Last news in Fakti

1 Март, 2013 08:14 4 781 20

Президентът иска парламентът да вдигне доходите

  • нзок-
  • димитър абаджиев-
  • доходи

Преглед на печата

Скандална зам.-шефка на здравната каса изгоря, съобщава "Труд"
Зам.-шефката на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Марияна Василева е напуснала поста си във вторник. Официално от пресцентъра на касата се твърди, че тя е подала оставка по взаимно съгласие. По информация на "Труд" Василева е била принудена да напусне, за да се тушира напрежението сред лекарите. И най-вече - чрез нейното отстраняване да се внуши, че се вземат мерки за решение на проблемите в системата. А всъщност целта била да се спаси постът на управителя на касата д-р Пламен Цеков. Самият той днес не отговаряше на телефона си. Василева се прочу скандално, след като бе замесена в случая с бонусите в НЗОК през 2012 г., който коства поста на бившата шефка на касата д-р Нели Нешева. Василева бе взела тогава над 16 000 лева допълнително, но после обяви, че ги дарява.

Димитър Абаджиев обсъждан за премиер, пише "24 часа"
Бившият син депутат Димитър Абаджиев е сред обсъжданите за служебен премиер. Постът вече му е предложен, твърдят източниците. Вчера Абаджиев е бил забелязан да влиза в президентството. "Как да коментирам нещо, което не е официално", лаконичен бе Абаджиев. Той бил подходящ, защото е опитен и необременен с негативи политик, коментираха запознати. Абаджиев е представител на България в проекта "Набуко" и е във Виена. Юрист по професия, той бе депутат от СДС в 38-ото и 39-ото НС. Напусна синята партия заедно с Иван Костов и влезе в 40-ия парламент от листите на ДСБ, която също напусна по-късно. Беше един от 18-те български наблюдатели в Европарламента. След това бе в РЗС, но също ги напусна. 

Президентът иска парламентът да вдигне доходите някак си, недоумява "Сега"
Президентът Росен Плевнелиев поиска от депутатите на 41-вото народно събрание да направят промени в няколко основни закона, чрез които да се повишат доходите. Идеите бяха подхвърлени схематично, без никаква конкретика, без да са обсъждани предварително на срещите на президента с политическите сили през последните дни. Затова нито депутатите на управляващите в оставка, нито от опозицията знаеха какво точно очаква той от тях. "Обмислете внимателно възможността за промени в Кодекса за социално осигуряване, Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване или Закона за държавния бюджет за 2013 г., както и други краткосрочни възможни решения в политиката по доходите и в подкрепа на най-нуждаещите се", призова Росен Плевнелиев в обръщението си към нацията, в което обяви, че предсрочните избори ще бъдат на 12 май. Няколко часа по-късно на въпрос на "Сега" какви точно промени иска президентът отговори само: "Благодаря, няма да отговарям на въпроси". След това от екипа му обясниха, че Плевнелиев ще изчака депутатите да си огледат законите и тогава може би ще коментира или ще направи конкретно предложение.

Протестиращите искат депутати от редиците си, акцентира "Стандарт"
Истински народни представители от средите на гражданите, а не избрани чрез партийни листи политици, да влизат в парламента. Това е основното искане на представителите на протестиращите, за което ще настояват до последно на срещата при президента Росен Плевнелиев, който събира т. нар. Обществен съвет в петък. "Предлагаме градовете да си издигнат кандидати, които да не присъстват в партийните листи, а да са от граждански квоти на ниво независими кандидати", обясни за "Стандарт" един от организаторите на протестиращите Янко Петров. Депутатите от гражданската квота не трябва да са партийно обвързани и трябва административно да им бъде забранено да се местят в партийна парламентарна група. "Ще поискаме равни квоти за всички градове. Как ще се разпределят, не е ясно, но ще отстояваме исканията си", допълни той.

Озаптяват цените на парното, посочва "Новинар"
Потребителите на столичната „Топлофикация” вече няма да дължат лихви по прогнозните си сметки за парно. Освен това абонатите с просрочени сметки за последните 3 години ще могат да сключват споразумение с топлинното дружество за разсрочено изплащане на задълженията си по погасителния план и няма да им се начислява лихва, ако плащат вноските си редовно. Дълговете над 3 години ще бъдат погасени по давност със специално споразумение, а „Топлофикация – София” трябва да изготви актуализирана програма за стимулиране на лоялните си клиенти, реши вчера Столичният общински съвет. 

Телекомите отчетоха общ спад през 2012 г., пише "Капитал Daily"
"И след като поговорихме за възможностите и двигателите на растеж на пазара, нека погледнем към цифрите. А те не ме правят никак щастлив." Така главният изпълнителен директор на "Мобилтел" Андреас Майерхофер представи в четвъртък таблиците с финансовите резултати на най-големия телеком в България. Изразът му всъщност очертава доста ясно картинката за целия сектор в България. След като и трите мобилни оператора излязоха с данни за 2012 г., поводи за оптимизъм почти няма: приходите на всички са надолу, а ако при някои има задържане или увеличение на нетната печалба, то тя е ефект от преструктуриране и оптимизация. И трите мобилни оператора в България отчитат понижение на приходите си през миналата година. Лидерът "Мобилтел" обяви спад на постъпленията от 527.7 млн. за 2011 г. на 469.1 млн. евро през 2012 г., което е понижение от 11.1%. При "Глобул" свиването на приходите е 8.5%, от 412.5 млн. евро на 377.6 млн. на годишна база. Двете компании обявиха своите финансови резултати в четвъртък, докато БТК направи това в края на януари. Компанията отчете спад на приходите от 888 млн. на 857 млн. лв. през 2012 г. спрямо предходната година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пъпеша

    1 2 Отговор
    Колко е готин човек тоя президента, иска толкова готини неща, евала.
    Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш, като последното е това което интересува хората!!!!!!!!!!!!
    Другото се казва ПОПУЛИЗЪМ.
    Че той парламента ги вдигна вече доходите :) Ама неговите си, с нашите пари обаче.
  • 2 Румен Янев

    1 1 Отговор
    Такъв лидер майка България не е имала ! Вече тотално сме на дъното !
  • 3 4ubanin

    1 1 Отговор
    Pone da si 4eteshe dumite pravilno
  • 4 Александър

    1 0 Отговор
    Всички искаме да се вдигнат доходите, но доходите не ги вдига парламента, доходите се вдигат с работа.
    Нека държавата да инвестира в производство.
    Промишлеността прави икономиката, а не обратното.
    Работа трябва, за да се вдигнат доходите нищо друго.
  • 5 дреме ми на .....

    1 0 Отговор
    Най '' безличната '' личност - милионер....
  • 6 Жоро

    1 0 Отговор
    Логично е вече че доходите не може да се вдигнат....Това е просто ,ПАРИТЕ. И ЦЯЛАТА СИСТЕМА СА ВЪВ МУТРИТЕ .......Проблема е много сериозен ....
  • 7 Джак Спароу

    1 0 Отговор
    Като опразниха хазната с какво смятат да вдигнат доходите на най-нуждаещите се.Под най- нуждаещи се разбирам пенсионери и социално слаби.В това число и майките с малки деца.От къде ще намерят пари като парите в бюджета ги опоскаха предварително.С нови заеми ли.Тия така ще ни баталясат че няма оправяне.За останалите работещи как ще вдигнат заплатите-нямам идея.А и защо 4г спаха а се сетиха сега да търсят начини.
  • 8 Румен Янев

    1 0 Отговор
    http://www.razkritia.com/53689/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF/

    Евала Роска - Само ми е чудно 1 - Защо навсякъде по света президентите и съпругите им са почти винаги заедно при публични изяви а твоята никаква я няма ???? 2 - Ако например Барак Обама на Нова година вместо колорадо покаже рила или витоша сигурно би се извинил на народа си 3 - не ли редно при положението в което е държавата в момента да се вземат спешни и адекватни мерки а не да се шикалкави и отлага всичко напред във времето с една единствена цел - всичко да утихне да се завърти до болка познатото ни колело ????
  • 9 РРР

    1 0 Отговор
    През март,като станат ясни новите данъци за колите и недвижимите имоти на президента ще му стане ясно как по-беден ще стане народа,но не и как ще се вдигнат доходите на хората.Смешници пълни с наглост !!!
  • 10 Трибал

    1 0 Отговор
    Има думата,ВИС2,молим.
  • 11 Анонимен

    1 1 Отговор
    Да го е.. тоя президент и той като Бойко дига всичко. Тоя освен, че не става за президент и е една лигава п..ка ще ни съсипе още повече.
  • 12 кик

    1 0 Отговор
    единственото управление което направи нещо за бг е БКП
    може да са вси4ко НО
    нямаше брутални самоубийства, застреляни деца майки и бащи
    нямаше самозапалили се хора от от4аяние
    нямаше ско4или от балконите хора от безизходица
    нямаше насилие
    нямаше този невиждан демографски срив
    всеки ходеше а море планина и имаше дом
    20 лв бяха нещо много
    бензинът 20 стинки
    в храната нямаше боклуци с трудно произнасящи се имена и солена вода

    хората бяха хора
    сега си трака майка си и баща си
  • 13 фарфарон

    1 0 Отговор
    Тоя палячо къде беше че чак сега се сети. Доходите не се ли контролираха и от тебе като министър и от патрона ти...
  • 14 Антикомуниста Киро

    0 0 Отговор
    Ако още веднъж допуснем комунисти или турци във властта, по-добре всички да се запалим. Тези ни върнаха с 50 години назад и сега съвсем ще ни удушат. Проклети да са навеки и те и поколенията им !
  • 15 кик

    1 0 Отговор
    на нас ни трябва ударно увели4ние на заплатите като минималната от около 300 да стане около 2000 лв при непроменени цени на стоки и услуги и данъци..как ще стане това ли?ми много лесно, просто мутрите няма да пе4елят толкова много
  • 16 Дедо Орлин

    1 0 Отговор
    Аз ще гласувам за моя Бойко Борисов, за 4 години ми вдигна пенсията с 5 лева, стигат ми парите .
    Дойдох да видя внучетата, гледам пишете глупости .

    Живея на село, ток не ползвам .
    Гледам кокошки, купувам си брашно и си меся хляб .
    Вода събирам, като вали .Имам градинка, круши ябълки, картофи .
    Не се притеснявам от крадливите цигани .
    Ако някой от тях, реши да ме краде, като види как живея ми оставят някой лев и си отиват .

    Като изберем пак моя Бойко Борисов и вие ще разберете, колко е хубав живота на село .
  • 17 Герги

    1 0 Отговор
    Оставете президента намира .
    Записал съм го и го пускам на децата .
    За 5 минути и заспиват .
    Този човек е велик, има скрити таланти и може да помогне на много хора с проблеми със съня .
  • 18 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    РОСЕНЕ СТАВАЙ И СЕ ИЗРИВАЙ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО . СДАВАЙ ВЛАСТТА И ТИ И НА БЕГОМ ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ББ ЦВ ЦВ И ОНЯ С ПЕ.АЛСКИЯ ГЛАС ИЗЧЕЗНЕТЕ В НИЩОТО . И ТИ СИ ЕДНА ГОЛЯМА ГРЕШКА КАТО И ТВОЯ ,,НАСТОЙНИК'' . САМО СЕ ИЗЛАГАШ КАТО БОЗАДЖИЯ С ПРОКИСНАЛА БОЗА . ЗАЩО ЧАК СЕГА СЕ СЕТИ ДА ДЪРДОРИШ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ВСИЧКИ ДОХОДИ (защото всички трудещи се всички пенсионери майки инвалиди и т.н. в тази държава се нуждаят спешно от несимволично увеличение ) ДО ПРЕДИ ЕДИН МЕСЕЦ КАКВО ИМАШЕ НАБИТО В УСТАТА ТА НЕ МОЖЕШЕ И ДА МЪЦНЕШ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ ? А СЕГА НЕЩО ЗАПОЧНА ДА БРЪЩОЛЕВИШ НЯКАКВИ ГЛУПОСТИ !? И КАК ТАКА СЕГА ЩЕ СТАНЕ ...? НАЛИ В ,,НАЙ- СТАБИЛНАТА ДЪРЖАВА'' В ЕВРОПА (както обичаше да се хвали това ,,правителство'') НЯМА ЕДИН ПРОБИТ ИЗЛИШЕН ЛЕВ . КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА СЕРИОЗНО УВЕЛИЧЕНИЕ ? ИЛИ ПРОСТО СИ ТЪРКАШ ЕМАЙЛА НА ЗЪБИТЕ И СЕ ОПИТВАШ ДА ЗАМАЖЕШ ОЧИТЕ НА ХОРАТА ? НАЛИ ??? – ТВЪРДЕ КЪСНО Е ! ТАЗИ ДЪРЖАВА ПРЕДСТОИ ДА СЕ СРИНЕ ПО-ЖЕСТОКО И ОТ ГЪРЦИЯ НО С ТАЗИ РАЗЛИКА ЧЕ ТУК НЯМА ИКОНОМИКА ЧЕ ТУК БЕЗРАБОТНИТЕ СА УЖАСНО МНОГО . ЕМИГРАНТИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ИЗНАСЯТ ОТ ТУК ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ И РЕАЛНО ДЪРЖАВАТА ТОЛКОВА Е ДЕГРАДИРАЛА И ЗАГНИЛА ЧЕ НАПРАВО ЩЕ НИ ИЗХВЪРЛЯТ КАТО МРЪСНИ КОТЕТА ОТ Е.С. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО Г-Н РОСЕНЧО . НАЧАЛОТО НА КРАЯ !!!
  • 19 кик

    0 0 Отговор
    бравос Троша4
  • 20 тиквата

    0 0 Отговор
    презедента, най добре да събере кражбите който направиха за23г и заплаите ще станат двойни от самосебе си ,да спрат да пащат помощи на циганите от , данаците на българите , да се измитат всички заедно със секретарките им ,там да знаете какво плащаме
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове