Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 21:46 7 015 36

Ченалова: Подавала съм сигнал до МВР срещу Гешев, проверка установи данни за престъпление

  • ченалова-
  • сигнали-
  • мвр-
  • гешев-
  • престъпление

Трябва да има конституционна реформа, да се промени целият състав на ВСС, да се промени броят и начинът за формиране на квотите, казва юристът

Ченалова: Подавала съм сигнал до МВР срещу Гешев, проверка установи данни за престъпление - 1
Снимка: Евроком

Мнозинството на ВСС, с което да бъде отстранен главният прокурор е класифицирано. Нужни са 17 човека. Само в прокурорската колегия има 4 прокурори, главния прокурор и един избран от квотата на следователите, останалите са от парламентарната квота. Главният прокурор оказва влияние върху прокурорската колегия и другите, избрани от парламентарната квота на предишното управление, са достатъчни да блокират едно такова решение. Това коментира бившият съдия и настоящ адвокат Румяна Ченалова в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

Ченалова е автор на законопроект за промени в Закона за съдебната власт и дава отговори на въпросите за пътя на съдебни промени без политически зигзаг.

"Трябва да има конституционна реформа, да се промени целият състав на ВСС, да се промени броят и начинът за формиране на квотите. В законопроекта предлагам да се промени съставът на Висшия съдебен съвет. Предлага се определена част да бъдат специализанти в публично-правните науки", допълни Ченалова.

"Друго предложение е да има контрол по отношение на органа, който избира съответната квота. През определени периоди от време Народното събрание по отношение на парламентарната, по отношение на магистратите, по отношение на прокурорската квота", каза още тя.

"Аз съм подавала сигнал до МВР срещу главния прокурор, извърши се проверка и има данни за престъпление. Това да бъде изпратено не в прокуратурата, а до директора на Националната следствена служба и когато той реши, че има достатъчно данни, се превръща ад хок в разследващ главния прокурор, образува се досъдебно производство, което ще направи той, което е свързано с промяна в НПК, която е елементарна", коментира Ченалова.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    14 18 Отговор
    Гешев е радост!
  • 2 Гешев е позор

    44 31 Отговор
    Ако не си отиде с мир, народа ще излезе и ще го свали!!!!!

    Коментиран от #7, #28, #30

  • 3 Това е

    40 14 Отговор
    Странна жена-магистрат...
  • 4 Тоз

    34 12 Отговор
    човек в началото на "кариерата" си , се беше сдобил и появяваше с всякакви каскети , и зимни , и летни , а сега - ни помен от тях , все гологлав !

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Интересно

    39 14 Отговор
    Конституцията е направила тази длъжност на главен Прокурор, да е настрани от всякаква власт и да се избира независимо! Как успя Доган да се докопа лека полека до тези които избират тази длъжност? И как успя да си сложи Гешев и да си има личен главен прокурор? И сега държавата да няма инструмент за да го отстрани!

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Паметлив

    47 17 Отговор
    Ченалова кажи на тия хора,защо не си съдия вече? Кажи и сега като адвокат кого защитаваш?
    Дойде време да изплуваш! ПОМНИМ ТЕ,ПОМНИМ И КАК СЕ КРИЕШЕ ОТ ЖУРНАЛИСТИТЕ!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Амчи...?!

    17 10 Отговор

    До коментар #4 от "Тоз":

    Взе да избива комплекси,че го нарекоха-,,ГешеФ-Каскетя"...!А подопечното му ведомство-,,Каскетатура"... и човека реши да му мръзне лъскавата тиква на студа и снега,но да не слага...ТКЗС-арският си Каскет...😝😂🤣😆...!!!
  • 11 Ако

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Интересно":

    не с пари , то с много пари ! Лесни пари , на Ганьов гръб !
  • 12 6657

    35 1 Отговор
    ченалова е интересна личност
    от уикипедия

    В края на 2011 г. Румяна Ченалова оправдава обвиняемия за двойното убийство пред дискотека „Соло“ на 18 април 2009 г. Илиян Тодоров, който е син на общински съветник от БСП в Перник.

    Съдия Ченалова гледа на втора инстанция едно от делата срещу бившия директор на „Топлофикация – София“ – Валентин Димитров.

    Съдия Румяна Ченалова е председател на състава по проточващото се с години дело „Октопод“ срещу бившата барета и съветник в ДАНС – Алексей Петров и още петима души.
  • 13 Пфффф

    13 1 Отговор
    Кулю, кулю...какво мнозинство? След квалифицирана инфофмация сега и класифицирано мнозинство. Тотално ви е излязъл кабела.
  • 14 Ako

    30 7 Отговор
    Ех тази колко нечиатоплътна душа е.Що нде ни припомни за какво я изгониха от съдийството.Сигурно заради хубави очи или за задкулисницдействия.да помоли Киро канадеца да изидадат карта за активни борци.Цялото ни общество е съставено от подобни мекотели.Гнус мее само каточета статията

    Коментиран от #19

  • 15 Диана

    26 2 Отговор
    Тази напълно изперка! Не ви ли прави впечатление, че БСПто иска само смяна на състава, но не и на законите? А досегашните ни съдии стигнаха до тук благодарение на законите!..Както винаги вдигат много шум за нищо..
  • 16 vip

    33 1 Отговор
    Май забравихте, че тази дама има страшно мръсно минало като съдия. Очевидно сега прави всичко възможно да се докопа до съдийския пост за да си върти далаверите забравихте ли делото за френската фирма Белведере - та нали това дело беше знаково как чрез подкупни съдии крупни инвеститори загубиха собствеността си... А да не забравяме и за другите мръсни дела с основен участник госпожа бившата съдийка...
  • 17 Протестиращ

    24 7 Отговор
    Как пък все корумпирани престъпници реват против Гешев? Да бяха нормални хора - да им повярваме, пък то...
  • 18 Гнили ябълки

    16 0 Отговор
    Френски посланик
  • 19 Един Човек

    7 16 Отговор

    До коментар #14 от "Ako":

    Първо, не си чел статията! И второ- не си запознат за какво я “сготвиха”….така , че не се изказвай неподготвен!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Една

    26 1 Отговор
    Ченалова, която пусна убиеца от дискотека Соло, Ченалова, която бе една от гнилите ябълки на системата, доказано ощетила България половин милион държавни такси, ТАЗИ ли е морален стожер???
  • 22 трол

    20 2 Отговор
    Тази жена, бивш съдия срам за съсловието със хищните си алчни корумпирани ръчички, ще дава съвети за съдебна реформа! Тази която влиза в задкулисни сделки за решаване на дела с най съмнителни типове.Всички съдии и прокурори искат здраво дисциплиниране по отношени спазване на елеметарни правила свързани струдовото законодателство.Всеки ден една прокурорка от Окръжна прокуратура Стара Загора- Меранзова , както и два нейни колеги идват на работа около 10часа и си тръгват в 16 часа.Двама съдии от Окръжния и двама от Районния съд ако нямат дела винаги са скарани с кодекса на труда по отношение спазване на работно време , а получават заплати над 6000лева общестовото иска от тях правораздаване- не е ли смешно , но и жалко...
  • 23 до 2026г.

    15 3 Отговор
    Министърката на правосъдието поради нисък интелект, ниска правна култура, глупост и пр. сама попадна в клопката.Сега ще иска освобождаването на гл. прокурор, ВСС ще го отхвърли, тя ще го обжалва, съдъ-ВАС-т ще потвърди решението на ВСС и ще го бетонира. Втори път няма да се иска оставката на гл. прокурор, защото на същото основание два пъти не може.. Той остава до 2026г.-и така трябва да бъде, защото има закони. А тази бивша съдийка е една гнила ябълка, срам за съдебната система, която пусна убиеца на вратаря на хокейния отбор на Славия.Срещу гл. прокурор са престъпниците и мафиотите.
  • 24 На времето Румито беше красавица

    14 1 Отговор
    и ставаше само едно за "креватна гимнастика"!
  • 25 тъжна вест

    10 1 Отговор
    Октопода опитва да овладее последния бастион на независимата власт в България.
    Бандата на Румен се опитва да прокара своя дневен ред във вреда на народа.
    За да може безпрепятствено да плячкосва. Но живота е устроен така че накрая няма да има какво да плячкосва и както Жан Виденов ще ходи с трамвая да изнася лекции и да се оправдава че е бил предаден.
  • 26 Анонимен

    4 0 Отговор
    Пример. Рашков маха от системата на нвр, но би ли махнал от селото на хх техният комшия внук полицай и зет. Едва ли?. Не сме от партии. Гледаме ви сеира и ви се надсмиваме. Хората от запад българи са гласували, за да се подобри живота на близките им в бг, а то кво стана, бре Рашков. Всеки се е заключил от страх, да не би при изпит да го уволните/пенсионирате
  • 27 Анонимен

    2 0 Отговор
    Тя си е пак красавица. И вие по долу. Една грозна нацка на младини, казва на друга и двете на години, възрастни. Грозната, ти виж ква си красива... Чертите се запазват макар и зле изглеждащи. В магазина кво избирате, келевата стока, или качествената. И от злоба грозните ще се изядат на мъка, че ги охажват мъжете, а на дебелаци им се иска, но бог на едни дал, и ако бяха родени след 1989,днес щяха да са омъжени за милионери, а не страдащи и навряни по домовете. Къснет имали на плевню и другите старпета от Еконт, сиж как му играят очите на еконеца
  • 28 За сведение

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гешев е позор":

    Видно от протестите народа не излиза защото Гешев не храни не свети и не топли.Изобщо не ме интересува Гешев защото АЗ работа с прокуратурата нямам спазвам си правилата .Не ми пречи изобщо даже се радвам че Банев го гледах задържан защото семейството ми работеше в Полимери и беше най печелившия завод ,а тоя го срина до прах.Найстина не виждам какво толкова им пречи.Щом им пречи значи си е свършил работата.А като гледам кои му искат оставката само по приказките и физиономиите не и вярвам.А и Ченалова цъфна дето я уволниха дисциплинарно след скандал със световна фирма и посланник дьо Кабан .Щом тези го свалят значи човека работи
  • 29 Ха,ха

    3 0 Отговор
    Че ти си в пъти по оакана от каскета.Какъв сигнал ,какви пет лева.
  • 30 Грешиш

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гешев е позор":

    Гешев не е проблем на народа .Проблем е на червените престъпници.
  • 31 Антикомунист

    3 0 Отговор
    Каква невинна физиономия, разплаках се......
  • 32 Емил

    2 0 Отговор
    В края на 2011 г. Румяна Ченалова оправдава обвиняемия за двойното убийство пред дискотека „Соло“ на 18 април 2009 г. Илиян Тодоров, който е син на общински съветник от БСП в Перник
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Обикновена Пунта Мара

    0 0 Отговор
    КОЯ Сте Вие "Другарко" Чаналова, до?! Защо започнахте да "ОБРЪЩАТЕ ЛОПАТАТА"?! От какво се СТРАХУВАТЕ?! До КОГА ще се КРИЕТЕ и ОПРАВДАВАТЕ с тази ПУСТА КОНСТИТУЦИЯ?! До КОГА?!
  • 36 Кьовеши

    0 0 Отговор
    Ами хайде, кво се мотате😡
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол