Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 08:39 10 091 28

Плажът в Черноморец се стопи (ВИДЕО)

  • плаж-
  • черноморец

Състоянието на плажа е тежко, а за проблема първи алармира Георги Пинелов, който вече е изпратил няколко писма до МОСВ и други две министерства за това, че има сериозни свлачища

Плажът в Черноморец се стопи (ВИДЕО) - 1

Свлачища са отнесли голяма част от ивицата, която на места е обрасла в растителност, а част от пясъка – „изяден“ от морето.

Снимки и видео от птичи поглед показаха реалността на плажа в Черноморец – в окаяно състояние е. От кадрите се вижда, че на места пясъчната ивица е „изядена“ от морето, свлачища са се образували край брега, а растителност е обхванала големи площи от плажа. Ситуацията е толкова критична, че вчера зам.-министърът на околната среда и водите Тома Белев е разпоредил на директора на РИОСВ-Бургас Павел Маринов да извърши незабавна проверка.

Състоянието на плажа е тежко, а за проблема първи алармира Георги Пинелов, който вече е изпратил няколко писма до МОСВ и други две министерства за това, че има сериозни свлачища, образували се вследствие на изграждането на Пристанище-Черноморец.

Само допреди 2 години това бе един от най-красивите плажове по Южното ни Черноморие, а днес той сякаш следва трагичната история на плаж „Бургас-юг“, който от години е неизползваем.

Кадрите, показващи актуалното състояние на Черноморец-централен, са заснети от общественика Здравко Василев и реално представляват предупреждение, че ситуацията е критична, а плажът се нуждае от спешна намеса, за да бъде спасен.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дааа

    40 0 Отговор
    Хотелите ще останат в морето и ще бъдем Балканска Венеция , за чудо и приказ!
  • 2 Стас

    29 0 Отговор
    България също се стопи.
  • 3 много тъжна картина е бг журналистиката

    15 0 Отговор
    ами щом се топи значи там е много топло и пясъка неиздържа на горещината!!! вземете мерки направете сянка на плажа за да не се топи…
  • 4 /////

    25 2 Отговор
    В следващата статия ще изплюят камъчето, че това се дължи на новоизградения пристан, но при факти е така един проблем, милион статии.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Е добре де...!

    3 5 Отговор
    Нима може да се направи нещо ,от тук нататък...!Срещу природата не се върви...?!
  • 6 А ти само плюеш...!

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "/////":

    Или не можеш да четеш...?!
    ФАКТИ-,,има сериозни свлачища, образували се вследствие на изграждането на Пристанище-Черноморец."...!!!
  • 7 хмм

    20 0 Отговор
    Трябва му подпорна стена, май.

    Коментиран от #10

  • 8 SH BG

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "/////":

    От клипа ясно се вижда, че докъдето се е разпрострял "пристана" плажа е мъртъв...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #11

  • 9 SDEЧЕВ

    6 0 Отговор
    ГОСПОД ДАЛ,ГОСПОД ВЗЕЛ
  • 10 SH BG

    19 0 Отговор

    До коментар #7 от "хмм":

    Трябва подпорно хотелче на 5-6 етажа... :::)))

    Ха, ха, ха... :::))))
  • 11 Псевдоним

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "SH BG":

    Всъщност пострадалата част на плажа е северната - на другия край. По всяка вероятност защото пристанището измества посоката на дрейфа и вълните постепенно са изяли този бряг.

    Коментиран от #19

  • 12 SDEЧЕВ

    18 0 Отговор
    ИМА ЕДНА НАУКА ХИДРОДИНАМИКА СЕ КАЗВА И Е МНОГО СЛОЖНА,ЗНАЯТ Е САМО ХОЛАВНДЦИТЕ И ЯПОНЦИТЕ. ТУКА СА НАПРАВИЛИ НОВО БРИСТАНИЩЕ С ВЪЛНОЛОМ И СЪОТВЕТНО ВЪЛНИТЕ СИ ОТКЛОНЯВАТ И СИ БЛЪСКАТ В БРЕГА ТАМ КЪДЕТО Е СВЛАЧИЩЕТО ,ОТ ТУК НА ТАТЪКА НЯМА ОПРАВИЯ -МОРЕТО ЩЕ ВЗИМА ПЯСЪКА ОТ НЕЗАЩИТЕНАТА ЧАСТ И ЩЕ Я СЛАГА ЗАД ЗАЩИТЕНАТА- КАЗАХ

    Коментиран от #14

  • 13 нико

    10 0 Отговор
    Необмислено място и размерите на пристанището е причината . Вижте как пясъка в Сарафово се измести на изток до първата буна след като бяха направени . Природата и морето не обичат човешка намеса и бавно но сигурно си вършат своята работа .
  • 14 SDEЧЕВ

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "SDEЧЕВ":

    https://fakti.bg/life/634173-neobiknoven-most-v-niderlandia-preobrashta-predstavite-snimki
    АКО ОТКЛОНИШ ВОДАТА ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ КЪДЕ ЩЕ ОТИДЕ И КАКВО ЩЕ НАПРАВИ,КОНЦЕПЦИЯТА Е ДАЙ ПЪТ НА ВОДАТА И ТОГАВА ТИ СЕ ОПРАВЯЙ
  • 15 любител

    11 0 Отговор
    голяма работа ще застроят още няколко хотелчета ще излеят малко бетон ще сложат дървени скари и плажа е готов това се прави по цялото ни преди красиво черноморие. една безкрайна бетонна пътека с хиляди хотели. няма нещо хубаво в тая държава като планини и море което да не е унищожено от власт имащите в Б-я. богати боклуци.
  • 16 стария моряк

    12 0 Отговор
    Много добре знаеха какво ще стане след изграждането на новия вълнолом , и въпреки всичко го направиха. Кой , колко и как е хапнал от строежа , не знам , но знам че морето ще хапне и останалия плаж и пристанището ще бъде засипано като яхтеното пристанище на Дюни. Който не вярва , да отиде на Дюни и ще се увери. А Черноморец ще може да разчита единствено каквото остане от централния плаж , на плажа на Градина , малкото плажче на къмпинг Черноморец и вечно плютия , че е радиоактивен Вромос , а всъщност е прекрасен плаж , само , че от свободно къмпингуващите брега е превърнат в миризливи минно поле!
  • 17 Морето си знае работата...

    8 0 Отговор
    Всичко заграбено ще бъде скоро на дъното....Срещу природа и собствен народ не се води война...
  • 18 Начи

    2 1 Отговор
    Плажа изчезва ама що багера слага камъни за да укрепи ивицата и да има плаж. Луда работа ей

    Коментиран от #20

  • 19 Бай Стою касапина

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Псевдоним":

    Прав си. Плажът е изяден в другия край към военното поделение. Преди да направят новото пристанище морето беше изяло почти целия плаж. Успоредно с ремонта беше докаран нов пясък и ивицата беше възстановена. Сега поне пристанището пази част от плажа. Струва ми се обаче, че водата там е застояла. Лично аз от години ходя на Градина. Даже и преди да изградят новото съображение.

    Коментиран от #21

  • 20 Бай Стою касапина

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Начи":

    Приятел, багера копаше на Вромос. Тук става дума за централния плаж.
  • 21 Жител на Черноморец

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Стою касапина":

    Ти от къде си ?

    Коментиран от #22

  • 22 Бай Стою касапина

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Жител на Черноморец":

    Без значение е от къде съм. От 30 години всяко лято съм Черноморец.
  • 23 Блу

    1 0 Отговор
    Белев и Сандов да се хващат под ръчичка и да се изнасят от МОСВ. Ще нанесат повече вреди, отколкото да свършат нещо нормално.
  • 24 Румен Николов

    0 0 Отговор
    Още строежи направете отгоре, та няма да има свлачища. Не можахме да опазим морето си.

    Коментиран от #25

  • 25 един от многото

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Румен Николов":

    "Есмералда" та на Мариан иска отново да е на вода , затова са тези свлачища!
  • 26 един от всички

    0 1 Отговор
    2012 година плажната ивица си беше много добре преди 4 5 години когато отидох пак там видях че има пристанище но половината плаж вече го нямаше
  • 27 Мартин

    1 1 Отговор
    Състоянието на плажа е тежко, а за проблема първи алармира Георги Пинелов, който вече е изпратил няколко писма до МОСВ и други две министерства за това, че има сериозни свлачища! И какво прави МОСВ в този случай? Седят и гледат тавана министрите Борислав Сандов и Тома Белев, които уж били еколози! Няма ли аванта и пари за тях, не си мърдат пръстта!
  • 28 Янко

    5 0 Отговор
    Стига глупости кой гласува за този пристан всички искащи пристанище
    Ето има пристанище сега проблем с плажа
    Ми пълно щастие няма или пристан или плаж решението си е ваше
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове