Last news in Fakti

5 Март, 2013 13:32 7 667 22

Учител напусна заради скандален танц

  • пловдив-
  • учител-
  • скандален танц-
  • ученици-
  • гимназия

33-годишен учител от Пловдив подаде оставка заради изпълнение на нашумелия танц Харлем шейк заедно с ученици в двора на Хуманитарната гимназия „Кирил и Методий", съобщи Дарик радио.

Христо Данев организирал и заснемане на изпълнението, в което участва и той, дегизиран в странни дрехи. Тийнейджърите са облечени като футболни фенове, лекари, полицаи, шейхове и танцуват в двора на училището.

Част от тях пресъздават неприлични жестове и сексуални сцени, а други пушат демонстративно. Хитовият танц се изпълнил в неделя, 24 февруари, по идея на учителя.

На учителски съвет три дни по-късно случаят с танца бил обсъден, а Данев бил привикан на разговор с директора Соня Киркова. Родителите са възмутени и обмислят да подадат жалба срещу учителя, съобщи за Дарик директорката Соня Киркова. Тя обясни, че учителят не е уволнен, а сам е подал оставка след случилото се.

После размисли и реши да я оттегли, но договорът му вече беше прекратен, каза още Киркова. Според нея случилото се е в разрез с традициите на училището.

Христо Данев е преподавател по английски език от 5 години в гимназията и бивш неин възпитаник. Не съм искал да уроня престижа на училището, танцът е хитов и искахме да се забавляваме. Подчертавам, че изпълнението бе в неучебен ден и се нарича Харлем шейк - Пловдив, а не Харлем шейк - Хуманитарна гимназия, обясни за Дарик Данев. Той допълни, че не е видял ученикът, който е запалил цигара. Не одобрявам такива прояви и ги считам за пози, каза още учителят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 woot

    1 2 Отговор
    Това е то, задръстена държава. Пълно с културно изостанали хора. И когато някой е в крак със световните тенденции веднага бива осъждан от хората с капаците.
  • 2 коо

    0 1 Отговор
    Статията по-горе има много малко общо с реалността... Всеки сам трябва да си вади изводите...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мандахерцев

    1 0 Отговор
    Очаквайте скоро и чалга варианта ........ +18, red point
  • 5 хаана

    4 1 Отговор
    ами на мен ми харесва този танц, хората се забавляват без задръжки, какво толкова лошо има в това_ Защо е напуснал този учител, защо да не преподава_ Нищо лошо не е направил, танцувал, и младежите обичат свободата! За мен и сексуалната свобода е също важна, защо някое момче да се срамува, че е хомо, ами то тук в Европа са толкова много политици, водещи фигури в обществото хомосексуалисти или лисбиики_ Няма нищо в това, нищо особенно, лошо в това. Не бива да се създават прегради, нека всеки живее както му харесва.
  • 6 асдфгхййхгд

    1 2 Отговор
    Такива учители трябват, които са в крак с времето, а не морално изостанали комунисти..!
  • 7 Уфф

    1 0 Отговор
    Това е бъдещето на България-Боже дай ни друго бъдеще и си вземи из..тта !!!!!!!!!!
  • 8 ХаХаХа

    6 1 Отговор
    ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО НА УЧИТЕЛЯ! ЗАДРЪСТЕНИТЕ РОДИТЕЛИ - ВЪЗМУТЕНИ, ИНАЧЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА ДЪРЖАНЕТО НА ОТРОЧЕТАТА СИ В УЧИЛИЩЕ!
  • 9 Шматката

    1 0 Отговор
    Директора на училището е дърта комуняга с закостенели разбирания за живота от преди 200 години.Него трябява да уволнят.Аз познавам лично учителя и знам,че е много свестен мъж.Жалко е ,че в България умните и предприемчивите винаги са били мачкани.Директора на школото трябва да бъде изгонен по най бързия начин.Той е срам за обществото ни.
  • 10 ..Господи,.....

    0 1 Отговор
    На мен лично ми е пределно ясно какво ще бъдат утре
    тия кълчещи се и -тежко и горко и на тях,и тия
    около тях,и на мястото,където пребивават.......
    Затова се присъединявам към молитвата на "Уфф"-Боже,
    не ни наказвай с такова бъдеще и Те Моля,Господи-ела и
    си прибери б...ците от тая грешна Земя!......

    Коментиран от #11

  • 11 Симеон Тасев

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "..Господи,.....":

    Е ЧАК ТОЛКОВА УСПОЙСЕ БАТКА ДЕЦАТА СИ ТАНЦУВАТ САМО
  • 12 Бивш даскал

    1 0 Отговор
    Директорката - То не стига че жена, ами ако е вярно, че е комунистка, язък за децата дето са си загубили даскала. Хем мъж, хем с английски, той работа и по-хубава ще си намери. Ама тези родители с изтърваните си деца, после няма на кого да се сърдят.
  • 13 извън системата

    1 0 Отговор
    Да . Аз съм бивш ученик. На прехваленото от учители училище ГХП .
    И го заявявам ,че да наистина Киркова е стар комунист с застаряло мислене.
    Но тя беше човека които реши да освежи учителския състав и предложи за пенсия едни от професионалистите в преподаването на чужди езици. /двамата опитни учители по немски / . Някои ще се сетят за кои говоря.
    Но идват новите младите учители и стават любимци на децата . Защото са с по- съвремено мислене. Да аз познавам Христо и мога да кажа че беше един от малкото светни учители в това училище.
  • 14 Сандю

    0 0 Отговор
    Ами тя тая директорка като я гледам и да иска няма да може да го играе този танц,защото задния и двор е като втасал козунак.
  • 15 българин

    0 0 Отговор
    Що не изиграхте така страстно едно хоро,бе,диваци!И ти,бе,даскале,замини си за Америка,па се друсай така с негрите!
  • 16 Бай хой

    0 0 Отговор
    Те и в бардаците хората се забавляват.
  • 17 Нако

    0 0 Отговор
    Ъ , ми кво да кажем за на гАзис клиповете? Той в затвора ли трябва да лежи тогава?
  • 18 lud_kanar

    0 0 Отговор
    Awe da vi e.. m....ta i direktori i roditeli ..... na vs.!!! edin gotin daskal da ima i da napravi ne6to interesno i krai prestija na daskaloto oronen tragediq
  • 19 простотия

    0 0 Отговор
    по голяма простотия няма...
  • 20 Факира

    0 0 Отговор
    Епа че напусне, те тинейджърите малко са им глупости в главата че и учителя да е откачалка
  • 21 Aleksandyr

    0 0 Отговор
    Хората си танцуват - не се дрогират, татуират, пият, пушат или играят на комар нали? Никой не помисля колко организация и актиорско маисторство и прецизност, и време е глутнал този танц. Време прекарано не в кафе на цигара, а в разработка!!! За мен сега вече е оронен пристижа на училището, защото съвета там няма реална преценка. Това е преподавател, който се е занимавал с децата, за разлика от всички останали. За всички, които ще ме успорят - научете поне едно висше и после направете равносметка какво всъщност знаете от всичко, което сте учили!!! (тия стоики още от 3ти клас ги знаем, а "лошите" думички от детската градина, какво се възмущавате не разбирам...
  • 22 Цветелина

    0 0 Отговор
    Нека излезем извън сивото ежедневие и се забавляваме. Това направи този танц толкова заразителен! Аз подкрепям напълно този учител! И нямам против децата ми да се забавляват, а аз съм на 40г. И така ми се танцува, живота е кратък за да се влачим по течението....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове