Last news in Fakti

22 Януари, 2013 11:57 1 078 13

КНСБ: 80% от българите живеят в лишения

  • издръжка-
  • лишения-
  • кнсб

Средно 565 лв са необходимите средства, с които трябва да разполага един човек от 4-членно семейство

Около 45% от домакинствата в страната живеят с до 290 лв. на човек. Повече от 80% от българите живеят в лишения, съобщи Виолета Иванова, която представи по БНР последното изследване на Института за социални изследвания на КНСБ за издръжката на живота през 2012 година.

"Голямата част от издръжката - над 48 на сто, отива за храна, най-вече за месо и хляб. Ограничават се разходите за здраве и образование", каза още Виолета Иванова.

Средно 565 лв са необходимите средства, с които трябва да разполага един човек от 4-членно семейство, за да може да си покрива разходите: да се храни, облича и почива, спрямо нормалните български стандарти.

В София обаче издръжката на живот е значително по-голяма, отколкото в по-малките градове. Хранителните стоки в столицата са с по-висок ръст, жилищните разходи са с по-голям относителен дял, но пък безработицата е на по-ниско ниво и заплатите са по-високи.

Преди дни бяха оповестени данни на европейската статистическа служба Евростат, според които над 30% от населението на България живее в остри материални лишения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    пари има и то много и продукти има но юдейте с техните фирми правят така 4е да избиват народа хуманно кат на4алото е сложено още през 1989г подтискане на бг народ не вси4ки нива и сфери
  • 2 на момента

    0 0 Отговор
    а политиците се надпреварват, кой първи да викне и да ни поучи от това що са прочели/не прочели от чуждистранни книги по икономика - увеличение на заплатите само, и само в съотношение на качеството или на добавената стойност която работник предоставя. Цените по магазините са за западния Европейски пазар/стандарт (дори част от тях са по високи от тези в Италия и Испания), но заплатите на голямата част от обществото не са. Жалко, че народът ни се свива и свива с всеки стойностно излетял ден, докато се превърни в четирикрако същество ... и каква е тази икономика ако 80% от нас живеят в лишения? Ами толкова много банки са се наредили в линия, като отличници: то те трябваше отдавна да са напуснали! или пазарно погледнато, трябваше ли да са напуснали?
  • 3 Ванко

    1 0 Отговор
    Липсата на производство и експорт води до мизерия.
  • 4 23gag

    1 0 Отговор
    Обама: При нас заплатата е 7000 долара. Като се извадят данъците се получават 6500. За живеене трябват 3000, а къде отиват другите 3500 нас не ни интересува...

    Саркози: При нас заплатата е 4500 евро. Като се извадят данъците се получават 4000. За живеене са нужни 2500. Какво правят хората с останалите 1500 нас не ни интересува...

    Плевенлиев: При нас заплатата е 600 лева. Като махнем данъците остават 500. За живеене трябват 1000 лева. От къде взимат другите 500 лева нас не ни интересува!

    Обама и Саркози: Хахахаха.

    Плевенлиев: Какво се хилите бе, не се бъзикам!
  • 5 23gag

    0 0 Отговор
    Малко му сдъвках името на Плевнелиев, ама ще ме извините. :P
  • 6 Трибал

    0 0 Отговор
    Луд умора нема,само са поти,и колко по го фалиш по работи!
  • 7 АЗ

    0 0 Отговор
    Абе хора вие не разбрахте ли накрая че това е констатирано отдавна. На тази територия с тази икономика с тези ресурси трябва да останат не повече от 2 милиона челавека. Всичко останало е вреден генетичен материал. Всичкият този геноцид е контролиран. Ще оцелеят само най "големите". Всички останали който се спасил - спасил.
  • 8 Трибал

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=m4S0-KwXqYA&list=FLG48sMM-bsd0qctlRBOH9oQ

    Истината
  • 9 Трибал

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=m4S0-KwXqYA

    Истината трябва да се казва
  • 10 Нико

    0 0 Отговор
    23 години стигат, искаме още 45.Само възстановяване на социализма в най добрата му форма ще осигори съществуването ни,иначе ще загинем като народност.Планът на Ран и Ът , който се изпълнява в момента от нашите продажни политици ще ни затрие като нация.
  • 11 Трибал

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU

    Нема такава държава
  • 12 Трибал

    0 0 Отговор
    http://www.facebook.com/events/316447395133898/

    Да защитим Октай.Съд за биячите башибозук подписка протест!
  • 13 муспи

    0 0 Отговор
    Евреите са ни отворили война на избиване. Те макар че разполагат с парите, армиите и правителствата на света, все пак са очаквали и някой нож в гърба, защото също са от месо. Но това че не им посягаме ги погубва, не могат да си го обяснят, и то ни забавя геноцида. Да се възползваме от тази последна възможност. Те шарят между нас, власта не им е нужна ако не можеш да се перчиш, те редуват моменти на канибализъм с моменти на просташко озадачаване, а ние не се възползваме. Бой по това дяволско племе!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове