Last news in Fakti

6 Декември, 2022 19:09 3 234 45

Политолог: Президентът започна открита война с ПП

  • доц. милен любенов-
  • румен радев-
  • кирил петков-
  • пп

Наблюдаваме много странна метаморфоза на президента, който даде път на Асен Василев и Кирил Петков в политиката. Сега изведнъж виждаме един остър и критичен тон, който не става ясно на какво се базира

Политолог: Президентът започна открита война с ПП - 1

Наблюдаваме много странна метаморфоза на президента, който даде път на Асен Василев и Кирил Петков в политиката. Сега изведнъж виждаме един остър и критичен тон, който не става ясно на какво се базира. Не става ясно какви са греховете на тази нова партия, която се оказа, че го е излъгала. Той трябва да е по-конкретен. Това, което виждаме от вчера е открита война. Това заяви политологът доц. Милен Любенов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз по повод номинацията на ГЕРБ за премиер в лицето на неврохирурга проф. Николай Габровски.

„Вчера се случи нещо друго – Продължаваме промяната (ПП) внесоха сигнал до ДАНС за действия на шефа на БАБХ и той бе освободен. Тази тема не се коментира в публичното пространство и има ли връзка със сигнала“, пита се той.

Блокирането на страната ни за Шенген

„Виждаме поредица от действия в тази посока. В България има много натрупани проблеми в имиджов план. Технически сме готови за Шенген от 2011 г., но сме блокирани. Трябва да си дадем сметка, че става дума за системни проблеми“, посочи Любенов.

„Имаше подкрепа за ПП миналата година. Напреженията тръгнаха от началото на годината и те бяха свързани с промените в „Булгаргаз“. Тогава дойдоха първите упреци от президента. Явно е искал да има по-сериозно влияние в кабинета „Петков“. Очевидни са амбициите на Румен Радев да има по-голямо влияние върху българския политически процес“, обясни политологът.

Ще има ли нов кабинет?

„Шансовете клонят към нула. Вчера в последния момент, театрално бе представен кандидатът за министър-председател. Най-малкото можеше кандидатът да бъде обсъден с потенциалните коалиционни партньори. Не виждам шанс за реализиране на първия мандат. Вероятно това е разиграване на тип експертен кабинет, което е и загрявка за третия мандат. Ако няма предварителна подкрепа за правителство, опитът да се снесе няма да събере повече от депутатите от ПГ на ГЕРБ-СДС“, прогнозира политическият анализатор.

„Кабинет с третия мандат може да се състави в зависимост от това на кой бъде предоставен. Ако се връчи на БСП това ще бъде обричане на неуспех. Ако е на Стефан Янев, е възможно някакво правителство във формат „хартиена коалиция“, но то няма да може да извърши реформи. Има опасност да влезем в спирала от избори. Трябва самите партии да преосмислят своето поведение, за да станат приемливи партньори за други партии“, каза още доц. Милен Любенов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да!!!!! и президента

    22 39 Отговор
    Ще я загуби!

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Макс

    28 38 Отговор
    Радев винаги води войни с тези, които са му неудобни . Радев е президент втори мандат благодарение на ПП . Лично аз не съм гласувал за първия му мандат и не бих гласувал за втория , ако не бяха Кирил и Асен .Радев дължи мандата на ПП, щом не му харесва да подава оставка .
  • 3 Бибитко

    41 28 Отговор

    До коментар #1 от "Да!!!!! и президента":

    И как ще я загуби президентът? Кирчо и Кокорчо откъде изпълзяха? Сега хапят по всякакъв начин ръката на човека, който ги направи служебни министри. А после - когато направиха партия, много хора гласуваха за нея, защото смятаха, че те са идейно близки на президента Румен Радев. Но още на другия ден - вече като редовни министри, те взеха да го нападат, защото не бе съгласен с тяхната съглашателска, евроатлантическа политика. На България са нужни не слуги, а хора с национална гордост, които отстояват не интересите на САЩ или на Русия.
  • 4 ПП - продажби подлоги

    37 23 Отговор
    ПП предадоха президента с евроатлантическия си сатанизъм! Заплата за украински оръжия! Това вуни още!!!

    Коментиран от #19

  • 5 Тиква

    24 18 Отговор
    Политолог и то по Нова?!? Пак някоя ГЕРБ издънка на хранилка! Аман от такива.
  • 6 Никой

    19 26 Отговор
    Зеления чорап първо е военен и по неволя пРезидент.На този клон го качиха Решетников и АБВ / помните кои са там /. Корнелия се дърпаше изначало защото тяхния кандидат беше друг ,но притисната от други руски сили му пристана. Основната цел на Радев бе както прогнозирах да унищожи дъртолетницата БКП / БСП / и да спретне нова " модерна лява " партия.

    Коментиран от #8

  • 7 Продължаваме Порнографията

    36 12 Отговор
    Който не е с нас е рубладжия, путинист, грозен и глупав. Ние сме от Харвард ве ей, къде сте тръгнали срещу нас?
  • 8 Бибитко

    16 11 Отговор

    До коментар #6 от "Никой":

    Ало, Севда ТВ, ти прегря от лъжи бе човек! Като не ви е удобен някой, веднага го обявявате за агент на Москва, като разбира се вие бихте предпочели той да е агент на Вашингтон.
  • 9 Ггггггггг

    19 15 Отговор

    До коментар #1 от "Да!!!!! и президента":

    Ще губи България.и за това е виновен радев с неговия юмрук.и защо ? щото го подгониха за шпионаж в полза на путин....

    Коментиран от #10

  • 10 Бибитко

    19 11 Отговор

    До коментар #9 от "Ггггггггг":

    Айдеее, лъжа след лъжа. Я по-добре кажи твоят цар Тиквоций Велики от Банкя на кого е агент?

    Коментиран от #14, #27

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 среднощен

    10 4 Отговор
    "...Има опасност да влезем в спирала от избори. Трябва самите партии да преосмислят своето поведение, за да станат приемливи партньори за други партии“, каза още доц. Милен Любенов....";
    БВ + ГЕРБ + ДПС + няколко "напазарувани" от ПП и БСП = половин година... Това е потенциалът на настоящия Парламент...
  • 13 Истината

    15 13 Отговор
    Мафията на сикаджията винаги е имала своите троянски коне , така са ви оковали Българе че жална ви майка ! По лошо е от турското робство ! Трайте си още и не гласувайте !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мафията вън!

    13 25 Отговор
    Президентът се изложи много!!! Плю на вота на половин милион население на България с такава арогантност и простащина, с каквата само Борисов си позволяваше!!!
  • 16 Истината!!!

    13 25 Отговор
    Шарлатанинът Гадев льотчика се изплю в лицето на всички гласували за Продължаваме Промяната!

    Коментиран от #24, #44

  • 17 Емо

    18 19 Отговор
    Президентът прекалено често започна да си сменя позициите, ясно е, че няма собствена позиция, а и той започна като Бойко, накъдето духа вятъра. Уж беше срещу политическата система в ранните си приказки, срещу мафията, срещу корупцията, но все повече общи неща виждам между него и Борисов. Отвърна с явна неблагодарност към БСП, която го вкара на поста, скара се със Стефан Янев, мислеше да мине по тънката лайсна като вместо да си подаде оставка като президент и направи направи партия, почна да прави политикански комбинации със служебни правителства. Последното му изявление, че го излъгали, говори много зле, и така да е, това не е казване, тъй като го прави смешен. От месеци ми изглежда, че играе заедно с Бойко. Например подари два месеца на ГЕРБ да правят правителство, не бих се учудил това да е договорка да се приеме хартиената политика. Видно е, че няма подкрепа от никого, не само от партиите, но вече и от хората, които гласуваха за него. За съжаление, потвърди поговорката, че никога не е късно да станеш за резил.
  • 18 .....

    16 15 Отговор
    Радев награди с орден шефа на "Мултигруп". Само това ви трябва да знаете, за да "разтълкувате" "странното" поведение на Радев.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Въпрос?

    9 5 Отговор

    До коментар #18 от ".....":

    Да не го държат мафиотите за топките?

    Коментиран от #21

  • 21 ....

    16 10 Отговор

    До коментар #20 от "Въпрос?":

    Мултигруп е икономическото крило на ДС. В Инициативния комитет на Радев за президентските избори имаше 27 агента на ДС, най-близкия му "съветник" е Маринов, с агентурно име от ДС "Майстора". Ще те оставя сам да си направиш изводите. Впрочем, "мутрите" ги създаде генерал Гоцев. От ДС.

    Коментиран от #22

  • 22 среднощен

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "....":

    Такава "точна стрелба" може да покаже само "подготвен стрелец"... Адмирации... По-важно е - какво следва след това? Даваме "хоризонт" на сегашното НС до местните избори... Там се "разпределя местната власт правилно" и се отива на нови избори... ГЕРБ, ДПС и БВ събират необходимите гласове и имаме по-дългосрочно управление... Това напълно устройва Президентството и "хората зад него"...

    Коментиран от #28

  • 23 Виват!

    13 8 Отговор
    Да живее Румен Радев - нашият президент!
  • 24 избирател

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "Истината!!!":

    ЗАЩО все някой друг да ни е виновен ???? уж всички сме образовани , уж всички много знаем ,а неможем да отсеем истината от лъжата - кой е виновен ???? много просто ние сме си винони ,но не си признаваме грешката , а сега след като президента беше откровен ние го упрекваме иска ни се да прехвърлим всичко на президента , в случая да се ДАДЕ мандат на герб да състави правителство, пак той е виновен , а КОЙ гласува за партията на БОЙКО ???? слезте от клончетата , размърдайте си мозъчетата и тогава си признайте вашата вина !!!!!!!

    Коментиран от #34

  • 25 ГОРСКИ

    11 1 Отговор
    Много политолози еди бог знае на коя хранилка са на държавна или частна ???????
  • 26 Епа

    5 2 Отговор
    И аз като ги видех с краинските знамена и смених бюлетинката
  • 27 Хихихи

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бибитко":

    Цар тиквоций е агент на матахари
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кифла

    5 6 Отговор
    Радев трябва да бъде отстранен незабавно !!!
  • 31 Додо

    5 5 Отговор
    Този Радев го подготви още Бойко като го направи министър па даже подава оставка уж загрижен за армията.После Бойко пусна тетка Цачева и го избраха.Сега ги обединява общия началник източното посолство.Към тя са и Първанов и Р.Петков и др.Никога тези не се плюят.Никой не мисли за българите.Връсни продажници и бандити.И тези от ЕНП ги подкрепят.
  • 32 среднощен

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "ГОРСКИ":

    ГЕРБ държи всички структури и може да спечели, но какво от това - в тежка изолация е... "Изолацията се преодолява" с "предоставяне на влас" в ръцете на "политически партньори" - "местните избори "... Само запомнете за какво сме писали в този форум и догодина октомври ще "броим пилците". Наздраве и на вас!

    Коментиран от #35, #39

  • 33 Асенчо лъже наред, дори Спецов излъга

    7 5 Отговор
    Обеща му да е шеф на НАП, а сега безработен и търсещ нов партньор! А за простото Киро та той лъже без да спира, дори Ленчето излъга и само парапета и остана!
  • 34 НЯКОЙ

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "избирател":

    Виж сега, господин "избирател" : Когато си честен човек и вярваш, че срещу теб също стои такъв, започваш да му вярваш и го подкрепяш ! Толкова дълго го подкрепяш, колкото продължава доверието ти в него ! Но когато под маската изпълзи ГРОЗЕН ИЗМАМНИК, чак тогава разбираш че си бил излъган и не само че не му вярваш и не го подкрепяш, ами направо го НЕНАВИЖДАШ, защото те е употребил ! Това казвам в свое оправдание, че съм гласувал и подкрепял измамник ! И повече НИКОГА няма да му повярвам, каквото и да направи !

    Коментиран от #37

  • 35 среднощен

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "среднощен":

    "Изолацията се преодолява" с "предоставяне на власт" в ръцете на "политически партньори"...
  • 36 Бай Канур

    6 0 Отговор
    Чинеми се, че шарлатаните започнаха войната. Сега имерията отвръща на злото
  • 37 ........

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "НЯКОЙ":

    Измамниците са от Пропадналите Пицари.
  • 38 Мафията атакува, пазете се!

    2 5 Отговор
    Е мно’у ясно, на прецедента му дърпат конците от масква(извора на злото), а пп са независими!
    Импийчмънт за радев, продалия се на путлер и кгб(дс) мафия!
  • 39 оня с коня

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "среднощен":

    такива като тебе дето непрекъснато повтаряте Медийната ГЛУПОСТ че ГЕРБ са в Изолация ЗАЩО не посочите КОЯ ПАРТИЯ в Парламента не е в Изолация?Ами нали ако не бяха ВСИЧКИ ДО ЕДНА "изолирани"досега 100 пъти щяхме да имаме Правителство?!

    Коментиран от #40

  • 40 среднощен

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "оня с коня":

    Това са фактите в политическата картина за момента... Такава е и действителността, до голяма степен и в задкулисието... Трябва още време за да разберат всички /визирам генерал ББ и генерал РР и хората около тях/, че беше генерална грешка Кирчо и Асенчо да бъдат допуснати в "голямата политика"... Моля прочетете изявлението на министъра на земеделието относно "Капитан Андреево"...
  • 41 Токсик

    3 2 Отговор
    Браво на Радев, че най-накрая навря безродниците от пп в миша дупка където, всъщност, е мястото на нечистоплътните отпадъци като тях!

    Коментиран от #42

  • 42 ВИСШ ПИЛОТАЖ

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "Токсик":

    Да кажеш "Мутри вън"
    и да вкараш вътре мутрите
    Борисов и Гешев!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Така и

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Истината!!!":

    Трябва. Всички 80 процентови гласували за партията на провала, да си знаят мястото.
  • 45 МАНАФСКИ

    0 1 Отговор
    НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП МУ СЕ УСЛАДИХА РУШВЕТИТЕ ОТ ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла ☭ И ДРЪНДАРСКИЯ ЦИГАНИН ААМЕТ ДОГАНУУГЛУ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове