Last news in Fakti

11 Март, 2013 21:11 1 299 16

Десетки в подкрепа на учителя Христо Данев

  • христо данев-
  • английски език

Близо 200 пловдивчани се събраха за да изразят подкрепата си към учителя Христо Данев, който бе уволнен на 28 февруари, след като организирал популярния танц „Харлем Шейк” в двора на хуманитарната гимназия.

Сред събралите се пред училището тази вечер имаше както родители и ученици, така и граждани. Учениците носят плакат с надпис „Ние не сме тухла в стената. Разберете го!”. Имаше озвучителна уредба.

Хората се обявиха за реабилитирането на учителя по английски език, оставката на директорката Соня Киркова и цялостна промяна в образователната система. Бяха прочетени есета в защита на учителя. Събралите се хора се заканиха отново да танцуват „Харлем шейк”. На мястото е осигурена е полицейска охрана, а самият Христо Данев не се появи.

„Познавам работата на Данев. Най-жалкото е, че нито един колега не го защити”. Това заяви пред bTV присъстваща майка, която е и преподавател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stedy

    0 1 Отговор
    Не само уволнение,но и отнемане на дипломата му на педагог!!!
    Това е един пропаднал аморален тип.Такива задължително да бъдат подлагани на психо и нарко тест.Докъде стигна падението на българския учител!!!
  • 2 йхд

    1 0 Отговор
    Този учител може да накара учениците си да учат с удоволствие за разлика от бабетките съсели
  • 3 Глупаци

    1 0 Отговор
    Предлагам да уволните всеки учител, който реши да направи нещо забавно с учениците си. Ноа Чомски участва във видеото на MIT при ремикса на Gangnam Style. Ако някой в България успее някога да достигне 5% от нивото на Ноа Чомски, ще си скъсам двете висши образования. Но старите, умствено похлупени директори са несменяеми докато не започнат да идват с патерици на работа на 65.
  • 4 бай Георги

    0 1 Отговор
    Егати изтрещялата държава!!!Десетки защитават един мръсник и долен циник ,дръзнал да нарича себе си УЧИТЕЛ!!!Срам и позор за такава нация!
  • 5 Христо Ковачев

    0 0 Отговор
    АКО БЯХ НА НЕГОВО МЯСТО ЩЯХ ДА ИЗИГРАЯ ЕДИН КЮЧЕК ,СЕГА МОЖЕ ДПС И ЕВРО РОМА ДА ГО ПОДКРЕПЯТ ЧОВЕКА,АЛО СМЕШНИ ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА ИЗКАРАЙТЕ СИ ГЛАВИТЕ ОТ ЗАДНИКА НА СТАЛИН И ЛЕНИН,ВЕЧЕ СМЕ 2013 ГОД,
  • 6 Димитър Стефанов

    0 0 Отговор
    До колкото знам, този учител е ефективен за разлика от огромна част от безполезните мумии преподавали ми през целия образователен процес.
    Този учител е млад, модерен и интелигентен и задължително трябва да се върне на работа!
  • 7 ученик

    0 0 Отговор
    Ученика трябва да има уважението, доверието и респекта от учетеля, приди 1989 г. основно беше страха от учителя, а зад гърба му го убиждаха и псуваха. Тоя учител си е спечелил уважението и доверието на учениците си, и на родители те им. Явно бабичките ги е яд на него
  • 8 galab

    0 0 Отговор
    Не са 200 бе, в Пловдив простаците и тъпаците са много повече. За 23 години с тоя възход до там я докарахме. Ми що им е да са грамотни, що им е да знаят какво е добро и какво зло. Какво ми говорят за ценности "тия" Добре сме си така- хем Европата обслужваме, хем ни будалкат както си искат Щом една голя-я- ма тиква може да ни дава тон как да се държим. Какво като ни се смеят в Съюза- ние сме си свикнали. Да живее Харлем шейка и простотията- най-много те ни подхождат.
  • 9 ухилен

    0 0 Отговор
    Учителя си върши много добре работата- вече са готови малките кукли мамини, да слагат силикона и ботокса и да заминават по пътищата на Европа. Виж, майките не стават като ги гледам, ми те не са се ограмотили, едно име Харлем шейк не са научили, заекват там пред камерата. Ама и тия журналисти, хич бива ли така, такава хубава декларация им написали на децата, а майките не подготвили добре за изявлението. Или това бяха най- интелигентните родители, дето ги дадоха по Бтвито, Е толко могат хората. Да живее чалгата и простотията. Следващия път се поразсъблечете, та джумбиша да е пълен. Тъй де.
  • 10 galab

    0 0 Отговор
    Към Глупаци: Нао Чомски не живее в държава, която е най-бедна, най-неграмотна, най-оскотяла. Децата му учат в престижни колежи и университети. Народът му не е подложен на геноцид и пълно морално разложение на младото поколение. Може да си позволи да се забавлява и да иронизира глупаците. То като гледа колко са наивниците, какво друго му остава. Я питай тоя "знаменит" учител знае ли изобщо за Чомски, разбира ли нещо от него. То бива -бива празен човек, ама толкова ни идва в повече.И той дава тон на младите как да се ...
  • 11 истината

    0 0 Отговор
    този учител наистина работи добре по езика
    назначен е с връзки обаче и затова не напада директорката
    каквото училището, такива и учителите
    едно от най-червените училища
    учителите са връзкари и червени, както във всички централни училища, мълчат си дори да одобряват христо, защото ги е страх от нея и има за какво да ги е страх.
    то училището отдавна и е бащиния
    вкратце- христо по покана влиза и излиза в това училище, има богата езикова култура и държи здраво учениците в клас, но има проблеми с морала и затова не става за учител. много често е за подигравка сред учениците. не следва да възпитава подрастващи.
    харлем шейка не го бъркаите в играта. той може да бъде и естетичен, зависи от манталитета на играещия
    директорка, която е компютърно неграмотна, не знае чужди езици и затова не посещава часове по английски като контрол, не става за хуманитарна гимназия
    родители и ученици отдавна не я одобряват, учители напускат обидени от отношението към тях, родители местят децата си, тя е човек, който лъже, манипулира и ще си умре комунист
    хитра е и се обгражда само с послушни учители, много от които млади комунисти, другите нагаждачи и страхливци
    това училище уповава само на славното си минало
    директора е за уволнение, с учителите самите ученици ще се справят, защото освен чалгаджии има много свестни деца, ако главата директор е свястна
    българското образование по принцип иска радикални промени отгоре и много пари , има в бг много свястни учители, но те не са в това училище и системата ги изхвърля от всяко училище
    директорката не е в
  • 12 Даскал Фарина

    0 0 Отговор
    ДА СЪБЕРЕМ ПОДПИСКА ПРОТИВ ДИРЕКТОРКАТА НА УЧИЛИЩЕТО! ПОЛЕЗНА ЛИ Е ТЯ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА НИ СИСТЕМА?
  • 13 бивш ученик

    0 0 Отговор
    Към Истината гост: Трябваше да напишеш "истината" в кавички.То бива-бива толкова лъжи и мръсотия, ама се оля. Е какво може да се очаква от един неграмотник.Учил съм в гимназията, Директорката е интелигентен, сърдечен човек, когото всички обичахме. И след като завършихме, ходим там с желание. А Даскал Фарина сигурно е от ония, дето пишат на дъската с грешки.
  • 14 анонимен

    0 0 Отговор
    Десетки подкрепяли... Ми повече трябва да сте. Щото трябва да има балами, от които да му излиза заплатата на тоя майстор на Х.шейка. Нещо все си премълчаваше колко му е заплатата. Нека другите даскали да бачкат, престижа на школото се защитава със системно учене, пък тоя ще си тренира в междучасията за следващия купон с учениците....Нещо много го напира отвътре, като го гледам, май отдавна сам си ляга.Бе няма ли някой специалист да му анализира физиономията.Ама то тия работи са заразни. Пращайте си децата точно при него- има какво да научат.Другия път -дибидюс ги искаме.И майките-още стават.
  • 15 Ваша ученичка

    0 0 Отговор
    Госпожо Киркова, горе главата, ние Ви обичаме! Разпръснати сме по света, защото Гимназията ни даде чудесно образование и култура!Навсякъде сме успешни. Благодарни сме на Вас и целия учителски колектив!Това бяха най-прекрасните ни години. Краткият ми престой в България се помрачи от това, което става с нашата гимназия! Безброй са тези, които оценяват истински това, което направихте за нас. С Вас сме. Не слушайте кресливата тълпа.
  • 16 анонимен

    0 0 Отговор
    Прочетох, че вероятно заплатата на тоя герой е над 500. Значи може да си го подкрепяте, колкото искате, ама на мен не ми се бачка да издържам един видиотен, дето се чуди какво да прави в работното си време. Пък бил той "Ицето майна", както му викали учениците. Е, ясно що го защитават.Аман от б...ци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове