Last news in Fakti

15 Декември, 2022 18:37 1 628 36

Станислав Анастасов: Има елементи в ПП, които са трудни за диалог, те нямат проблем да нарушават Конституцията

  • станислав анастасов-
  • пп-
  • диалог-
  • нарушение-
  • конституцията

ДПС ще разговаря за правителство и с тези, които лъжат по наш адрес и ни лепят етикети, коментира депутатът от движението

Станислав Анастасов: Има елементи в ПП, които са трудни за диалог, те нямат проблем да нарушават Конституцията - 1
Снимка: bTV

Основният ни мотив да подкрепим проектокабинета "Габровски" беше политическата криза, в която се намира България, икономическата криза, войната, която се води на неколкостотин километра от нас, както и това, че от ГЕРБ не предложиха чисто партийно правителство, а експертно. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от ДПС Станислав Анастасов.

Това са плюсовете, но имаше и минуси. Политическата ситуация поставя нелека задача пред партиите и изисква доста опитност, национална отговорност, изисква да направят и големи компромиси. Един от миниусите беше, че ГЕРБ не положиха достатъчно усилия да съберат едно стабилно парламентарно мнозинство, заяви Анастасов, цитиран от novini.bg.

Ситуацията изисква национално отговорните, системните партии да търсят поле на съгласие, програма и след това да предлагат приоритети. Зад едно правителство трябва да стои ясно парламентарно мнозинство. Решаването на проблемите на хората изисква решаването на проблема на проблемите – политическата криза. Ние направихме огромни компромиси със себе си, защото не беше изпълнено условието ни за диалог. Това трябва да служи за пример. Липсата на предвидимост и ясен мандат за изпълнението на политики ни носи негативи и навън, изглеждаме като нестабилна страна. Моментът е исторически. България има историческия шанс да излезе от всички кризи, които я затрупаха през последните години, посочи депутатът от ДПС.

Надяваме се, че България не отива към избори, защото те няма да доведат до нищо добро. Българските граждани не искат избори, добави той, като коментира и номинацията на акад. Денков за премиер с втория на мандат на "Продължаваме промяната".

Както обявихме и за проф. Габровски, първо искаме да има диалог, да се наблегне на консистентното поведение – не днес да се говори едно, а утре – друго. Ние сме за върховенството на закона. Ако някой е направил грешки, нека да си ги признае и да вървим напред. България има опит с едни много успешни коалиционни правителства. ПП да не си мислят, че историята започва с тях. Нека прочетат историята - едно такова правителство ни вкара в НАТО, едно такова ни вкара в Европейския съюз. По време на тези две правителства жизненият ни стандарт се вдигна в пъти, отбеляза Станислав Анастасов.
Попитан дали ДПС ще подкрепи правителство с мандата на ПП, той каза: "На този въпрос не може да се отговори с "да" или "не". Трябва диалог, трябват национални приоритети. Важното е какъв тип политика ще прави акад. Денков, дали ще се отрече от модела на ГЕРБ и ще трасираме един нов път в политиката, дали ще има диалог за приоритети, а не за личности".

Има елементи в ПП, които са трудни за диалог – те нямат проблем да нарушават Конституцията, да си служат с лъжи, да битовизират политиката. Дотук има само минуси, но да видим утре какво ще говорим. Защото българите искат да има правителство и да се говори за национални приоритети. Ситуацията изисква брутални компромиси. Такъв компромис беше да подкрепим правителство на ГЕРБ, след като никога не сме го правили, заяви депутатът от ДПС.

В третия мандат бащите на българската Конституция са предвидили повече гъвкавост. От чисто конституционна гледна точка там има повече възможности, посочи той.

Българските граждани и външните партньори чакат редовно правителство. Тук отговорността е наша – на системните партии, да започнем да решаваме проблемите им. ДПС ще разговаря с всички, включително и с онези, които си позволяват да лъжат по наш адрес и да ни лепят етикети, защото хората искат да имат правителство, каза още Анастасов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е. Минчев

    27 5 Отговор
    Мааазен
  • 2 адаша

    25 6 Отговор
    Тоя ме смая! "...жизненият ни стандарт се вдигна в пъти... " Му х льо!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Правилно

    25 3 Отговор
    Само Соко.ла може да нару..шава каквото си иска......все пак вече 30 години управлява страната ,Булга...ристан....порциите кой раздава.....
  • 7 НЯКОЙ

    24 2 Отговор
    Народът вижда какви ги вършите и вината си е изцяло и само ваша ! "Национални приоритети" и "брутални компромиси" - има само ВАШИ ИНТЕРЕСИ и БРУТАЛНА НАГЛОСТ !
  • 8 Елементарен

    19 0 Отговор
    си Андрешко , просто си жалък !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 кочо честименски

    15 1 Отговор
    еничарче
  • 13 Мнение

    18 4 Отговор
    Професор Доктор Николай Денков е много компетентен и умен учен, специализирял в Япония и Швеция, работил е като учен в изследователски институти в САЩ и Франция! Владее английски и руски език. Автор е на над 130 научни публикации, ръководител на над 40 международни научни и научно-приложни проекти с външно финансиране.

    Коментиран от #34

  • 14 12340

    17 3 Отговор
    "...Такъв компромис беше да подкрепим правителство на ГЕРБ, след като никога не сме го правили, заяви депутатът от ДПС...."
    ......такава дебела лъжа рядко се чува!
    Аферим,ефенди,машалла!

    Коментиран от #21

  • 15 Сляпата

    21 2 Отговор
    Основната причина да подкрепите ГЕРБ е че сте в една мафиотско-прокурорско-политическа ОПГ. Не се наядохте бандюги недни.
  • 16 Тиква

    14 1 Отговор
    Устат мазен гербаджия. Явно много лапкаш!
  • 17 йнъгх

    16 2 Отговор
    Тоя катър, еничар, мазен мазен че чак се разлива. Крадците от ГЕРБ и ДПС днеска са отказали да гласуват закона против корупцията, защото се тревожат че ще ги приберат в затворите. Сватбата им с ГЕРБ и БСП се стараят да я скрият, но толкова се обичат и така обичат да "усвояват" парите на българите, че не могат да го скрият.

    Коментиран от #20

  • 18 Българите искаме

    5 2 Отговор
    правителство, а не банда селски тарикати и крадци (или опълченци, борещи се за власт - военен министър - 71 години, Плугчиева - за пенсия....и т.н.)!
  • 19 Васил

    13 2 Отговор
    Кой пък вярва на тези изроди наречени Дпс???
  • 20 АьЬЯЬЯЬ

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "йнъгх":

    Все БСП Ви е отзаденка с 200
  • 21 ДА да

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "12340":

    12 години тайно ДПС подкрепят ГЕРБ и най после явно ...ще изпуснат порцииите ...
  • 22 ха ха ха

    10 4 Отговор
    Умирам от смях, когато от дпс-то ни обясняват как някой нарушавал конституцията. Тяхната партия е противоконституционна, ама те първи радетели за правото. Смешници.
  • 23 Нямат проблем да нарушават Конституцията

    6 2 Отговор
    А дъпъсъто намат проблеми да краднат. Мараба, беровки, за бога братя българи не купувайте.
  • 24 Вампир

    7 2 Отговор
    ГЕРБ и ДПС =ЕМБЛЕМА НА КОРУПЦИЯТА!!!
    НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ.
  • 25 Да бе да

    5 1 Отговор
    Бъдещия затворник иска да говорел😂
    Разрушухте ли незаконните сгради в Росенец😘
    Гнусни крадци , идва видов ден! Алкохолика ( сопола) изтрезня ли 😅
  • 26 Ти поне си лесен

    4 0 Отговор
    Тоз какъв е бре..бяла робиня ли е?
  • 27 Реалист

    1 4 Отговор
    Не съм привърженик на ГЕРБ, но ме отвращава начина по който се говори. Не може някой да твърди, че иска промяна, а думите, които пише са достойни само за хамалин. Всъщност да ме извинят хамалите, те поне носят тежко, тия тук и това не правят, но изказа е шокиращ. Това не е промяна,а опростачаване. Нямаме нужда от него. Така, че хайде да се научите да говорите с опонентите си с уважение. Защото иначе сте всичко друго, но не и промяна.
  • 28 поздрави на ДПС

    2 4 Отговор
    Аз съм българка, при това от поборнически род. Но има много неща които могат да ни свържат с ДПС. През 1980те България влезе в поредната обща криза на социализма. Много хора бяхме излишни. За БКП беше удобно да разиграва националистическата карта, но комунистите не пожалиха и българите. Както знаем, червената буржоазия се беше капсуловала и всичките блага бяха съсредоточени в тяхното оцеляване. Людмила Живкова създаде Фондация Кирил и Методий, но Вие не мислете че всеки можеше да бъде одобрен.
    Вчера четох биографията на Дайнов. Той милия завършил в Англия. Но нека погледнем колко от удостоените се завърнаха в България и колко от тях допринесоха за преминаването отвъд социализма. Виждаме че и ДБ и ПП са вързани с пъпната връв за социализма и все той им е в устата. Няма нужда човек да е с уменията на Шерлок Холмс за да разбере от къде идват и на къде дърпат.
    От друга страна, както ДПС, така и ние Българите трябваше с труд да се устройваме в странство. Трябваше да се лишаваме от насъщния за да осигурим образование на децата, които също завършиха университети в чужбина. Децата работиха по ресторанти и пицарии хем да имат нещо за ядене, хем някоя лира да си купят нещо без да искат от татко и майка. Ето те са истинските българи които милеят за България.

    Коментиран от #30, #31

  • 29 Мнение

    1 1 Отговор
    Остава от Пълното Пропадане да са лесни...като са на специални пици как да се говори с тях нормално?Не може.
  • 30 Трудолюбив елемент

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "поздрави на ДПС":

    Дпс се трудят доста..как да пренасят краденото най-вече
  • 31 поздрави на ДПСарите

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "поздрави на ДПС":

    Знаете ли кой предаде печатницата във Варненско по време на "възродителния процес" , за която знаеше само агент Сава ?
  • 32 Благой от СОФстрой

    1 3 Отговор
    Кирчото, зеленoчрапника и конституционният съд се подиграха на БГконституцията!
  • 33 питащ

    4 1 Отговор
    Ти българин ли си, че да си член на една противоконституционна етническа партия на лица с турски имена и такова незаконно противоправно действие. Паричния интерес при теб е над всичко. Господ забавя но не забравя.
  • 34 Красимир Николов

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Мнение":

    Здравейте. А дали уважаемият академик е ГОДЕН да управлява една своенравна партийна прослойка? Със самочувствието на недосегаеми? Може ли да озапти корупцията, купуването на гласове, да подскаже на част/?/ от правосъдната система, че ТЯ не е независима/от закона, отговорността, задължението да си безпристрастен, да не приемаш подкупи, да ИМАШ съвест? Колегата му проф.Огнян Герджиков имаше проблем с гласуването с чужда карта. При доста легална обстановка в Народното събрание, действие на "елита" на нацията, електронна система. Наясно ли е г-н академика, че българският министър-председател е в положението на капитан на пиратски кораб, който ТРЯБВА да е с ясен ум, здрава ръка и мислене поне 3 хода напред по отношение на събитията в страната/и извън нея/ и на нюх на пожарникар/не като последният от рода/, който трябва да е готов да гаси поредния пожар. И ако ТОВА не е МУ известно, ще е поредният мечтател или новоизлюпен вожд за пореден експеримент. Само, че на стадото мишки "експериментите" ИМ писнаха....
  • 35 зная, че е странно

    2 3 Отговор
    Но хората ще ви разберат. Било, каквото било. Защо не се обедините с ГЕРБ и БСП. Всички от тези партии сте отговорни хора, наясно сте с проблемите, с капаните. Естествено е, че ще направите компромиси, но общата цел - стабилизиране на държавата и добруването на народа, ще си струва жертвите. Не допускайте повече, някакви новоизлюпени политици, да съсипват онова, за което поколения наред работиха неуморно. Пазетете демокрацията.
  • 36 тая

    2 0 Отговор
    Оставка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол