Last news in Fakti

29 Септември, 2021 19:56 2 855 42

Проф. Тодор Танев: Най-потърпевша от появата на ПП ще е "Демократична България"

  • тодор танев-
  • демократична българия-
  • потърпевша-
  • продължаваме промяната

По-разумно би било ДБ да не излъчват свой кандидат за президент, смята политологът 

Проф. Тодор Танев: Най-потърпевша от появата на ПП ще е "Демократична България" - 1
Снимка: БГНЕС

Нова политическа формация на бившите служебни министри Петков и Василев няма да успее да обхване цялата територия на вакуум на политическо съдържание, който съществуваше в 45-ото и 46-ото Народно събрание". Това каза пред БНР политологът проф. Тодор Танев, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Той прогнозира, че най-потърпевша от появата на "Продължаваме промяната" ще е коалицията "Демократична България":

"Предполагаемо е, че електоратът на ДБ ще се насочи по културни причини към новата формация. ПП е модерна и доста градска във всичко, което излъчва като послание". Проф. Тодор Танев изказа мнение, че по-разумно би било ДБ да не излъчват свой кандидат за президент:

"Шансовете им не са големи, а става дума за една синтетична формация, съставена от различни политически субекти. ... Не ми се вярва, че сплотеността в коалицията е висока. Който би взел участие в изборите за президент, ще трябва да жертва себе си за честта на полка. Не мисля, че си струва това. Не е срамно да нямаш собствен кандидат, да не произвеждаш жертви".

Според политолога мотивите на различните партии за издигане на кандидат-президент са различни - един е мотивът на ГЕРБ, друг е на ДПС. Той изключи възможността Бойко Борисов да е кандидат на ГЕРБ за президент, защото това би било самоубийствено за него, което политическият му нюх му подсказва. "Интересното ще е кой ще е кандидатът на ДПС", подчерта той.

Според него това, че всички искат да имат свой кандидат за държавен глава е някакъв вид компенсация за това, че в два парламента не успяха да съставят правителство:

"Това поведение на политическата класа засяга всички - въпросът не е решен и за политиците, и за избирателите. Затова предполагам, че активността на вота няма да е изненадващо ниска".


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 34 Отговор
    ДБ се готвят да предадат протеста! Всички да гласуват за Кирчо. Нека ,не се разпилява вота.Триото и Мая остават вън. Бъдете разумни,Кирчо е призваният!

    Коментиран от #34, #42

  • 2 Последния Софиянец

    7 32 Отговор
    С Кирчо вече сме втори, скоро и първи със 150 депутати.

    Коментиран от #17

  • 3 СТРАП А

    7 10 Отговор
    ....... НОСИ ЦЯЛАТА ВИНА ЗА ЦЕНИТЕ И ЗА ТЕЗ 2КАТА... МАИ СИ ЛЯГТ ДВАМАТА... ЖАНДАРИ...!!!!
  • 4 пешо

    17 11 Отговор
    най-сетне някой да им го каже в прав текст на пси.ходесните! това е то, те ще отнесат плувката, основно. и чорбаджиите им са го предвидили точно това - искат либер.ас.тия с човешко лице.
  • 5 Дано

    13 4 Отговор
    Дано е така
  • 6 РЕАЛИСТ

    12 7 Отговор
    Професоре, при цялото ми уважение не разбра ли , че кандидатът на ГЕРБ ще бъде подкрепен от ДПС и затова няма да издигнат кандидат.

    Коментиран от #19, #20, #41

  • 7 Българка

    4 14 Отговор
    Тоест,как така? Нали ,накрая ще останат с празни ръце! Техен кандидат при добри преговори с герб и дпс и малко от итн ,е с голям шанс. Така ще останат в политиката,което ще платят ,с подкрепа на коалиционен кабинет .
  • 8 Възмутен

    10 2 Отговор
    Дреме ми на дедовия
  • 9 ГОРСКИ

    16 4 Отговор
    Какво ни интересува нас за комунистите от СДС!!!!!
  • 10 Ами

    13 8 Отговор
    дб се оказва с много глупав електорат, дето го лъжат по всяко време! Ясно е, че най много ще вземат от дб! Но те все пак са от едно котило! И дб и ПП, са проект на кръга капитал! За тях е важно да вземат недоволни от другите, както и да привлекат някой от по глупавите не гласуващи! След това ще ги обединят! Именно затова, ще излъчат кандидат за Президент от дб, за да обхванат с двете партии, всички възможности! И за Радев и против него! Толкова са елементарни! Да се чудиш на тоя прост електорат, който не разсъждава!
  • 11 Рап

    5 24 Отговор
    Няма никакъв шанс,че избирателите на ДБ да подкрепят други формации,това са интелигентни хора и им са ясни политическите игри! ДБ има един ресурс и той ще бъде същия!
  • 12 Асен

    20 5 Отговор
    Демократична България заслужават точно това, защото показаха, че са напълно безполезни за хората!
  • 13 Колко много професори сме имали

    6 5 Отговор
    Всеки ден нов професор се изказва, било то по Короната, било то по политиката. Аман.
  • 14 проф Тодор Танев?? Гледа тъжно, все едно

    3 3 Отговор
    че живее в Банкя!!
  • 15 В последна сметка

    3 6 Отговор
    Накрая става и така.Асенчо май най става за финансиста номер едно.Кирчо Траволта от Вест коуста на оная северноамериканска страна ще поеме правителството и с гепенето до тука.Може ли така бе!Зимата беше по девелето.Пита Тим Себастиан за 14 годишната корупция в ЕС,14 години Бг в ЕС да сее корупция насам-натам.До кога бе?Разбра се веднага,че на бившия кмет на София и кво ли още не,три пъти Прайм министер и пр. Там Еди кво си и Еди кво си и айде ресто да та няма.Чудо си беше,чудо балканско.Тези момчета,-Кирил и Асен се доказаха и сега на добър час,момчета.Нъл тъй!
  • 16 Petur

    10 3 Отговор
    Щом ПП толкова пречи на Демократична България , Христо Иванов да се обади на Маджо и да се оплаче от Кирчо и Асенчо , Маджо ще намери начин да ги отстрани , Атанасов гнома също е старо комунистическо ченге подслушвач
    ще пусне някой донос , ще помогне и той за отстраняването на Кирчо и Асенчо

    Коментиран от #21

  • 17 БАЙ КУРТИ

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Много бързо смени цвета , нали си пиеше бирата с твоите любимци Пинокио , Хаджимишев и.....

    Коментиран от #24

  • 18 Това

    9 3 Отговор
    е трола на банкянският отпадък! Герб нали е партията на лъжците и крадците, начело с глупака от банкя!
  • 19 Фершел

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    Тоа не носеше ли фес а?
  • 20 РЕАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    Добре, ще се обоснове. Днес забелязахте ли, че местната власт в Кърджали не посрещна Радев. Карадайъ гони керез за думите на Радев и ще направят всичко възможно, да не стане президент. Това е възможно само ако подкрепят ГЕРБ.
  • 21 Да бе,да бе.

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Petur":

    Ни мой да дърпаш дявола за опашката.Тия двамата са от екстраординари.Тях няма кой да ги барне.Ти сякаш не глеш кво става,не четеш новини.Цял закон Магнитски измислиха,ти за някъде Мажо приказваш.

    Коментиран от #27

  • 22 Политиците са тъпи и искат

    9 0 Отговор
    Народа да им плаща заплатите и масрафите както Юда се договорил с фарисеите за 30 сребърника за да не се договори с господаря на лозето да работи за един сребърник на ден
  • 23 Фаро

    10 1 Отговор
    За 30 години се разбра,че десни няма.Имаше една партия разпръснала се в целия парламент за да не влизат нормални хора и да им гледат сеира
  • 24 Дедо Вътйо

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "БАЙ КУРТИ":

    Не бе платен беше от Севда Тв, после премина при Цвъки Вършеца и сега е с Прокопиев пазарна икономика който даде повече с него сме .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Не дочетах

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Да бе,да бе.":

    Не дочетал те бях.Ти там и Атанасов си намъкнал.Ни вървой доноси срещу Двойката.Ония остатъка не се шегуват.Тва да не ти е Цветана,министър и т.н.,дет ходеше по молитвени закуски на някъв там от Белия дом,последна цигулка..
  • 28 Petur

    10 1 Отговор
    Вечерта на протестите на орлов мост , минувач към Христо Иванов , абе Христо , да ти кажа Маджо се обади по телефона и каза ... Христо Иванов към минувач , абе млъкни бе ! не виждаш личе телевизия ни снима ! Минувач към Христо Иванов , аа добре , извинявай , после ще говориме. , егати и Демократичната България , я си берете лайката ве мутри продажни

    Коментиран от #35

  • 29 Жоро

    9 1 Отговор
    Демократична България са пълни идиоти
  • 30 Petur

    7 0 Отговор
    Тъмносиният генерал Атанас Атанасов, който тези дни взриви България с изявлението си за евентуално коалиране на „Демократична България” с БСП, се опитал да скрие досието на Красимир Каракачанов като агент „Иван” на Шесто управление на ДС.


    Ген. Атанасов
    Това става по времето, когато Методи Андреев е председател на Комисията по досиетата, казват запознати с историята. Молбата е мотивирана с политическите ангажименти на Каракачанов като шеф на ВМРО. „Един вид наше момче е, да му помогнем, за да не злословят сърбите срещу него!” – допълват източниците ни.
    Атанасов и Каракачанов били познати от години покрай родителите си. Дончо, бащата на шефа на ВМРО, също е информатор, а после се издига до агент на ДС. По същото време той е и голяма клечка в БЗНС в Русе. В дунавския град обаче избухва скандал, свързан с.
    продажба на апартаменти по втория начин.
    След това шефът на БКП-то е отпратен посланик в Букурещ, а Дончо Каракачанов заминава в Разград. Там се сприятелява с бащата на ген. Атанасов, а покрай родителите стават приятели и синовете.
    Бивши ченгета пък си припомниха, че в младостта си тъмносиният днес генерал е кандидатствал за член на БКП. До промените през 1989 г. обаче така и не е приет, понеже специално в онези времена имало повеля в червената партия да се дава път на работници и селяни. Той самият вече бил юрист.
    Подвизавал се първо като съдия-стажант в Окръжния съд в Русе, а след това като прокурор в Разград. Това са годините на Възродителни
  • 31 оня с коня

    8 0 Отговор
    Е нали купените от ДБ С ПАРИ Социолози,Анализатори,Пиари и Всякакви други УСПОКОЯВАТ Топката като обясняват,че новата Партия ПП черпи и ШЕ Черпи електорат само от ИТН,както и от Хора които преди не гласували ама като съзряли Петков и василев,моментално ги харесали и ще ги подкрепят с гласа си.И изведнъж се появява един Проф.Танев и ги приказва едни които не са за приказване?!А следва ли от думите му че Партията ПП ще дърпа и Електорат от БСП,затова и нинова е люто сърдита на Президента?А ще дърпа ли еректорат ПП и от "Изправи се",поради което Мая,Хаджигенов и останалите от тяхната черга остават ВЪН от парламента?Ама тъй е когато едни хора с титла "Професор" нямат Мяра на устата си и убиват Всичко детско у Други хора без да им мигне окото!:)
  • 32 Коко

    5 1 Отговор
    Тоя бокл.... помнете ли го когато беше министър на мо, какво говореше, имало турско присъствие повреме на турското ни робство, продажна пача
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ама

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Как е призван--като българин или като канадец?Че нещо се объркахме вече.

    Коментиран от #37

  • 35 Егати минувача

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Petur":

    Един пич отдавна за затвора,ама добре,че на такива ББ,досегашният шеф им пускаше аванта,в смисъл оставяше ги така Та на таквиз минувачи им е .. на ..

    Коментиран от #36

  • 36 Petur

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Егати минувача":

    Интересен разговор влезе в живото излъчване на Христо Иванов от протеста в неделя вечерта.

    Докато лидерът на "Да, България" протестираше около палатковия лагер на Орлов мост и излъчваше подвизите си на живо в социалните мрежи, към него се приближи негов съратник и поиска да се фотографира с него.


    „Я ме щракни, защото като стане премиер, дет‘ се вика, да не ни забрави“, започва разговора мъжът, разпознат от мнозина като бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски.

    „Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо“, напира да му каже Ламбовски, но протестиращият Иванов рязко се дърпа назад видимо смутен. "Чакай сега, че правим лайф.", прекъсва го Христо Иванов, но събеседникът му отново настоява да му съобщи новината. "Само да ти кажа, обадил се на Маджо…“, продължава да упорства Ламбовски. Иванов обаче бърза да приключи разговора, бързо го скастря с "Шшшт " и му дава знак с ръка, че не е времето и мястото да обсъждат подобни неща. „После ще говорим“, съгласява се Ламбовски.

    Коментиран от #39

  • 37 Последния Софиянец

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ама":

    Утре заминавам за Букурещ за документа . С моя мерцедес са три часа във всяка посока. Ще ви натрием носовете с Кирчо.
  • 38 разчувствах се за партиите като цяло

    3 0 Отговор
    и пускам парче фекалий за всичките
  • 39 Аха,сетих се.

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Petur":

    Ама ти тва още ли го помниш бе.Тва си беше дървена постановка и не е за помнене.
  • 40 До коментар 1

    2 0 Отговор
    Стига с това Кирчо,ако го уважаваш ще го пишеш Кирил.Другото е унизително и много подмазващо.Правиш се на близък с някого и показваш в същото време липса на елементарно възпитание.Такива лизачи и подмазвачи като се внедрят до авторитети ги провалят обикновено.Така,че Кирил Петков от такива трябва да се пази посредствени НАГАЖДАЧИ.Петков ПРОЧЕТИ ГО ТОВА.
  • 41 Пеяме

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    Този т.н. професор е гербер!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол