Last news in Fakti

2 Юни, 2022 09:05 1 288 31

Каримански за въвеждането на еврото: Оперативно и технически сме готови, най-неподготвени сме на политическо ниво

  • любомир каримански-
  • евро-
  • въвеждане-
  • оперативно-
  • технически

Липсва следването на стратегически план за еврото, коментира депутатът от ИТН

Каримански за въвеждането на еврото: Оперативно и технически сме готови, най-неподготвени сме на политическо ниво - 1
Снимка: БНТ

Твърдо сме "за" въвеждането на еврото. Това заяви в "Денят започва" Любомир Каримански, депутат от ИТН и председател на бюджетната комисия в НС. Необходимо е обаче да има широкомащабна информационна кампания, да се изпълнят определени критерии, да се дефинират ползите и рисковете, допълни Каримански.

По думите му оперативно и технически сме готови, но най-неподготвени сме на политическо ниво, тъй като липсва следването на стратегически план за еврото.

Показа хърватската стратегия за приемане на еврото, която е разработена април 2018 г. Каза, че и в България е имало наченки за такива планове през 2017 г. и 2018 г., но около пандемията фокусът е бил изместен.

В един такъв план важно е съдържанието, в него има посочени всички ползи, разходите, рисковете, така че обществото да е спокойно. Това искаме и ние, не е задължително техническият и оперативен план да изостава, ние сме много по-напред с него.

Според Каримански референдумът сам по себе си не работи в полза на гражданите, а ако по темата се използва референдум, то ще се изгуби време. Обществото трябва да е спокойно за плюсовете и минусите от въвеждането на еврото, каза още Любомир Каримански.

Той отчете липсата на действия по закона за КПКОНПИ.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 3 Отговор
    Като приемем еврото ще цъфнем и вържем.
    Пфуууу.

    Коментиран от #18, #19, #20, #21, #22

  • 2 Чоко

    26 2 Отговор
    А ниво на референдум за еврото как сме?!
  • 3 Бамби

    26 3 Отговор
    Ние не. Но някой друг може да жъне и върже за наша сметка.
  • 4 честен ционист

    28 3 Отговор
    Бе ко си готов бре, завалийка? С тая инфлация 50+% на основните храни. Като ви разкачат от МВФ часове преди прехвърлянето и като ви изфабрикуват един курс 30лв за EUR и ще те видя къде ще се криеш после.

    Коментиран от #16

  • 5 бобошен

    29 3 Отговор
    Каримански,никакво евро няма да въвеждате! Ако беше много читаво, ингилизите щяха да го въведат и нямаше да избягат от ЕС.
  • 6 Българка

    26 2 Отговор
    България трябва да запази националната си валута- българския лев и след влизане в клуба на богатите. Около 30% от членките на еврозоната са запазили собствената си валута. Отделно не мисля, че 2024 година е подходяща бедняците българи да влезем в еврозоната. Да не говорим, че Еврозоната точно в момента не е стабилна
  • 7 Трябва

    11 12 Отговор
    да се знаят всички плюсове и минуси от населението! И ако са повече плюсовете и по съществени, приемаме, ако не са, не трябва! А референдум без да се знаят плюсовете и минусите, наистина е безсмислен, загуба на време и пари! Това е въпрос за експерти и икономисти, а не за Асан в Столипиново!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бушприт

    23 3 Отговор
    Чудя се,защо Швейцария не е въвела още еврото?
  • 10 Злите кучета

    13 2 Отговор
    Нямаме никакъв шанс да са оправим и с Евро и без нея...
  • 11 мъ..да

    22 3 Отговор
    спрете се, бе. като отвързани псетата сте-евро, та евро, един куп хора ви казват не , не си пипайте лева, ще стане лошо,но нашите ги сърбят ръчичките за осигурителния фонд, да го грабнат, и за едни 4 милиарда съвсем да ни видят сметкатаза да може да поставят официално територията на сергията за продан.
  • 12 Али Бабата

    20 2 Отговор
    Е браво, бе! Точно от ИТН да кажат, че референдумът не работи за гражданите!?!
    Аман от безпринципни хора...

    Коментиран от #15

  • 13 Каримански, Забрави за това Евро!!

    19 2 Отговор
    Държавата не тие Бащиния, като на Борисов!! Народа нее глупав, той решава кое да, кое не!! Не да решават Оялисе чиновници като теб! Ти си Чиновник, срещу теб е Народа!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 И са

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Али Бабата":

    прави от ИТН! Има въпроси за референдум, има и такива, които не са!
  • 16 Хем даже и брукселските им го казаха

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    за инфлацията , че не отговаря на условията , ама то неговото си знае . .
  • 17 А некой тъй от експертчитътъ

    7 2 Отговор
    да "сподели" ква е ползата за народа от хефрото? Нема, нема и да има.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Левон

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Има ли значение с какво ще плащаш след като курса лев-евро ти е фиксиран. Дали ще дадеш 1 евро или 1,96 лев не е ли все едно. Цъвтежа и вързването не зависи от това как ще се нарича платежното средство лев, евро, златен пендар или биткоин. Докато Политиците работят като предатели не очаквай "цъвтеж", а за "вързване" да не говорим, ще бъде вечна "зима".
  • 23 Жаден и гладен

    6 2 Отговор
    Ами избройте плюсовете и минусите на еврото, хайде де! Ама не ви стиска, нали? Защото се знае, че минусите ще удавят ползите! Иначе приказки колкото щеш и все политкоректни...

    Коментиран от #25

  • 24 България

    1 1 Отговор
    трябва да бъде териториа либре де Европа!
  • 25 Али Бабата

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Жаден и гладен":

    Плюсовете са за тях, минусите - за народа
  • 26 Черна борса

    3 1 Отговор
    и спекула ще ни налегнат за дълги години докато олигархията пак напълни чувалите с пари. После - е, после пак същото, само че отначало.
  • 27 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    няма независим ПОЛИТИК ПАРТИЯ ДЕПУТАТ
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ТуентинКарантино

    4 0 Отговор
    Някой ще даде ли пример кога политиците ни са давали зор за нещо, което ще направи живота ни по-добър?
  • 30 ей боклуци

    3 1 Отговор
    Не искат референдум понеже много добре знаят мнението на хората. Над 60% са твърдо против еврото. Така и трябва да бъде, българина може да е "прост" и "неук" но е природно интелигентен и много лесно надушва, когато му се пробутват лъжи съшити с бели конци. НЕ на еврото!
  • 31 Каримански защо не се прибере в Койнаре,

    3 0 Отговор
    а е дошъл в София да ни агитира да приемем еврото. Той не разбра ли, че никакви"анализи и синтези" няма да убедят по-вече от половината българи, които живеят в крайна бедност Как може един икономист или банкер да смята, че основният ни. проблем за приемане на еврото е политически т. е. прехвърля топката към русофили и русофоби. В България чрез пропаганда се противопоставят русофили и русофоби, а истинският конфликт е. между българофили и управляващите ни българофоби. Основният проблем е икономическият, което води и до високата инфлация. А това, че ЕЦБ ще направи всичко възможно, за приемането ни е повече от ясно. Измислиха даже и понятието "дерогация", за да прикрият за какво става. дума. Ами това значи "изключение" или с други думи само за да приемем еврото ще направят изключение за нас без да сме изпълнили задължителните показатели.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол