Last news in Fakti

1 Май, 2022 16:26 1 727 22

Пламен Димитров: Очакванията ни са, че инфлацията ще мине 15-16% и ще расте до края на годината

  • пламен димитров-
  • инфлация-
  • расте

Към настоящия момент, ако живееш сам, трябва да получаваш малко над 1200 лева нетно, за да можеш да се справиш, но всъщност ако сте двама, около 2300 лева трябва да влязат в бюджета на българското домакинство, каза лидерът на КНСБ

Пламен Димитров: Очакванията ни са, че инфлацията ще мине 15-16% и ще расте до края на годината - 1
Снимка: БГНЕС

"Минималната работна заплата трябва да продължи да расте изпреварващо през следващите години с оглед да достигне най-накрая заплата за издръжка". Това коментира в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" президент на КНСБ Пламен Димитров:
"Към настоящия момент, ако живееш сам, трябва да получаваш малко над 1200 лева нетно, за да можеш да се справиш, но всъщност ако сте двама, около 2300 лева трябва да влязат в бюджета на българското домакинство, за да можеш да живееш сравнително добре по българските стандарти. Това са последните числа от март месец".

"Нашето искане още от началото на бюджетната процедура за 2022 година е минималната работна заплата да бъде 760 лева и то трябваше да стане от първи януари 2022 година, то не стана и от първи април. Естествено очакваме и настояваме това да стане от първи юли", добави още президентът на КНСБ:

"С подобен ръст би се покрила поне инфлацията и то официалната инфлация, защото личната инфлация на всеки един от нас е различна, зависи какво купуваме. Официалните данни на НСИ за периода март 2021 – март 2022 година е, че инфлацията е достигнала 12,4%. Нашите очаквания са, че тя ще мине 15-16% в следващите няколко месеца и ще продължи да расте до края на годината".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    26 3 Отговор
    За два месеца вече е над 100 процента.

    Коментиран от #5, #19

  • 2 АнтиГост

    22 1 Отговор
    Този милионер се пише на страната на тези, които граби.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Киро Ракетата

    9 2 Отговор
    15-16%? Оптимист.
  • 5 ПазарЖик

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    200%
  • 6 КНСБ Пламен Димитров!! Филиал на ГЕРБ

    15 0 Отговор
    Този 12г по времето да Борисов и ГЕРБ го бяхме забравили, че съществува!! Активира го Бойко след като падна от власт!! Отработваси даденото!
  • 7 Този е

    11 0 Отговор
    голям смешник. Истината е, че управляващите крадци ги е страх от нови избори. В БГ не се избират правителства, а ОПГ с участието на ЕС и САЩ.
  • 8 На всички ни

    14 1 Отговор
    е ясно, че България е вече една пропаднала колония на САЩ, която се командва от корумпирани ненормалници. За 30г.демокрация това постигнахме. Който чака помощт от държавата се е дълбоко излъгал.

    Коментиран от #14

  • 9 Уса

    6 0 Отговор
    Колкото за един толкова и за двама разлика няма.Каже ли човек,че живее с още някой и започват кошмарите от страна на държавата сякаш я тресе злобата,че не живееш сам.Затова американското общество е толкова изгнило откъм семейните ценности уют и култура по 4-5 чавета от различни бащи,като последния идва вечер да напомпи майката и рано сутринта изчезва,защото тя се води самотна майка и ще и орежат всички превилегии и така цял живот,като мъжете до нея не са бащи на децата и
  • 10 Онзи

    6 1 Отговор
    15-16% е на месец. С това темпо до края на годината ще е над 100%. Инфлацията е предизвикана от Глобалистите с цел намаляване на броя на хората.
  • 11 Иван

    4 1 Отговор
    Направо да каже, че е над 50% и да знаеме
  • 12 Анонимен

    3 0 Отговор
    Пламене отидете с шефа на КТ "Подкрепа" до Гърция на обмяна на опит по синдикализъм. После поведете работниците и служителите когато трябва срещу работодателите или срещу правителството. Ако ти е далече Гърция поучи се от историята на българските професионални съюзи от първите десетилетия на 20 век.
  • 13 📌🇧🇬

    8 1 Отговор
    Инфлация 15/16% , бъди “рахат”, очакванията са при 25/30% на инфлация на Цени на Едро, минимум 50% до 80% инфлация при цени на дребно, тоест за крайният потребител.
    📌Забравете за това което е било до сега! От тук нататък ЕС губи достъп до ефтини суровини и енергоносители, за сметка на Китай, Индия. ЕС губи огромен пазар, за стари автомобили в
    Русия, ЕС губи огромен пазар в лицето на Русия. Големите печеливши от войната в Украйна са, Турция, Китай, Индия, Азия, Съединени Щати.
  • 14 2020

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "На всички ни":

    Про100-то нали си призна, че сме "петата колОНИЯ!"
  • 15 📌🇧🇬

    0 0 Отговор
    Забравете че с едно щракване на пръсти и Европейският Съюз ще си върне Пазарите, Ефтините Енергоносители и Геополитическото си влияние от преди събитията в Украйна 2014/2022.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 рамбо

    1 1 Отговор
    Моите очаквания са за поне 50% средна годишна инфлация, като някои стоки ще са поскъпнали и със 100%
  • 18 📌🇧🇬

    1 1 Отговор
    Епитафията на ПП в Българската Политика е, че след като Кириловото Правителство оправи благосъстоянието на Българите, с Една Заплата от Всеки Българин Кирил Петров помогна за Победата на Украйна във Войната с Руската Федерация. (Сарказъм, Ирония и Поетическа Справедливост)
  • 19 Пропорционално на

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    растежа на инфлацията , расте и прихода от ДДС. Съответно възниква въпросът , дали правителството има мотивация да бори с инфлацията или има полза от нея?
  • 20 21631

    2 0 Отговор
    Един лъжец!
  • 21 Гост

    1 1 Отговор
    Някой може ли да ми каже, какво точно значи инфлация? Щото, ако инфлация значи увеличение на цената, тоа от снимката, ще има много да взима с тия 15-16%. Има продукти, които са се увеличили с 500%, да му кажем на тоз убавец-милионер! Така че аз не знам какво е инфлация, ама виждам с цените какво се случва и положението е много зле, ама на тоя от снимката му дреме, че цената на горивото е 3, 5 или 10лв
  • 22 Иванчо

    1 0 Отговор
    Бре тоя Пламен, какъв борец за благото на народа.
    Жена му като беше шеф на НАП ближеше Бойко, като я пратиха където и е мястото, орева медиите за правата на работещите, та чак почна да се бори и за пенсионерите . Стига демагогия и манипулации.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол