Last news in Fakti

16 Декември, 2022 08:40 1 858 16

Поредно отличие за Шефкет Чападжиев

  • шефкет чападжиев-
  • отличие

Благотворителността е необятна и се съизмерва само с човешката любов

Поредно отличие за Шефкет Чападжиев - 1

Шефкет Чападжиев е носител на приза "Личност със значим принос за развитието на дарителството в България". Той българин, роден в Мадан. От дълги години живее в САЩ, но дарява средства за родния си град и за българската общност зад граница.

Отличието му бе дадено от вицепрезидента Илияна Йотова на церемонията по връчване на наградите "Корпоративен дарител" за 2022 година на "Дондуков" 2, съобщиха от президентството.

"Благотворителността е необятна и се съизмерва само с човешката любов. Благотворителността няма нужда от аплаузи и прожектори, тя обича мълчанието. Само в мълчанието се чува оглушителното човешко послание за повече доброта, взаимност и помощ", заяви Йотова.

"Всеки, който прави благотворителен жест, дърпа най-интимните човешки струни, за да провери собственото си усещане за добрина и справедливост. Благотворителността означава преди всичко да бъдеш добър човек", коментира тя.

"Колкото и кризи да ни сполетяват, ние можем да правим добро, ценим доброто. Не сме забравили да бъдем хора - това е най-добрата и точна характеристика на българското общество", отбеляза вицепрезидентът.

Конкурсът "Корпоративен дарител" е създаден през 2006 г. от Български дарителски форум и отличава компаниите със значителен принос за позитивна обществена промяна чрез ефективни, устойчиви и прозрачни програми и инициативи. Фокусът му тази година е върху доброволчеството и усилията на отделни личности и организации в подкрепа на важни каузи и неотложни нужди чрез даряване на личен труд и време.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен

    4 21 Отговор
    Тоя избягал помак мисли за България. Хаха. Ако не е Ясен Дараков никой няма да знае за него. Чи го търси в Америка кат има пари. Да вкусва супата в заведението на бившия Ник. Айде по кротко за този близък до Доган. Пишете за българи а не за помаци.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 12343211

    13 1 Отговор
    Преди години му четох книжката.
    Има какво да се научи от човека.
  • 3 Потомствени

    11 3 Отговор
    комунисти го награждават да се отъркат у него за благотворителност , а той е щедър човек ! А точно от комунизъм , той напуска България !
  • 4 Гост

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Румен":

    Като е помак не значи, че не е българин, а ти сигурен ли си, каква кръв тече в твоите вени?
    Може даже си повече смесен/асорти от всички, знае ли се прапра бабати Румяма с кого е мачкала чаршафите?
  • 5 Шевкет Чападжиев

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румен":

    Е по българин от теб защото не е хейтър и злоба не трови душата му.Това че си Румен не ти дава предимство ако си злобен и с гаден характер.
  • 6 Истина е

    1 3 Отговор
    А дали Др. Живков не го е пуснал да замине, но ние никога няма да узнаем. И нашият братовчед Шивачка е избягал през Гърция и се отзовал след 1944 в Америка, но за него нищо не се пише, само знаем, че е приютявал в дома си след 1989 много българи в Америка. Шевкет може да купи цяла България чрез Байдън Сорос, а и вече са много богати Мадан Родопите и земите на българските тракийци бяха закупени от помаците за стотинки. Парата е у дпс.
  • 7 Безпартийни

    0 3 Отговор
    И на вас като ви купят жилищата, а това стана по времето на Костов, когато много млади хора с малки деца изхвърли на улицата и започнаха да си продават жилища нови коли гаражи, за да оцелеят. Същото направиха и някои българи при заминавабе за Турция през 1989. Отвориха си българи фирми и си изупиха децата, казано от тях и днес са пред фалит. Ако вас ви вземат всичко, нима няма да сте, това, описано от вас, злобни. Парите когато ви са изкарани с много труд и лишения от дедите ни, родителите ни и нас, е тъжно, много тъжно, чисти са ни парите, имотите, но нейсе, който успя да краде или сорос и чападжиев вълневи им помогнаха, днес са много богати и имат фирми и децата им са в държавни служители. Прехвалените и богу не са признати. За чападжиев парата милиони милиарди са нищо. По ония години Живков ги е пускал доброволно и са минавали границата и това ни е било казвано от хора, които са били приближени до живков. С открит лист, бележка служебна от Живков, и младото войниче от Българската застава ги е пускало и отивайки на следващата гръцка застава са ги предавали на гръцките власти и от там са ги разпределяли. Имаме рода, хидили сме и всичко ни е ясно, само на 10 метра от къщата ни бе Заставата, а гърците до нас, и баба е гъркиня. И днес ние сме клошари, ограбени от... Весел ден!

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Хххх

    0 2 Отговор
    Чапа... 100 декара х 100 лева за декар, 10000 или 10.000 лева за 100 декара бе изкупена, от кого, от младите помакинчета, от къде ги имат парите, питаме и отговор не желаеме, а земите на дедите ни идвахки от Беломорието 1923 дали аджаба са купени на тия цени, а декарите на селото не са 100,а много по 100. Живяхме добре и се разбирахме с турците казълбаши и българите тракийци християни. И не сме злобни, а угризени от ограбванията от всички ви след 1944 до днес. Всеки защитава днес заможните, а бяха бедни, но с кражби, далавери успяха и дори турчина майстор.. Искат да ви изгонят, за да са помаците и ромите заедно. Турчина отпада, те са много по добри и те все им се ще да избягат от България. Шефкет Чападжиев са скрити лимонки. Пред турчина се турчеят вече. При живково бяха с българите, но вече са твърдо зад дпс. Дори казвам на добрият помак, а кръста на ръката ти, над 70 г е, ходеше с българка, следва мълчание. Където има повече бг в някои български градове е друго. Дори и те го знаят и ни го казваха преди години, кво правят нашите даалии помаците
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гражданин

    0 1 Отговор
    Явно си постигнаха целта, че си нямат държава. Нищо против никого, но всички следва да се мерят с един аршин, а колкото до жената до радев от бкп дс, по добре да бе произнесъл всичко радев, но не и тя далеч е от много други неща, а Радев е именно от този край и е на ти, но те от селото ходят старобългари с помакинчета, и кво казват, тракийци не българи, а помаци българи. Така да е село Славяново, като сте прости хора с пари и имоти ви е простено, но ще го разберете, кой, кой е. После да не говорите пред малкото тракойци обидени от 1923 именно от вас старобългарите, какви са дедите ни. Християни и са дошли на тия земи с 5,6,7,9 деца, за да ви работят на вас от селата с 1,2 деца. Анадънму, а знаеха гръцки турски и български и бяха преподаватели 1923 по гръцки в София, тракийците, нищо, че врененно живееха в Захарната фабрика и пушеха цигари с Лула, отивайки Х в Банкя, кокони, а не бедни и прости селяндури. Затова ни боли че днес, трябва да се подчиняваме именно на простите с милиардите хихи
  • 11 ЗП18

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Безпартийни":

    С много мъка прочетох коментара - няма препинателни знаци, няма малки, големи букви ! Ограмотете се малко и тогава пишете по форумите!
  • 12 ХаХа

    0 1 Отговор
    Щото много умни чапаевци, виждаме ги, работливи да, но не и интелигентни. Чапаев и той ли е умен, прост, но с пари и пуснат от др ви Живков...
  • 13 ????

    0 1 Отговор
    Щом картофи чапаевци не сеят, а идват от полша, туркие, сме ок и радостни, че България е тяхна и децата ви ще работят за тяхните фирми, а кой е работил, знае, че жалост няма, турчина при разтоварване на тирове с жито, царевица им е помагал на младите турче и българче, да ги вържат в чували, разтоварят цял тир и за 20 лева, а им е казвал след завършване на висшето си, докато не ни разтоварите тира и т н няма да ви пусна, ако ще и цяла нощ... Това е феодала, но те вече са богати покрай чапа давашия и.. Къде са правата днес на някои българи, къде
  • 14 Четец анти

    0 1 Отговор
    Толкова е хубаво в някои балкански региони в България, че чак радев добрев василев и много други се измъкнаха и си взеха родотелите в София. Извода за вас, а тая от бкп бсп до Радев освен да се снима за друго явно не става, дори нинова е над Нея, неясно, Защо!?
  • 15 Анонимен

    1 1 Отговор
    Искаме едно към едно от милицията днес полиция да извадят всичко за др Шевкет Чападжиев. Как се заминал и как се е отзовал в Щатите, но тъй като всички са негови хора в полицията, едва ли ще разберем истината. Много бяха убите на граничната застава, други по затворите през 60те години на миналия век
  • 16 Номад

    0 1 Отговор
    Е добре де кФо е това българско име Шефкет?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове