Last news in Fakti

20 Юли, 2013 10:27 5 506 4

Полицай уби мъж в Добринище

  • добринище-
  • убийство-
  • полицай
Полицай уби мъж в Добринище - 1
Снимка: БГНЕС

В 5.30 часа тази сутрин служител на Районното управление на МВР Славчо Костадинов на 31 години е застрелял със служебния си пистолет 34-годишния жител на Добринище Спас Бенгьов. Свидетел на трагичния инцидент на убийството става стринката на починалия Елена Бенгьова, която е била на терасата на къщата си, на няколко метра от инцидента. Чувайки първия изстрел, става, отива на терасата и вижда как полицаят продължава да стреля по лежащия на земята Бенгьов, предаде БНР.

Засега не са известни причините за инцидента. Приятелите на загиналия е, че той е бизнесмен с чисто съдебно минало и не е криминално проявен. Бенгьов е работил активно заедно с брат си в семеен бизнес. Семеен е с едно дете. Не е известно да са имали стари вражди, конфликти или някаква друга причина за инцидента.

Полицията все още не е подала официална информация. По последна информация от близките, не са имали причина за конфликта, не са употребили алкохол. Загиналият е бил в къщата си и е излязъл, за да се разберат за нещо с полицая, в следствие на което полицаят го застрелва с 3-4 изстрела. В момента той е задържан. На мястото на инцидента е директорът на Областната дирекция на полицията в Благоевград комисар Георги Костов. Разследването продължава.

Министър Цветлин Йовчев е разпоредил спешна проверка за пълното изясняване на случая. По този повод са командировани служители на дирекциите „Инспекторат“ и „Човешки ресурси“ при Министерство на вътрешните работи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Ако е имал основателна причина добре ,но ако ли не този полицай трябва да изгние в затвора за злоупотреба с власт!

    Коментиран от #3

  • 2 капитен

    1 0 Отговор
    МВР шефът да си подаде оставката!
  • 3 Явор Кръстев

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Няма как "основателно" да пуснеш 3 куршума в лежащ на земята вече прострелян човек! Основателен би могъл да бъде само първият изстрел и то ако субекта също е въоръжен за което не пише нищо!

    Коментиран от #4

  • 4 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Явор Кръстев":

    Точен и смислен коментар!