЛ ЧЕ ЗА ПО– ГОЛЯМА СИГУРНОСТ ПО КЪРПЕЖИТЕ И ДУПКИТЕ ЧАТ ПАТ ИМА СЛОЖЕНИ И ,,ЛЕГНАЛИ ПОЛИЦАИ'' ... ШОК !? ,,ВСИЧКО В ИМЕТО НА ЧОВЕКА ВСИЧКО ЗА БЛАГОТО НА ЧОВЕКА ''
  • 3 stts

    0 0 Отговор
    Само в нашата Държавица на местата кадето няма дупки има камери , още няколко месеца и тези на които ваобще не им пука за народа пак ще излязат с лъжливите си обещания и предизборни кампании за милиони, а за пред хората нямало пари!!!
    Вместо да харчите НАШИТЕ пари за ВАШЕТО БЛАГО господа управляващи направете нещо полезно и запълнете дупките по улиците и тези дупки които създадохте!!!
  • 4 още един

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Отчаян от живота в България":

    Това е като награда за това че сме съвестни данъкоплатци в тая ш...на част от планетата (не държава). Циганин и депутат да си в този живот, да се ползваш с привилегии , да имаш права но не и задължения ..................
  • 5 хххххххххххх

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Отчаян от живота в България":

    ОК не си съгласен с това което прави правителството. Идват избори, гласувай за който искаш.
    А каква е действителността:
    Който и да спечели изборите няма да направи нищо. Да речем че върхушката на управляващите е 2 - 5 000 човека. На изборите ги сменяма и какво получаваме? 2 - 5 000, които започват да папат и под тях старите кадри минимум 100 - 200 000 които са на тези позиции от поне 15 г. Каква е разликата тогава - НИКАКВА. 2-5000 нови лица, които се показват тук там по медииа всичко останало е познатото до болка старо което докато не се смени и господ да слезе да ни управлява нищо няма да се промени.
    Не казвам че ББ и компания са китка за мирисане, но реално тези които управляват и от които зависят нещата са не 5-те хиляди пионки които на всеки нов избор се сменят а тези 100-200 хиляди под тях. Тези на върха пешки, които са лесно сменяеми.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове