Last news in Fakti

8 Януари, 2023 06:08 1 785 32

Петър Петров, "Възраждане": Въвеждането на еврото ще доведе до увеличение на цените и инфлация

  • петър петров-
  • депутат-
  • възраждане-
  • правителство-
  • евро

Няма да подкрепим никого за правителство, заяви народният представител

Петър Петров, "Възраждане": Въвеждането на еврото ще доведе до увеличение на цените и инфлация - 1
Снимка: БГНЕС

"Ще успеем със събирането на подписи за референдум! Целта е запазване на българския лев като национална валута. "Възраждане“ иска да запази финансовата независимост на България чрез собствена валута. Това е последният суверенитет, който ни е останал. В противен случай ще стигнем до сценария на Хърватия, където цените започват да се увеличават!“.

Така отговори Петър Петров от "Възраждане“ на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, цитирана от Фокус, която попита: "Искам да въведа като първа тема атаката на "Възраждане“ срещу непремереното във времето влизане на България в еврозоната, нека така да го квалифицирам. На 11 януари започвате активни действия за събиране на подписи за референдум. Ще успеете ли?“.

Петров бе категоричен, че въвеждането на еврото ще доведе до увеличение на цените и инфлация. Според него пазарът няма как да се саморегулира, а държавата би трябвало да се намеси като регулатор. Той добави, че правителството е планирало да отдели значителна сума за разяснителна кампания, която обаче ще бъде пълен провал.

Петър Петров заяви, че позицията на "Възраждане“, изразена веднага след изборите на 2-ри октомври, е била, че могат да подкрепят само кабинет с мандат на "Възраждане“ и тя не се е променила и до момента. Президентът обаче едва ли ще връчи третия мандат на "Възраждане“, защото изразява тези, които са несъвместими с техните, като влизането ни в еврозоната и приемането на законите по ПВУ. Народният представител бе категоричен, че "Възраждане“ няма да подкрепи правителство с третия мандат, на която и от останалите партии да бъде връчен. Той добави, че няма нищо страшно в предсрочните избори, защото още от самото начало е станало ясно, че сегашният Парламент е мъртвороден!

Петров коментира и законите, които се обсъждат във връзка с отпускането на средствата по ПВУ. Според него законопроектът за защита на лицата, подаващи сигнали е неефективен и е бил внесен само за да замажем очите на ЕК. Що се отнася до фигурата на главния прокурор, Петров заяви, че "Възраждане“ са внесли предложения за промени в НПК, които предвиждат ограничаване на прокурорския произвол. Той бе категоричен, че темата за смяната на главния прокурор се използва от определени политически сили с цел трупане на дивиденти по време на предизборната кампания. "И го казвам като човек, който два пъти е протестирал пред кабинета на главния прокурор, когато той искаше да заличи "Възраждане“! Но смятам, че вместо усилията да се съсредоточат върху създаването на такова законодателство, което да позволи ефективен контрол и отчетност на главния прокурор, се правят единствено политически лозунги, които са предизборни! След като преминаха първите три месеца на последното редовно правителство, някой спомена ли за оставка на главния прокурор? Не! След март тази тема изчезна от дневния ред и се появи по време на предизборната кампания на ДБ!“, добави той.

Водещата отбеляза, че трябва да се избистрят и критериите, по които ще се избира главния прокурор. Петров се съгласи и добави, че трябва да се прецизира и кой може да контролира неговата дейност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    17 34 Отговор
    Те нанвъзраждане за това сметките са им в евро . И понеже ваксините са вредни - цялото възраждане са ваксинирани

    Коментиран от #9

  • 2 Евразия

    10 35 Отговор
    Нали получават по 3000 евро месечно от Митрофанова.

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Така така

    9 30 Отговор
    Ще доведе до изпаряване на мозъците от Гъзпаждане..
  • 4 ПРОМИТИ БОЛНИ МОЗЪЦИ

    11 39 Отговор
    Всички въвеждат еврото, само ние ..."мишкуваме". Възраждане, стига сте плакали...

    Коментиран от #5, #16, #20

  • 5 Търсят

    8 27 Отговор

    До коментар #4 от "ПРОМИТИ БОЛНИ МОЗЪЦИ":

    балами за изборите !
  • 6 Само питам

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "Евразия":

    А тия от Украинската Митрофанова по колко ?
  • 7 нещо

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Евразия":

    по-тъпо не можа ли да измислиш?

    Коментиран от #21

  • 8 Абе

    30 5 Отговор
    Много искат българите да са европейци и Евро искат. Но после ще се разквичат. Заплатата ще стане на половина по ниска, а цените двойни.
    Това го преживях е вече в Германия.
    Ма нали сте умници... Ще теглите.
  • 9 Ама не казват с коя ваксина са ваксинаха

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    Гледам още нито един от тях не дал фира.
  • 10 Ами въвеждайте рублата

    5 6 Отговор
    Ще станем пак милионери.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 интересно

    14 2 Отговор
    Не сме въвели Еврото,а инфлацията е много висока,а и цените са безбожно скъпи. Даже хранителните стоки са по скъпи от Европа. .... Стигам до извода, че не еврото,а вие сте причината за увеличаване на цените и инфлацията. След като не можете,вземете гегата и станете овчари, защо се натискате за парламента . Ревете, че мислите за България, в сградата на парламента пише с големи букви СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА, а искате кокала само за вас.

    Коментиран от #13

  • 13 Те са в парламента за едната тлъста

    6 9 Отговор

    До коментар #12 от "интересно":

    Заплата,бонуси и евтините пържоли от 3 лева и кюфтаците от по 50 ст.Иначе Копейката прибира субсидията само за себе си.Калто го правеше навремето Бялата Златка.Затова ще вървят по пътя на атака -на сметището.
  • 14 Путлераси

    6 18 Отговор
    Стига сте плашили хората бре Копейчици нещастни В Еврото е истината не в рублата

    Коментиран от #15

  • 15 Те го знаят,бе.

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Путлераси":

    Копейката спестява дясно в евро.И в западни банки.
  • 16 Статистик

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "ПРОМИТИ БОЛНИ МОЗЪЦИ":

    Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Дания и Швеция не са въвели еврото и скоро няма да го направят. И те ли мишкуват?
  • 17 Боже Боже

    4 6 Отговор
    Тези същите, които бяха против ваксините, първи се ваксинираха. Същите са против Еврото,а спестяванията им в Евро. А лидера им все субсидиите връща.

    Коментиран от #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Човек

    3 9 Отговор
    От 97-ма сме с марката, а от 99-та с еврото. Вече 25 години нямаме финансова независимост. От формалното съществуване на лева полза имат само банките, сивия сектор и мафията, която у нас е руска.

    Коментиран от #22

  • 20 случаен

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПРОМИТИ БОЛНИ МОЗЪЦИ":

    швейцария чехия полша дания
  • 21 случаен

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "нещо":

    няма с какво
  • 22 Добре,че 99 ни вързаха към марката.

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Човек":

    Че да си умрел от глад.
  • 23 Този

    2 5 Отговор
    "експерт" какви анализи направи та така се плещи? Изобщо има ли някой с IQ над 40 в тая сбирщна Изхождане?

    Коментиран от #25

  • 24 Тия спестяват в евро.

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Боже Боже":

    Белата Златка предпочита долара.
  • 25 Как да няма?

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Този":

    Този и още двама имат общо IQ-100 !!!
  • 26 Братята Кабабик

    5 1 Отговор
    Това се случва пред очите ни в Хърватия
  • 27 Евроатлантик

    4 2 Отговор
    Гледайте в момента Хърватия и как всички там вият на умряло. През това минаха всички въвели еврото. Само тукашните "експерти" ни уверяват как точно у нас нищо нямало да се промени. Еми щом няма да се променя за чий ни е еврото? Референдум и далеч от Брюкселското Политбюро и комсомолците му.

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Мнение

    1 2 Отговор
    А то пък НЕвъвеждането сякаш не доведе до инфлация!!! Тези заплахи, които отправят Възраждане са фалшиви! И без вэвеждането на еврото виждаме висока инфлация!
  • 29 Напротив!!!

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Евроатлантик":

    Никой не вие на умряло в Хърватия! Напротив! Хърватите искат да са европейци! Хърватите се обиждат като ги сравняват с България и Румъния! Те не искат да ги свързват с Балканите, а с Европа!
  • 30 Затова

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Евроатлантик":

    "за чий ни е еврото?"
    За обединение с Европа! За пътуване свободно в Европа без да обменяме валута и да банките да ни взимат такси! За една Световно призната валута, която е на Второ място в Света! За по-лесна търговия, за икономиката на България, за Евроинтеграция, за участие във вземането на решения на ЕЦБ!!! Сега сме обвързани с Еврото и сме само изпълнители на ЕЦБанка, сега сме безгласна Пешка на дъсщата в Европа!!!
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Проблемът е, че нашите "национално отговорни" политици не могат да обяснят на брюкселските , че минаването на лева през ЕРМ 2 е НАПЪЛНО ИЗЛИШНО. Някой може ли да обясни какъв е смисълът България да преминава през т. н. "чакалня на Еврозоната" или механизма ERM2, след като от 1 юли 1997 г. сме във валутен борд с Евро и годишната инфлацията от години е ниска???Отделно, че няма никакъв проблем да теглиш Евро на каса в банките. У нас фактически има двойна парична система ЛЕВ и ЕВРО. Теоретично в България още утре може да въведем еврото за плащания по магазини и пазари едновременно с това

    Коментиран от #32

  • 32 Буров

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Кой да им го обясни като пропутинските партии непрекъснато саботират и плашат с Еврото
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове