Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 23:10 1 792 20

Ибришимов: Ако коалицията иска да оцелеe, трябва да спечели местните избори

  • иван ибришимов-
  • управленска коалиция-
  • местни избори

Нинова се държи великолепно като вицепремиер и министър, подчерта журналистът

Ибришимов: Ако коалицията иска да оцелеe, трябва да спечели местните избори - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

"Фабриката за илюзии" не е затворена. Тази крилата фраза ще остане дълги години още. Това нещо, което се случи 1997 г., трябва да се помни и да не се повтаря. Тогава се предотврати гражданска война. Тогава се създаде една партийна митология от БСП. Очевидно е, че партии, които имат нужда от митология, не ги чака добро бъдеще", посочи журналистът Иван Ибришимов в студиото на "Денят ON AIR".

Той отбеляза и мита, че от БСП са се отказали сами от властта.

"Митът гласи, че Георги Първанов и Николай Добрев са извършили подвиг и са спасили България. Това не е вярно, те бяха принудени да се откажат", припомни журналистът.

На Съвета за национална сигурност главният секретар на вътрешното министерство, който е бил член на БСП, е поднесъл анализ, който е отрезвил участниците. Същността му е била свързана с това, че обстановката е почти безконтролна и искра може да пламне навсякъде", обясни Ибришимов.

"Конституцията задължава Петър Стоянов, ако приеме въпросната папка, да я внесе веднага в парламента. БСП имаше пълно мнозинство. Това означаваше БСП да гласува това правителство. Петър Стоянов тогава трябваше да вземе решение - или да наруши формално Конституцията или да запази гражданския мир", разказа журналистът пред Bulgaria ON AIR.

А относно актуалната политическа обстановка у нас, събеседникът изрази мнение, че наблюдава твърде много лутане.

"Тези, които трябва да вземат важните решени, не могат да взема такива от мащаба на тези, които вземаше Стоянов", смята гостът в студиото.

По думите му той е знаел това, което много други само са предполагали - че без членство в НАТО, няма членство в ЕС.

"България е избрала НАТО и ЕС. Това, че има хора, които демонстративно и съзнателно работят срещу този наш национален избор, е друга тема", подчерта Ибришимов.

И добави, че в четворната коалиция има много лицемерие, а Нинова се държи великолепно като вицепремиер и министър.

"Добре е да има един период, в който да видим какво се случва и какви са реалните намерения, а не обявените. Голям хаос е в управлението. Не мога да видя взаимовръзките, които водят до успеха. Намеренията са прекрасни", смята журналистът.

Ако коалицията издържи до местните избори, ще издържи пълен мандат, прогнозира той.

"Местните избори са изключително важни, защото там е силата на ГЕРБ. Ако иска коалицията да оцелее пълен мандат, трябва да спечели здраво местните избори", завърши Ибришимов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прибери си вересиите

    13 2 Отговор
    Ибришим , па дай да я правим Нинова принцеса щото е великолепна. То лизачество , то слугинаж ама твойто е болест.
  • 2 Нали заради местните избори

    14 0 Отговор
    Киро и Асен, като башибозушка банда са тръгнали финансово да съсипят и удушат общините на ГЕРБ, за да могат "Троловете на Промяната" захранени от "Парите на Промяната" да почмнат да крещят с пълна сила че "Мутрите" не се справят с управлението, за да могат да вземат и местната власт и тогава вече жална ни майка на цялата държава!
  • 3 Елементарно

    4 11 Отговор
    Аз не виждам вариант да не ги спечелят, ако продължават така да работят.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 ПРОМЯНАТА ИДЕ-Е-Е

    15 1 Отговор
    БЕГАЙ НАРОДЕ, КОЙ КЪДЕ МУ ВИДЯТ ОЧИТЕ!
  • 5 В Киреча

    14 0 Отговор
    И кой, ще се върже пак на Киро Остапбендера от "харвард"???
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 те и тия последните не ги спечелиха

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Елементарно":

    ама ги откраднаха. И местните избори ще откраднат. Нали за това е машинният вот? Никой не провери отрязъците дали съответстват на протоколите.

    Коментиран от #20

  • 8 Обективно

    13 1 Отговор
    Сбирщината на Слави жестоко излъга хората два пъти, Киро канадеца нагло ги лъже всеки ден на Ристьо и той един джендърмен, Курнела е на кон....и как точно тази коалиция тарикати, ще спечелят местните избори?
  • 9 Евала на

    1 16 Отговор
    премиера. Седи и бачка в НС. Няма събота, няма неделя. Няма джипки, обикаляне и хвалби. Няма шкафчета и просташки приказки.
  • 10 страничен

    2 9 Отговор
    За бълг. политик ,Нинова показва отговорност и работи за интересите на бълг. общество . За първи път одобрявам лидер на БСП . Бих гласувал за нея , но не ги знам другите в БСП ...до скоро искаха да се отърват от нея , защото не им изнася да работят в ползу роду .
  • 11 На баня в Банки

    14 2 Отговор
    На Бат Бойко му трябваха 12 години да го намразят и то с неистовите усилия на хиляди отровни тролове да го плюят, стотици мисири и мисирки да му спретват компромати, да го подслушват и да му пускат записи, снимки, видеа и пак ги докарва до 20-25% на избори. За сметка на това хората намразиха Кирчо Папура са отрицателно време! Ей това е най-голямото постижение на промяната!
  • 12 Канадец с камион

    13 1 Отговор
    Местните избори са чак след година.
    Дотогава Киро няма да оцелее
  • 13 Мой

    4 6 Отговор
    Самоковската вещица трябва да падне и още 3-4 големи града. София е касичка на ГРОБ, дано излезнат нещата които се случват там наяве и да има арести.
  • 14 яяяя

    8 3 Отговор
    Умен соросоид е Ибришимов! Утре ще се съмне, ще ви дойде сметката за тока! Нострадамус Ибришимус! На такива хора се крепи управлението на Мустафа-радев-кирчо Измамника!!

    Коментиран от #16

  • 15 Стига

    2 5 Отговор
    Само София и няколко големи града. При това управление на София ще я спечели без проблем
  • 16 Еми

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "яяяя":

    Той баце няма шансове да смъкне сметката за тока, нали каза да за зеления ток и не на аец. Референдум за ЕС и натю трябва
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 оня с коня

    4 0 Отговор
    Според Журналиста ако Коалицията иска да оцелее трябва да спечели местните Избори,но ПРЕМЪЛЧАВА че същото се отнася и за Опозицията.По-нататък Журналистът съветва Коалицията че трябва да спечели "Здраво" Местните избори,но пък от друга страна отбелязва че вътре в нея има "Много лицемерие".Остава да видим как Коалиция тъпкана с Лицемерие печели "Здраво " избори
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Член на сик

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "те и тия последните не ги спечелиха":

    Брат в София се брояха навсякъде. Няма лошо, отне 10 минути, и несъответствия нямаше. Гербаджиите проумейте най накрая че най-популярния политик в България е президентът Радев, не тиквата, и че загубихте честно и почтено.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове